Dujos calibroj - privalumai, trukumai.
-
Haris_24
- Klubo ex-Narys
- Vietovė: Klaipėda-Vilnius
Dujos calibroj - privalumai, trukumai.
Taigi, galvoju det dujas, bo is klp i vln vis dazniau vaziuot reik. Taigi, kokios sanaudos 8v varikliui? Ir kokie +, kokie -? Kokios talpos geriau baka det?
gal kas pasidalins info?
Buciau dekingas.
gal kas pasidalins info?
Buciau dekingas.
calibra 8v, 1990 12m - parduota kazkur i Marijampoles rajona
Re: Dujos calibroj - privalumai, trukumai.
Pas mane 8v dujos jau tuoj bus metai, isidejau vietoj zapaskes realiai duju telpa 38l, bet bakas raso 42l, iskiles virs zapaskes vietos apie 5cm. Man benzo rijo apie 13l, tai dabar duju tiek ryja ir traukia neblogai, kaip man
. Minusu neizvelgiu, gal tik kartais vasara pasmirta sustojus kur nors
Bet siaip kiti traukia per danti kad vaziuoji pigiai ir gerai, tipo su bezdalais
Bet kas man vaziuoju kur noriu ir kiek noriu, negalvodams taupyt 
seip jei daug vazinejas tai dek tas dujes bet jei mazai tai ne nedek
o minusai tai mazeja kompresija sumazeja trauka
zinoma tai nepajusi po met pajusi po 2iu gal ir po trieju
o minusai tai mazeja kompresija sumazeja trauka
zinoma tai nepajusi po met pajusi po 2iu gal ir po trieju
Cia jau galutinai sunervinot
, kai turesit seima, sedesit ant savo subines, nusipirksit buta ir ji kapitaliai susiremontuosit savo rankomis tada galesit kazka pist man prota

Dek tas dujas ir nesuk galvos, nes kiek zmoniu tiek nuomoniu.
Juk kai pirkai cali tau sake opelis, rudys ir kt. s... . Bet tu pagalvojai kad nori ir pirkai, taip ir su dujom nieko baisaus nenutiks, gal po koki 5metu kas ir atsitiks.
Pasmirdesi kartais ir tiek
, o pinigine sipsosis paziau melziama
ir ant alaus daugiau liks 
Juk kai pirkai cali tau sake opelis, rudys ir kt. s... . Bet tu pagalvojai kad nori ir pirkai, taip ir su dujom nieko baisaus nenutiks, gal po koki 5metu kas ir atsitiks.
Pasmirdesi kartais ir tiek
-
Haris_24
- Klubo ex-Narys
Zinok kad kai pirkau - as nieko nezinojau apie jas. KAi nusipirkau, tada ir prasidejo pasaliniu nuomoniu klausymasis - ir teko tiketi jomis. Bet pamazu pavazinejus, susidariau savo nekeiciama nuomone apie sita auto ir tashkas. Dabar tik kyla minciu kaip tobulinti, bei zinoma pigiai vaziuoti, kadangi reikia taikytis ir prie finansines, bei goegrafines padeties.
Aciu uz patarimus, taciau noriu kad dar kas pasidalintu patirtimi
Aciu uz patarimus, taciau noriu kad dar kas pasidalintu patirtimi
dujytes yra gerai na ir kas jai kas sako kad resursas mzeja ar kas nors dar man tas pats man vazineju ir nesuku sau galvos tas variklis man jau senai atsipirko ir masina zek tuoj atsipirks pasiskaiciuot paprasta .trasoj kaip tau hari vaziuojant kokia 140 pilnai uztex 10 litru bezdalo baliona dek maza ka maziau srorio butu gale kad newaziuotum kaip kupranugaris ,a kas turi biski dagiau pinigu tas zwengia is tu kas su dujom vazineja a kai reikia kur toliau vazinet ,paskui sako tai gal su tawo lekiam vis tiek dujos pigiau 
-
EDWARD555
- Klubo ex-Narys
- Vietovė: Kaunas
- Kontaktinė informacija:
Hari_24 sveikas! Nu as pirkau calibra - vazinejau beveik 2 metus ir tik paskui isidejau isidejau dujas. Visi pasakojo, kad dujos shudas, smirda, netraukia ir pan. Suzinojau apie EKO dujas - tipo nesmirda ir vse dela. Prasiau kad praveztu kas nors, kas turi. Praveze keuras22, dar vienas ir dar vienas draugelis. Karocia po pavazinejimo - vsio nusprendziau detis dujas.
Isvados:
1. Anksciau ant benzo vaziavau tik ten kur reikia ir po 20 Lt per diena. Isidejus dujas uz 20 Lt vaziavau kur noriu, negalvodamas apie $$$.
2. Niekas nesmirda.
3. Dujos kainavo 1500 Lt. (Shustriausia firma Kaune)
4. Buciau dejes kai pirkau calibra - tai $$$ butu susitaupe apie 2000 Lt
5. Nuo duju idejimo visada pilu Pilna Baka. Su benzu pyliau pilna tik 2 kartus
6. Pastebejau, kad nors ir dujos maziau kainuoja, bet isleista $$$ suma gaunasi ta pati, nes pravaziuoji daugiau km.
7. Prasidejo problemos - kai pradejo kilti duju kaina. Klaipedoj kaina per III-ia GRAND MEETA buvo 1.02 Lt, dabar kaina 1.51 Lt. (Skirtumas yra) Aisku vistiek geriau nei benzas.
8. 1-a saiba = 60 km/h, 2-a = 110 km/h. Po duju idejimo - 1-a saiba = 40 km/h, 2-a = 80 km/h.
Taigi, Didziausia isvada tokia, kad reikia detis dujas !!!
Kam netinka 1-a isvada, tada 2-a isvada:= reikia pirkti TURBO C20LET
EDWARD555
Isvados:
1. Anksciau ant benzo vaziavau tik ten kur reikia ir po 20 Lt per diena. Isidejus dujas uz 20 Lt vaziavau kur noriu, negalvodamas apie $$$.
2. Niekas nesmirda.
3. Dujos kainavo 1500 Lt. (Shustriausia firma Kaune)
4. Buciau dejes kai pirkau calibra - tai $$$ butu susitaupe apie 2000 Lt
5. Nuo duju idejimo visada pilu Pilna Baka. Su benzu pyliau pilna tik 2 kartus
6. Pastebejau, kad nors ir dujos maziau kainuoja, bet isleista $$$ suma gaunasi ta pati, nes pravaziuoji daugiau km.
7. Prasidejo problemos - kai pradejo kilti duju kaina. Klaipedoj kaina per III-ia GRAND MEETA buvo 1.02 Lt, dabar kaina 1.51 Lt. (Skirtumas yra) Aisku vistiek geriau nei benzas.
8. 1-a saiba = 60 km/h, 2-a = 110 km/h. Po duju idejimo - 1-a saiba = 40 km/h, 2-a = 80 km/h.
Taigi, Didziausia isvada tokia, kad reikia detis dujas !!!
Kam netinka 1-a isvada, tada 2-a isvada:= reikia pirkti TURBO C20LET
EDWARD555
-
Haris_24
- Klubo ex-Narys
Na ka gali zinot, duju kaina taip pat gali pakilti jei nupirks musu nafta kas nors kiti. Stebint duju kainos pokity m.naftoje, kainos kritimui tendencijos nera! Vat kas mane neramina. O isidejus iranga, minimaliai reikia bent jau 2 metu, kad atsipirktu (cia as skaiciavau pagal savo vazinejimo poreiki).
-
Haris_24
- Klubo ex-Narys
Egidas, gal gali nupasakot kokios mazdaug sutarties salygos pas tave? Domina kaip kitose firmose situacija. Pas mus tai jeigu su savo auto vaziuoji, atiduoda antra tiek benzo. Kitur esu girdejes, kad pagal pravaziuotus km duoda kazkoki procenta servise remontuotis.
na, ir as pasipasakosiu..
dar pries pirkdamas calibra zinojau kad desiu dujas, (teisingai Keuras pastebejo - kai tik kur toliau vaziuoti, kazkaip visi ta pati gieda:):) todel pasiskaites forumus nepirkau 16v. Paemiau 8v. Staciau BRC - nera pigiausi, bet man patiko kaip juos rekomendavo ir t.t. Dirba tikrai gerai - ir garantija metai ir t.t. Balionas vietoj zapaskes. Valgo apie 11.5. Traukia aisku ne taip, bet yra toks varztukas - atsisukai iki galo, ir - draga (patikrinta su Haroldu888:). tada pamatai sanaudas ir ta varzstuka atsuki atgal..
o siaip - kai staciau, tai turejo atsipirkti po 10 000 km, bet pasikeite kuro kainos, tai uzteko kazkur 8500km. Per menesi prisuku apie 2000km. Iranga - no problem, buvau tik viena karta nuvaziaves profilaktikai del garantijos, paklausiau anekdotu ir isvaziavau
dar pries pirkdamas calibra zinojau kad desiu dujas, (teisingai Keuras pastebejo - kai tik kur toliau vaziuoti, kazkaip visi ta pati gieda:):) todel pasiskaites forumus nepirkau 16v. Paemiau 8v. Staciau BRC - nera pigiausi, bet man patiko kaip juos rekomendavo ir t.t. Dirba tikrai gerai - ir garantija metai ir t.t. Balionas vietoj zapaskes. Valgo apie 11.5. Traukia aisku ne taip, bet yra toks varztukas - atsisukai iki galo, ir - draga (patikrinta su Haroldu888:). tada pamatai sanaudas ir ta varzstuka atsuki atgal..
o siaip - kai staciau, tai turejo atsipirkti po 10 000 km, bet pasikeite kuro kainos, tai uzteko kazkur 8500km. Per menesi prisuku apie 2000km. Iranga - no problem, buvau tik viena karta nuvaziaves profilaktikai del garantijos, paklausiau anekdotu ir isvaziavau
mano calibra - senas, supuves, sunkiai dirbantis tankas..
P.S. didžiausi išbandymai - dar priešaky...
Jo, as ir labai ilgai galvojau apie duju dejima. 1,5 metu galvojau kad tikrai niekada nedesiu i cali duju, bet kai pradejau i darba vazinet po 40-50 km per diena tai kazkaip pradejau kitaip galvot. tai vo isidejau pries men. Kaune state sutaupiau 600lt lyginant su Vilnium. Bet vis dar nesu patenkintas. iranga gera, bet tuebut siknarankis elektrikas dare, po montavimo pamirso kelias fyskes pajunkt. dabar kartais nesuprantu kodel ant laisvu apsuku per 150-200 aps sokineja. vilniuj uzvaziavau sako kad galejo kokius nors laidus netaip pajungt, sako varyk i garantini, tegul kas dare tas ir ziuri.bet per darba neiseina nuvaryt. ziuresiu gal sutvarkys. be to kuro sanaudos tai pakankamai dideles: Jei benzo rydavo 9.5l, tai dabar duju 12.5l, ir +1-2l. benzo ant prasildymo. Tai cia jei EKO dujos.
EKO sistema: tai pilnai elektronika valdoma iranga, tu jau pats nepareguliuosi varztu nei duju padavimo nei kitu rodikliu, ant duju pereisi tik tada kai variklio temp daviklis duos signala (ten kaip uzprogramuota, ne maziau kaip 20laipsniu). tai kaskart uzsivesi ant benzo, jokiu sansu uzsivest ant duju.
EKO sistema: tai pilnai elektronika valdoma iranga, tu jau pats nepareguliuosi varztu nei duju padavimo nei kitu rodikliu, ant duju pereisi tik tada kai variklio temp daviklis duos signala (ten kaip uzprogramuota, ne maziau kaip 20laipsniu). tai kaskart uzsivesi ant benzo, jokiu sansu uzsivest ant duju.
[quote="Fredis"]Jo, as ir labai ilgai galvojau apie duju dejima.
va butent todel as ir nestaciau nei kitam mieste (ne vilniu, ta prasme) nei pas kokius garazinius. Butu aisku pigiau, bet jeigu kas negerai - tektu lakstyti pas juos. Beje (ironiska, nors aisku gerai) - kaip jau minejau jokiu problemu nebuvo
o benzo pas tave tikrai 9.5 ima? ne pagal kompa ta prasme o in da real??
va butent todel as ir nestaciau nei kitam mieste (ne vilniu, ta prasme) nei pas kokius garazinius. Butu aisku pigiau, bet jeigu kas negerai - tektu lakstyti pas juos. Beje (ironiska, nors aisku gerai) - kaip jau minejau jokiu problemu nebuvo
o benzo pas tave tikrai 9.5 ima? ne pagal kompa ta prasme o in da real??
mano calibra - senas, supuves, sunkiai dirbantis tankas..
[quote="LPx"]
na del benzo tai cia 9.5l vidurkis i darba vazinejant (10km mieste ir 10 km uzmiestuyje), tai va su dujom dabar iseina 12.5l neskaitant prasildymui benzo dar apie1-1.5l. tai paskaiciavus gaunu kad ekonomija nuo 100km iseina tik 5Lt.
siaip jai apie benzo ryjima tai mieste maziau kaip 11l neryja visalaik vidurkis 11-11.5l. uzmiestyje tai normaliai vaziuojant 130-160km/h ryja 7.5-8l. dabar su dujom adekvaciai padidejo iki 15-16 ir uzmiestyje iki 10-11l.
cia viskas in real paskaiciuota, nes borto kompas tai daznai s.. mala.
o siaip tai ir galvoju ar ne per daug tu duju ryja, nors traukia tai kaip benzas.
na del benzo tai cia 9.5l vidurkis i darba vazinejant (10km mieste ir 10 km uzmiestuyje), tai va su dujom dabar iseina 12.5l neskaitant prasildymui benzo dar apie1-1.5l. tai paskaiciavus gaunu kad ekonomija nuo 100km iseina tik 5Lt.
siaip jai apie benzo ryjima tai mieste maziau kaip 11l neryja visalaik vidurkis 11-11.5l. uzmiestyje tai normaliai vaziuojant 130-160km/h ryja 7.5-8l. dabar su dujom adekvaciai padidejo iki 15-16 ir uzmiestyje iki 10-11l.
cia viskas in real paskaiciuota, nes borto kompas tai daznai s.. mala.
o siaip tai ir galvoju ar ne per daug tu duju ryja, nors traukia tai kaip benzas.