Dujos calibroj - privalumai, trukumai.

Techninių klausimų forumas.
LPx
Klubo ex-Narys
Vietovė: Vilnius

Standartinė LPx »

[quote="Fredis"]
nieko..ateis siltesni orai - tada pajausi ekonomija. ypac ant ilgesniu distanciju (tipo prie juros ir t.t.)
P.S. ir neatsiginsi draugeliu - davaj su tavo vaziuojam :):):)
mano calibra - senas, supuves, sunkiai dirbantis tankas..
P.S. didžiausi išbandymai - dar priešaky...
tomas
Klubo Narys
Vietovė: Majamis

Standartinė tomas »

LPx rašė:
Fredis rašė: nieko..ateis siltesni orai - tada pajausi ekonomija. ypac ant ilgesniu distanciju (tipo prie juros ir t.t.)
pas mane idëta EKO dujø sistema, tai ant dujø padawimo ðlangos ástatytas elektrinis voþtuwëlis, kurá waldo papildomas kompas, dujø sànaudos 7-12 ltr, þiûrint kaip smaugi.Galima kurti ir ant dujø ir ant benzo, nuo temp. variklio nepriklauso, tik , jei baigiasi benzas, tai ant dujø, kad ir pilnu baku nepawaþiuosi, nes atjungia motorà. áranga kainawo 1700 lt. èia DOCH variantui.
Karolis

...

Standartinė Karolis »

Benzas pigsta o cia apie dujas, masina pritaikyta benzu riedeti o ne dujom. Ar ardete varikly 5 metus vazinejant dujomis? baisu ir po to tos bedos dauginasi is dvieju. Tai pirkit fiesta jei negalite vazineti su bevzu ta perpus maziau valgo :) :twisted:
amd
Klubo ex-Narys
Vietovė: Siauliai
Kontaktinė informacija:

Standartinė amd »

tomas rašė:
LPx rašė:
Fredis rašė: nieko..ateis siltesni orai - tada pajausi ekonomija. ypac ant ilgesniu distanciju (tipo prie juros ir t.t.)
pas mane idëta EKO dujø sistema, tai ant dujø padawimo ðlangos ástatytas elektrinis voþtuwëlis, kurá waldo papildomas kompas, dujø sànaudos 7-12 ltr, þiûrint kaip smaugi.Galima kurti ir ant dujø ir ant benzo, nuo temp. variklio nepriklauso, tik , jei baigiasi benzas, tai ant dujø, kad ir pilnu baku nepawaþiuosi, nes atjungia motorà. áranga kainawo 1700 lt. èia DOCH variantui.
na nieko juokingiau nera, kai y galingas masinas susideda dujas ir seka pasakas kad traukia taip pat ar net dar geriau !!! :evil:
vieninteles dujos, kurias galima deti y tokias masinas tai "sekvencines" ar kaip ten jos vadinas ir kainuoja apie 3500 lt :roll:

p.s. paprastas dujas deti galima tik y 8v, kitu atveju yra masinos gaidinimas :x
[url=http://www.cardomain.com/ride/2571552/1url]Opel Astra G
2.0 16v[/url]
[url=http://www.spritmonitor.de/en/detail/133757.html][img]http://images.spritmonitor.de/133757_3.png[/img][/url]
Karolis

...

Standartinė Karolis »

Nesiparink niekas naujo neisrado tai pati geriausio kolkas iranga uz 3500 lt. Tai dar kolkas nieko naujasnio nera tavo ziniai tai ji ir kainuoja atitinkamai jos trauka nepadideja nei sumazeja nors paklaida traukos tai yra kazkur apie 2 % tai tu jos niekada nepajausi, o mano manymu tu cia vienas sneki apie 3500 lt suma paskitus pigesne ir nesudetinga yranga stovi tai tu jiems ir patark kas buna su ta pigesne yranga. :twisted:
LPx
Klubo ex-Narys

Re: ...

Standartinė LPx »

Karolis rašė:Benzas pigsta o cia apie dujas, masina pritaikyta benzu riedeti o ne dujom. Ar ardete varikly 5 metus vazinejant dujomis? baisu ir po to tos bedos dauginasi is dvieju. Tai pirkit fiesta jei negalite vazineti su bevzu ta perpus maziau valgo :) :twisted:

visu pirma benzo kaina kad atkrito atgal po dirbtinio pakelimo - tai dar nereiskia kad jis pinga - bet kada gali soktelti vel i virsu.
Visu antra - benzas kainuos kaip ES (aisku kaip tose jau senbuvese valstybese, kur pragyvenimo lygis normalus - ne taip kaip pas mus) - o tai yra apie 1 EUR uz litra. Dujos siuo atveju nebrangs, kadangi ant ju akcizai jau dabar yra kaip ES issivysciusiu saliu.
Visu trecia - kaip jau minejau - viskas priklauso nuo kilometrazo kuri prisuki. Po penkiu metu (ir kuris gi is jusu pirko masina penkiems metams? ypac opeli..) man pvz bus visiskai pox... kas ten su tuo varikliu. (Kadangi man duju iranga atsipirko per puse metu)
Na, ir visu ketvirta - niekas ir nesako kad valina geriau ar t.t. Tai yra tie minusai kuriuos kiekvienas gali apgalvoti ir nuspresti - verta ar ne.
O del visokiu fiestu ir t.t. - patikek manim, DRAUGELI - jeigu man reikes TAVO patarimo su kokia masina man vazineti - tai taves ir paklausiu.
geru svenciu :)
neo

Standartinė neo »

Prisidedant prie tos pacios temos:

Ash uzh dujas.

Kodel?

1. Reik vaziuoti nemazhai, o dar ant 13-15l benzo neuzhdirbu(nemoku ramiai vazhineti arba ji nesveikai ryja)
2. Suges variklis???? man tas pats MAN ANT JO nuvaziuosiu i savartyna nusipirksiu uzh 500Lt kita kuri man dar uzh 100lt istatys
3. masciau kokias dujas statyti.. ten pigiau ten brangiau ir la la la.. sumokejau daug 1850Lt (metai atgal) BRC istate per 4 valandas pilna garantija.bakas vietoj atsarginio rato. per metus del duju buvau nuvazhiaves viena karta del garantinio. Kita syki vazhiavau pasiklaust kodel ryja 15l sake.. su tavo vazhinejimais normalu.:)

nusiskundima turiu tik viena:) KODEL TIEK RYJA? bet prisiminiau kad benzo tiek ryjo tai ir nesiparinu. o traukia.. tai panashiai skirtumas jaucias virsh 4.5 apsuku

P.s cia mano asmenine nuomone ji niekam nera pershama:)
marsietux

Standartinė marsietux »

epykit, bet jei jau perki Cali, tai buk nusiteikes painvestuot... O jei jau dujos, tai tik tiesioginis ipurshkimas, kainuoja apie 2500 - 3000 LTU, bet norit tikekit, norit ne, o vaziavimas nuo banzo tikrai nesiskiria, o ir sanaudos tikrai mazesnes uz EKO, tuo labiau uz paprastas sistemas.
calibra
Veteranas
Vietovė: Sostinė

Standartinė calibra »

Na negaliu neisikisti :)

1. sekvencine sistema visiskai nereikalinga _c20ne_ varikliui. Jei aisksu babkes is kisenes krenta, tai gali detis, bet naudos ne daugiau, nei kad "pas mane SEKVENCINE LPG iranga".

2. del traukos - vazinejau su volvo S80 su sekvencine duju iranga. Totaliai man tas pats, dujos ar benzas - trauka vienoda (tiek, kad atsisedes vaziuoti pasalietis nepasakys kur benzas kur lpg).

3. turiu and dyno stendo ismatuotas variklio charakteristikas c20ne varikliui tiek ant duju tiek ant benzo. Taip, skirtumo beveik nera - charakteristika yra identiska benzinei (iki ~4krpm), ag skirtumas ~20ag. Taciau toks palyginimas nera objektyvus, kadangi benzininiu rezimu variklis su sumontuota LPG iranga vis tiek nedirba "normaliai" del riboto oro srauto padavimo oro paemimo trakte.
DeX
Klubo ex-Narys
Kontaktinė informacija:

Standartinė DeX »

Truputi pataisysiu kolega, nes jus netik kad ekonomistas nekoks bet ir kalbat tarsi ne Lietuvoje gyventumete
LPx rašė: visu pirma benzo kaina kad atkrito atgal po dirbtinio pakelimo - tai dar nereiskia kad jis pinga - bet kada gali soktelti vel i virsu.
Visu antra - benzas kainuos kaip ES (aisku kaip tose jau senbuvese valstybese, kur pragyvenimo lygis normalus - ne taip kaip pas mus) - o tai yra apie 1 EUR uz litra.
na nereikia lia lia..atsimenu 3Lt litra jau zada nuo 2003 gruodzio , bet patys matot kas yra. Lipam lipam iki 3Lt bet labai jau letai, kas nera blogai, beto daugelis turi shansu isipilt Baltarusisko ar be PVM. Taigi...
LPx rašė: Dujos siuo atveju nebrangs, kadangi ant ju akcizai jau dabar yra kaip ES issivysciusiu saliu.
sito gal garsiai nepasakok niekam jei nenori buti isjuoktas arba dar blogiau ignoruojamas kaip absoliuciai nesiorientuojantis padetyje.
1. Lietuvoje konkurencija siame sektoriuje nuline. Reiskia kaina statom tokia kokia norim arba ~1Lt/l pigiau nei benzas. O tikrai ne tokia , kad atsipirktu mokesciai + normali marza, pas mus marza vos ne 100% ant duju, tai kodel nepasiimti dar daugiau jei bus galima.
2. Akcizai benzo pas mus irgi vienodi su EE ir LV, primeskim kad kelione irgi panasi pristatymui, ale kainas matom kiek mokam, t.y. visas sis sektorius pas mus yra baisiai korumpuotas po valdzios sparneliu todel jokie ekonominiai desningumai negalioja. Bus benzas 3.45Lt, dujos bus 2.30-2.40 ir viskas.
LPx rašė: Visu trecia - kaip jau minejau - viskas priklauso nuo kilometrazo kuri prisuki.
cia jau teisybe, jei sukiesi kasdien po 80-100km tai niekur nesidesi, tik tada aisku koks tikslas tokia auto imt.... nes stovis jos kaip taksono eilinio bus...
======
It's another great day 4 science
91' dohc
energizer
Klubo ex-Narys
Vietovė: Klaipeda-Mazeikiai/Lietuva

Standartinė energizer »

Tik labai idomu butu, jei duju pristigtu Lietuvoj, nes kai buvo MN sustabdzius darba, tai kazkaip labai jau staigiai duju atsargos buvo pradeje mazet :D Nes tokiu rezervuaru kaip, kad yra benzo atsargoms laikyti, duju atsargu nera kur kaupti :? O importuojant dujas aisku kaina tai tikrai turetu gerokai soktelt, nes abejoju ar MN dirbs be prastovu :roll:
LPx
Klubo ex-Narys

Standartinė LPx »

DeX rašė: na nereikia lia lia..atsimenu 3Lt litra jau zada nuo 2003 gruodzio , bet patys matot kas yra. Lipam lipam iki 3Lt bet labai jau letai, kas nera blogai, beto daugelis turi shansu isipilt Baltarusisko ar be PVM. Taigi...

2003 nieko nereiskia - dar nera metu kaip mes ES - taip kad speju kad viskas dar priesaky..nors ir kaip gaila bebutu
o del baltarusisko benzo - vargu ar iseitis - ne kiekvienas ryztasi piltis del jo abejotinos kokybes..
1. Lietuvoje konkurencija siame sektoriuje nuline.

tai tada ir benzo reiskias nuline. baltarusiskas abejoju ar ivezamas tokiais kiekiais kad itakotu kainas degalinese.

[/quote]
cia jau teisybe, jei sukiesi kasdien po 80-100km tai niekur nesidesi, tik tada aisku koks tikslas tokia auto imt.... nes stovis jos kaip taksono eilinio bus...

sukiesi kiek reikia, o auto imi pagal poreikius ir galimybes
Uždaryta