DEL calibru sildymo

Techninių klausimų forumas.
Endriux
Klubo ex-Narys
Vietovė: Kaunas/Jonava

DEL calibru sildymo

Standartinė Endriux »

nu nzn koxs velnias nutika ... bet maniske kazko nenori susilti.... turiu omeny ventiliatorius.... siluma tokia vos vos.... kadangi laukia dabar buna ir -15 tai nera labai linksma kasdien atvaziuoti 30km ir salti masinoje.... :roll: :?[/quote][/b]
Svečias

Standartinė Svečias »

Siulau pradëti nuo termostato patikrinimo.
gaga
Entuziastas
Vietovė: SIAULIAI

Standartinė gaga »

pas mane ta pati beda ir nezinau ka daryti
Fährst Du schon oder stehst du noch?

siuo metu VW GOLF 2.0 GTI
egidas
Klubo ex-Narys
Vietovė: Klaipeda

Standartinė egidas »

Siulau, kartona uzkisti is priekio :)
95'm. 8v
CalibriS
Klubo Narys
Vietovė: mazeikiai

Standartinė CalibriS »

egidas rašė:Siulau, kartona uzkisti is priekio :)
jo as irgi esu kartona uzkises tik maza tarpeli esu palikes vejuj fakktiskai tokeis salciais isvis jokio tarpelio nereikia palikti :wink:
calibra
Veteranas
Vietovė: Sostinė

Standartinė calibra »

Kartonas tikrai nera butinas ar reikalingas, jei auto tvarkinga.
Pas mane jokiu kartonu nera, tie patys ir -15 ir -20, ir priklausomai nuo eksploatacijos po uzvedimo, variklis prishyla per ~5-10min. nuo puses iki pilnos darbines temperaturos (siuo atveju "pilna darbine temperatura" yra vidurys tarp zemiausios ir auksciausios zymos temperaturu skaleje).
Karolis

.......

Standartinė Karolis »

Pirmiausia kaip ir daugelis siulo tai patikrinti termostata.
Antra reiktu pasiziureti paty varikliuka ventiliatoriuaus, gal kur uzsikises.
Trecia kartonas nepamaisytu, jei pirmo ir antro punkto nera galimybes atlikti. :twisted:
gaga
Entuziastas
Vietovė: SIAULIAI

Re: .......

Standartinė gaga »

Karolis rašė:Pirmiausia kaip ir daugelis siulo tai patikrinti termostata.
Antra reiktu pasiziureti paty varikliuka ventiliatoriuaus, gal kur uzsikises.
Trecia kartonas nepamaisytu, jei pirmo ir antro punkto nera galimybes atlikti. :twisted:

kartonas labai padejo :lol:
ir nereikia daug pastangu :P
Fährst Du schon oder stehst du noch?

siuo metu VW GOLF 2.0 GTI
Karolis

.....

Standartinė Karolis »

Pries dedami kartona, isitikinkite kad gerai ir efektyviai suveikia ventiliatoriaus daviklis ir sekmingai suveikia ventiliatorius. Kaip patikrinti, uzveskite masina, ji dirbs ir variklis kais, po 15-20 min, turi suveikti, stebekite prietaisu skydelyje temperaturos kilima. SEKMES
Endriux
Klubo ex-Narys

Standartinė Endriux »

Kartonas tikrai nera butinas ar reikalingas, jei auto tvarkinga.
Pas mane jokiu kartonu nera, tie patys ir -15 ir -20, ir priklausomai nuo eksploatacijos po uzvedimo, variklis prishyla per ~5-10min. nuo puses iki pilnos darbines temperaturos (siuo atveju "pilna darbine temperatura" yra vidurys tarp zemiausios ir auksciausios zymos temperaturu skaleje).[/quote]

tai va kad ta temperaturos skale ir nejuda, rodykle faktiskai visada guli ant mazeusios padalos, o kartais uzkyla jai mieste kamsciose istringi ir tada buna kad uzkyla iki 90 laipsniu, isijungia ventiliatorius ir po kurio laiko rodykle vel nukrinta..... ka manot apie tai???
Endriux
Klubo ex-Narys

Standartinė Endriux »

hmmm.... pas mane standartas ir yra ta gumine apsauga.... o kur ta KARTONA UZKYSTI? prie ventiliatoreus?
Endriux
Klubo ex-Narys

Re: .....

Standartinė Endriux »

Karolis rašė:Pries dedami kartona, isitikinkite kad gerai ir efektyviai suveikia ventiliatoriaus daviklis ir sekmingai suveikia ventiliatorius. Kaip patikrinti, uzveskite masina, ji dirbs ir variklis kais, po 15-20 min, turi suveikti, stebekite prietaisu skydelyje temperaturos kilima. SEKMES
nezinau gal reikia paziureti ventiliatoriu, nes jis kazkaip labai xujovai veikia? ir kaip yra tas reguliavimas salone ( putimo galingumas ) tai veikia pas mane tik pati stipreusia padala.... o kaip pas jus?
VaLco

Standartinė VaLco »

Endriux rašė:
Karolis rašė:Pries dedami kartona, isitikinkite kad gerai ir efektyviai suveikia ventiliatoriaus daviklis ir sekmingai suveikia ventiliatorius. Kaip patikrinti, uzveskite masina, ji dirbs ir variklis kais, po 15-20 min, turi suveikti, stebekite prietaisu skydelyje temperaturos kilima. SEKMES
nezinau gal reikia paziureti ventiliatoriu, nes jis kazkaip labai xujovai veikia? ir kaip yra tas reguliavimas salone ( putimo galingumas ) tai veikia pas mane tik pati stipreusia padala.... o kaip pas jus?
turiu viena pasiulyma. paziurek antifreezo kieki. jei jo truksta, tai ir silumos mazai. cia viena is galimu bedu. O del ventiliatoriaus padalu, tai reikia keisti tokias varzas, kur stovi prie pacio ventiliatoriaus. mano "kaime" jos kainuoja ~20lt srote. sekmes.
Karolis

.............

Standartinė Karolis »

Jei tusolo mazai, tai variklis greiciau uzyla ?????????????? kai jo mazai tai gali susidaryti kamstis ???????
jusu beda termostatas, o del galingumo, reikia kontaktus ziureti, kaip ir sako. :twisted:
CalibriS
Klubo Narys
Vietovė: mazeikiai

Re: .............

Standartinė CalibriS »

[quote="Karolis"]Jei tusolo mazai, tai variklis greiciau uzyla ?????????????? kai jo mazai tai gali susidaryti kamstis ???????

kai mazai antifrizo gali uzkalti motora :lol:
o del usilimo tai visose masinose yra papyldomas vostuvas kuris nesildo viso vanden,o tesildo kuris yra variklije ir kai jis tik pakyla iki 45-50laps. tai jis atsidaro ir i sistema ileidzia salta vandeni ar antifriza ir saltais orai varikliu (ypac opeliu) neisyla be 15-20min :wink:
Ramas

Re: DEL calibru sildymo

Standartinė Ramas »

Endriux rašė:nu nzn koxs velnias nutika ... bet maniske kazko nenori susilti.... turiu omeny ventiliatorius.... siluma tokia vos vos.... kadangi laukia dabar buna ir -15 tai nera labai linksma kasdien atvaziuoti 30km ir salti masinoje.... :roll: :?
[/b][/quote]

As nieko negalvodamas, dar per salcius ir stingant lauke pasikeiciau termostata, ir problema del silumos isnyko. Termostatas kainavo 36lt.
Tiesa kartonas kuriam laikui gera iseitis :D
vaidotas
Naujokas
Vietovė: Vilnius

Standartinė vaidotas »

VaLco rašė:
Endriux rašė:
turiu viena pasiulyma. paziurek antifreezo kieki. jei jo truksta, tai ir silumos mazai. cia viena is galimu bedu. O del ventiliatoriaus padalu, tai reikia keisti tokias varzas, kur stovi prie pacio ventiliatoriaus. mano "kaime" jos kainuoja ~20lt srote. sekmes.
Va pas mane tas pats atsitiko. Tik veikia dabar 3 ir 4 padala. Kas ten per varzhos, ta prasme kur jas paziuret, kaip pakeist, kur isigyt?
Calibra 16V
popcys
Veteranas
Vietovė: Jungtines Telsiu Valstijos

Standartinė popcys »

tai prasiardyk ir patikrink ar su kontaktajs viskas gerai ar neuzkirmije....o keiciant termostata bukite atsargus varstus atsukinedami,as is triju galimu 2 nulauziau,teko sregiuot isnaujo... :D
[img]http://line4auto.ru/opel/m1402.gif[/img]
jastreb
Klubo Narys

Standartinė jastreb »

cia naujo termostato kaina 36 lt? ar srote?
religion
Andronas
Entuziastas
Kontaktinė informacija:

Standartinė Andronas »

Naujo tokia kaina keiciausi rudeni. 36lt
btx
Pradedantysis
Vietovė: ļæ½iauliai

Standartinė btx »

Paveikslėlis

Va visi duomenys apie ausinimo sistema.
Manau pades padaryt isvadas, kam nesyla, kam per daug syla :)
ir t.t. Sekmes! :)
popcys
Veteranas

Standartinė popcys »

nu termostatu kajnos nebutinaj 36 lt,jos svyruoja atrodo nuo 25-iki kazkiek.
tomas
Klubo Narys
Vietovė: Majamis

Standartinė tomas »

Ant kokios padalos pas jus buna temperaturos rodykle, kai motoras jau buna pilnai pasiles(doch)?Pas mane taj iki to pirmo bruksniuko pakyla i wsio, taj galwoju ar tinkama termostata nusipirkau, nes kai audzi turejau, taj pastowiai netoli 90 budavo, o cia ,primetus, apie 70 turetu buci. :roll:
popcys
Veteranas

Standartinė popcys »

tomas rašė:Ant kokios padalos pas jus buna temperaturos rodykle, kai motoras jau buna pilnai pasiles(doch)?Pas mane taj iki to pirmo bruksniuko pakyla i wsio, taj galwoju ar tinkama termostata nusipirkau, nes kai audzi turejau, taj pastowiai netoli 90 budavo, o cia ,primetus, apie 70 turetu buci. :roll:
pas mane ir tiek visa laik laikosi,jei pucia silta ora tai termostata gera nusipirkai,ir isvis kajp galima bloga nusipirkti,prasaj termostato calibrai,susimoki ir idedi...
tomas
Klubo Narys
Vietovė: Majamis

Standartinė tomas »

Sakydamas zodi ,,bloga" turejau omeny, atsidaranti per anksti. Nes motaro darbine temperatura teretu but apie 90 laipsniu.. :roll:
Uždaryta