RPM sensor + boost (c20let)

Techninių klausimų forumas.
dd
Pradedantysis
Vietovė: Vilnius

RPM sensor + boost (c20let)

Standartinė dd »

sveiki,

netycia atradau, kad ir LT yra normalus forumas :D
tikiuosi pasidalinsit patirtim.

ar kas turejot reikalu su rpm sensorium (crankshaft) - mano vezime jau kelinta karta uzsidega spustelejus tapke (code 31).
+ nera traukos ant aukstu apsuku (ir neuzsidegant ecu lempai). turetu buti susije dalykai?

+ butu idomu kokios priezastys galetu buti slegio nelaikyme (norm. 0.4, overboost 0.7). actuatoriaus reguliavimas nieko neduoda. mires?

+ gal galit parekomenduoti gera servisa/meistra besigaudanti c20let? noriu susitvarkyti slegi. tariausi autodinoj - kaip jie?

dar labai idomu butu performance tiuningo patarimai - kaip matau yra turbininiu turetuju cia :wink: - bet cia gal i kita tema reikia rasyt?
kokie gariunu pravaziavimo laikai? idomu ko galima tiketis...

zodziu, viskas, kas susije su c20let - labai idomu :D
aciu
freeman

Standartinė freeman »

Aruncia
Klubo ex-Narys
Vietovė: Vilnius-Londonas

Standartinė Aruncia »

freeman rašė:Pasiskaityk:
http://www.calibrasite.puslapiai.lt/for ... c.php?t=11
http://www.calibrasite.puslapiai.lt/for ... c.php?t=16

Gal rasi cia atsakymus i kai kuriuos savo klausimus.
Tik klausimas kam dėti nuorodas jei bandai ja atidaryti,o ten rašo Atsiprašome, bet tik vartotojai, turintys specialų priėjimą gali skaityti temas šiame forume :?:
Ir dar klausimas nejaugi manai kad kad variklyje C20NE ir C20LET yra viskas vienodai visi davikliai ir pan. :?: :twisted:
Calibra C20LET 4x4 parduota
Calibra C20NE parduota
Aruncia
Klubo ex-Narys

Re: RPM sensor + boost (c20let)

Standartinė Aruncia »

dd rašė:sveiki,

netycia atradau, kad ir LT yra normalus forumas :D
tikiuosi pasidalinsit patirtim.

ar kas turejot reikalu su rpm sensorium (crankshaft) - mano vezime jau kelinta karta uzsidega spustelejus tapke (code 31).
+ nera traukos ant aukstu apsuku (ir neuzsidegant ecu lempai). turetu buti susije dalykai?

+ butu idomu kokios priezastys galetu buti slegio nelaikyme (norm. 0.4, overboost 0.7). actuatoriaus reguliavimas nieko neduoda. mires?

+ gal galit parekomenduoti gera servisa/meistra besigaudanti c20let? noriu susitvarkyti slegi. tariausi autodinoj - kaip jie?

dar labai idomu butu performance tiuningo patarimai - kaip matau yra turbininiu turetuju cia :wink: - bet cia gal i kita tema reikia rasyt?
kokie gariunu pravaziavimo laikai? idomu ko galima tiketis...

zodziu, viskas, kas susije su c20let - labai idomu :D
aciu
Sveikas protingiausia išeitis būtų jei pats nenusimanai nuvažiuok į Rasmitą arba Žaibo ratą padarys diagnostiką ir žinosi kur priežasties ieškoti.
Calibra C20NE parduota
freeman

Standartinė freeman »

:) Visu davikliu principas yra vienodas ir jis nepriklauso nuo variklio tipo. Skiriasiasi kartais tik ju darbo charakteristikos. Taigi ar tai NE ar LET, jokio skirtumo. Svarbiausia suprasti ka darai.
freeman

Standartinė freeman »

Aruncia rašė:

Tik klausimas kam dėti nuorodas jei bandai ja atidaryti,o ten rašo Atsiprašome, bet tik vartotojai, turintys specialų priėjimą gali skaityti temas šiame forume :?:
Ir dar klausimas nejaugi manai kad kad variklyje C20NE ir C20LET yra viskas vienodai visi davikliai ir pan. :?: :twisted:
Del nuorodu, tai noriu tiesiog, kad skaitantys foruma elementariai prisergistruotu del bendros statistikos ir tiek. Daug laiko si procedura neuzima.
Staska
Klubo ex-Narys
Vietovė: Lentvaris

Standartinė Staska »

o detonacijos daviklo klaida nemeta ? (19) sheip ten laidas gali buti pratrintas, arba apts daviklis klyba bishki ir tada kompas mato kad nera sinchronizacijos tarp dvieju davikli rpm ir holo. tada meta klaida, ir turi uzsidegt lempute ecu + ecu sumazina boosta iki 0.3 baro. dabar slegi gali nelaikyt del ivairiu prezasciu, pradedant 1 biegio jutikliu baigiant solenoidu arba blogai pajungtomis zarnomis. jei esi vilnietis tai galiu diagnostika padaryti. kokia mashinos rida ? ir kiek laiko ja turi ? o del autodinos ar rasmito ir C20Let gerai serikas zino ;) (dohine calibra su C20LED varikliu :D :D :D cia je taip ja uzrashe)
Alfisti...
jimaz
Klubo ex-Narys
Vietovė: Vilnius-Alytus
Kontaktinė informacija:

Standartinė jimaz »

prie to pacio kad nuajos temos nekurt:
trasoj vaziuojant pradejus spaust stiprei gaza nuo ~110-120km/h uzsidega 'check engine' pavaziavus ramiau uzgest vel.. pasidariau diagnostika ta tai meta 31 klaidos koda...
[size=67]astra 2.0 DTI 16v[/size]
[size=67]calibra 2.0 16v turbo 4x4 150kW - [color=red]SOLD[/color]
calibra 2.0 16v dohc 110kW - [color=red]SOLD[/color][/size]
jimaz
Klubo ex-Narys
Kontaktinė informacija:

Standartinė jimaz »

freeman rašė:
Aruncia rašė:

Del nuorodu, tai noriu tiesiog, kad skaitantys foruma elementariai prisergistruotu del bendros statistikos ir tiek. Daug laiko si procedura neuzima.
o prisiregistravus vistiek nieko gero nepamato, taigi tixlo det nuoroda nematau... :evil:
freeman

Standartinė freeman »

Labai klysti. Prisiregistravus matai visa siuo metu turima informacija. O jeigu tu turi omenyje, kad pati informacija yra "nieko", tai tada atleisk, bet JUMS PONAI manes nereikia ir kaip klubo nario ir kaip partnerio - lieku neivertintas. Tai tuomet man nebelieka jokio upo teikti pagalba ir aprasyneti dalykus, kurie jums atrodo nereikalingi.
Gerai, kaip norite, nebebus daugiau nei nuorodu nei mano pranesimu.
Linkiu Jums geros klotes.
Aruncia
Klubo ex-Narys

Standartinė Aruncia »

freeman rašė:Labai klysti. Prisiregistravus matai visa siuo metu turima informacija. O jeigu tu turi omenyje, kad pati informacija yra "nieko", tai tada atleisk, bet JUMS PONAI manes nereikia ir kaip klubo nario ir kaip partnerio - lieku neivertintas. Tai tuomet man nebelieka jokio upo teikti pagalba ir aprasyneti dalykus, kurie jums atrodo nereikalingi.
Žmogus įsižeidė tik nesuprantu kodėl ir aš ir Jimas kaip mačiau esame prisiregistravę ir sakome tau kad pirma nuoroda neatsidaro :!: :!: :!:
Na dėl teisybės pykti :(
Calibra C20NE parduota
dd
Pradedantysis

Standartinė dd »

jimaz rašė:prie to pacio kad nuajos temos nekurt:
trasoj vaziuojant pradejus spaust stiprei gaza nuo ~110-120km/h uzsidega 'check engine' pavaziavus ramiau uzgest vel.. pasidariau diagnostika ta tai meta 31 klaidos koda...
man LYGIAI TAS PATS!

daviklis autodinoj (rodos, ten viskas pigiausia) kainuoja ~pora simtu lt. tik ar jis problema isspres?
dd
Pradedantysis

Standartinė dd »

Aruncia rašė:
freeman rašė:Labai klysti. Prisiregistravus matai visa siuo metu turima informacija. O jeigu tu turi omenyje, kad pati informacija yra "nieko", tai tada atleisk, bet JUMS PONAI manes nereikia ir kaip klubo nario ir kaip partnerio - lieku neivertintas. Tai tuomet man nebelieka jokio upo teikti pagalba ir aprasyneti dalykus, kurie jums atrodo nereikalingi.
Žmogus įsižeidė tik nesuprantu kodėl ir aš ir Jimas kaip mačiau esame prisiregistravę ir sakome tau kad pirma nuoroda neatsidaro :!: :!: :!:
Na dėl teisybės pykti :(
antra nuoroda rodo.
reikejo prisiregistruoti.
aciu!
dd
Pradedantysis

Standartinė dd »

Staska rašė:o detonacijos daviklo klaida nemeta ? (19) sheip ten laidas gali buti pratrintas, arba apts daviklis klyba bishki ir tada kompas mato kad nera sinchronizacijos tarp dvieju davikli rpm ir holo. tada meta klaida, ir turi uzsidegt lempute ecu + ecu sumazina boosta iki 0.3 baro. dabar slegi gali nelaikyt del ivairiu prezasciu, pradedant 1 biegio jutikliu baigiant solenoidu arba blogai pajungtomis zarnomis. jei esi vilnietis tai galiu diagnostika padaryti. kokia mashinos rida ? ir kiek laiko ja turi ? o del autodinos ar rasmito ir C20Let gerai serikas zino ;) (dohine calibra su C20LED varikliu :D :D :D cia je taip ja uzrashe)
rida ~90k (skaitliuke)
turiu pusantru metu.
meta tik 31 ir 113 kodus. (113 tik si karta ismete, 31 jau seniai meto - bet retai)

nelabai supratau del autodinos ir rasmito :? sunku atspeti ka serikas zino :)

rytoj esu uzsirases i vytenio gatve 12val. diagnostikai. bet niekad neturejau reikalu su jais. vaziuot - nevaziuot? kokie butu patarimai?
esu vilnietis.
Staska
Klubo ex-Narys

Standartinė Staska »

tiesiog opelio servisose faktishkai nieko niezino apie tos variklius, ir tau prishnekes daug nesamoniu, man asmenishkai siule keisti visa kompa kai mete lambda meterio klaida, o uzteko tik pravalyti kontaktus. o sheip tai 31 kodas yra neproblema, tu matyt tikrini ant neuzvesto variklio, tai jis ir meta.
Alfisti...
jimaz
Klubo ex-Narys
Kontaktinė informacija:

Standartinė jimaz »

ner cia ko pykti, as prisiregistraves ten bet vistiek prisiloginu ten ir nerodo, sako slapta info cia ir neturi teises paziuret jos....
dd
Pradedantysis

Standartinė dd »

Staska rašė:tiesiog opelio servisose faktishkai nieko niezino apie tos variklius, ir tau prishnekes daug nesamoniu, man asmenishkai siule keisti visa kompa kai mete lambda meterio klaida, o uzteko tik pravalyti kontaktus. o sheip tai 31 kodas yra neproblema, tu matyt tikrini ant neuzvesto variklio, tai jis ir meta.
kaip pirstu i aki del servisu! :D

katik grizau. daugiau nevaziuosiu.
kaip tycia, 10min. iki autodinos nusipirkau nauja akuma kauno gatvej, tai visi ecu kodai nuejo... nepagalvojau... :lol:
bet gal ir gerai, nes nieko daugiau kaip tuos pacius kodus, kuriuos zinau ir nebutu pasake... jis (toks su akinukais, kur uzsarineja visus) ta kad ir labai nenoredamas, bet pripazino :D
dar klausiau, ar pas jus yra SPECAS kuris gaudosi gerai c20let, turbinos slegio reguliavime ir t.t. - atsakymas - tas pats muilinimas -paliekat masina o mes paziuresim... laisves pr. autodinoj, bent pasake, kad meistras, kuris kazka gaudosi - serga. so kaip ir neverta vaziuot dabar!

po to dar pareiske, kad tipo turi daug darbu ir neturi laiko (nesvarbu, kad esu uzsirases ir atvaziaves savo laiku!)

zodziu - ka daryt? vel uzspausti acceleratoriu, kad islistu kodai ir laukti kol pasveiks meistras kuris kazkiek gaudosi?

2Staska: man didziausia problema, kad ant aukstu apsuku netraukia. o dar retkarciais ir ecu islenda. slegio nelaiko. o tikrinu tai ant neuzvesto- bet kai kodas irasytas i ecu ar tai kazka keicia?

prie to pacio - ar gerai mobil1 5w50 i c20let? castrol neipirksiu. dabar su pusiau sintetiniu vazineju. vasara kartais kamsciuose ir salta uzvedus padymija. ar nevarys per visus galus sintetinis?
Staska
Klubo ex-Narys

Standartinė Staska »

dd rašė:
Staska rašė:tiesiog opelio servisose faktishkai nieko niezino apie tos variklius, ir tau prishnekes daug nesamoniu, man asmenishkai siule keisti visa kompa kai mete lambda meterio klaida, o uzteko tik pravalyti kontaktus. o sheip tai 31 kodas yra neproblema, tu matyt tikrini ant neuzvesto variklio, tai jis ir meta.

kaip tycia, 10min. iki autodinos nusipirkau nauja akuma kauno gatvej, tai visi ecu kodai nuejo... nepagalvojau... :lol:
bet gal ir gerai, nes nieko daugiau kaip tuos pacius kodus, kuriuos zinau ir nebutu pasake... jis (toks su akinukais, kur uzsarineja visus) ta kad ir labai nenoredamas, bet pripazino :D
dar klausiau, ar pas jus yra SPECAS kuris gaudosi gerai c20let, turbinos slegio reguliavime ir t.t. - atsakymas - tas pats muilinimas -paliekat masina o mes paziuresim... laisves pr. autodinoj, bent pasake, kad meistras, kuris kazka gaudosi - serga. so kaip ir neverta vaziuot dabar!

po to dar pareiske, kad tipo turi daug darbu ir neturi laiko (nesvarbu, kad esu uzsirases ir atvaziaves savo laiku!)

zodziu - ka daryt? vel uzspausti acceleratoriu, kad islistu kodai ir laukti kol pasveiks meistras kuris kazkiek gaudosi?

2Staska: man didziausia problema, kad ant aukstu apsuku netraukia. o dar retkarciais ir ecu islenda. slegio nelaiko. o tikrinu tai ant neuzvesto- bet kai kodas irasytas i ecu ar tai kazka keicia?

prie to pacio - ar gerai mobil1 5w50 i c20let? castrol neipirksiu. dabar su pusiau sintetiniu vazineju. vasara kartais kamsciuose ir salta uzvedus padymija. ar nevarys per visus galus sintetinis?
31 kodas yra visada ant nauju kompu jei mashina nezvesta, reishkia pas tave klaidu nera, tepalai tinka, ash dabar irgi tokius bandysiu, o sheip tai ant total racing 4t 10w50 wazineju. britvoms kuri skirtas. nu o del netraukimo tu gal turi slegio matokli sudejes? boos gauge taip vadinama? kiek pucia pas tave ? pas mane prie 3500-4500 apie 0.8 -0.9 o po to iki 0.6 nukrenta be boost controlerio su jo iki 0.8 datempiu ant apsuku.

Atvaziok pas mane savaitgali padarysim tamstai diagnostika ;)

Nu ir sheip meistras kuris kazkiek gaudosi netinka ;)))) serviso zodziais tai reishkia turim zmogu kuris gal ir ka nors padarys
Alfisti...
dd
Pradedantysis

Standartinė dd »

Staska rašė:
dd rašė:

31 kodas yra visada ant nauju kompu jei mashina nezvesta, reishkia pas tave klaidu nera, tepalai tinka, ash dabar irgi tokius bandysiu, o sheip tai ant total racing 4t 10w50 wazineju. britvoms kuri skirtas. nu o del netraukimo tu gal turi slegio matokli sudejes? boos gauge taip vadinama? kiek pucia pas tave ? pas mane prie 3500-4500 apie 0.8 -0.9 o po to iki 0.6 nukrenta be boost controlerio su jo iki 0.8 datempiu ant apsuku.

Atvaziok pas mane savaitgali padarysim tamstai diagnostika ;)

Nu ir sheip meistras kuris kazkiek gaudosi netinka ;)))) serviso zodziais tai reishkia turim zmogu kuris gal ir ka nors padarys
:lol: as panasiai pagalvojau :D

isidejes hp raid goost gauge. laiko 0.4-0.5. bet virs 5k kazkoks masinos mirimas - netraukia. rodos kazko truksta - ar benzo, ar oro... benzo filtra autodinoj jau keite - jei ir buvo skirtumas tai labai nedidelis.

del savaitgalio - didelis valio! :D
kur atvaziuoti, kada?
Staska
Klubo ex-Narys

Standartinė Staska »

dok savo nr pasuksiu, nes dar nzn kaip pas mane su laiku bus savaitgali ;) ar ne dexteri ? ;)))
Alfisti...
dd
Pradedantysis

Standartinė dd »

Zodziu,
sendie nusipirkau nauja tikrai turbinine masina :D
ir nesvarbu, kad su ja jau 2 metus vazineju...

staska - CEMPIONAS!!! :D

padare tai, ko 2metus niekas nesugebejo.
per 5min.
:lol:

pasirodo, buvo slangos i amal valve (?) atvirksciai sujungtos.. itariu, kad cia autodinoj taip "patvarke" kai skilusia galva is alytaus montavo. o gal tokia atvaziavo.... :?

resetinau kompa, ziuresim kiek klaidu per savaite prisirinks.
zvakes ryt bandysiu gaut. NGK ZFR6F11 - cia stockines kaip suprantu. saltesniu ar kokiu iridium turbut neverta, nes masina irgi stock...

dar karta aciu staskai

p.s. gal turi foto, kokie afr gauge variantai - galvoju vis koki ten det? reikia, kad ir patogus ir nebritkus butu.
serik222
Klubo Narys
Vietovė: vilnius/lazdynai

Standartinė serik222 »

na jus privaret cia per viena diena...
del servisu, tai galiu padet del nuolaidu . po keleta dalbajobu ira visur. autodinoj man meistras pasake, kad mano masina valgo 15-17 litru del 17 ratu............. rasmite meistras net nezyno varikliu kodu ! o tai grinai opelinis servisas! ( nereikia apie chevro.. ju niekas neperka). bet rasmite tolkovas saltkalvis. siulicau kreiptis pas ji.

jimai kiek zynai , jau antra turba pas mane, ir tokia pat beda kaip pas tave. ypac kaip ijungi 6 saiba... ir po 210 nehujovas traukos provalas... isibegeja, bet su kaprizais :)))
www.neciunai.lt
sodyba. vestuves. kubilas . pirtis.
www.pirtis-baseinas.lt
serik222
Klubo Narys
Vietovė: vilnius/lazdynai

Standartinė serik222 »

o laikas garinose pas mus skiriasi 1 sek. geriausia man atrodo retro parode 9 sek. cia del tuo kad STASKA GARUOSE NEDALIVAUJA... NE TAS LIGIS :))))) o aruncia ir jimas dar neturejo turbovas, o snooperis dar nebuvo klube. daugiau man atrodo niekas neturi. ir dar ramunas dinges..
www.neciunai.lt
sodyba. vestuves. kubilas . pirtis.
www.pirtis-baseinas.lt
Staska
Klubo ex-Narys

Standartinė Staska »

serik222 rašė:o laikas garinose pas mus skiriasi 1 sek. geriausia man atrodo retro parode 9 sek. cia del tuo kad STASKA GARUOSE NEDALIVAUJA... NE TAS LIGIS :))))) o aruncia ir jimas dar neturejo turbovas, o snooperis dar nebuvo klube. daugiau man atrodo niekas neturi. ir dar ramunas dinges..
EEE najezdas seras ? :) mano geriausias laikas yra 9.3 apie 130 km/h pas retro irgi toks pats dabar tikiosiu ish 9 ishlipsiu
Alfisti...
Staska
Klubo ex-Narys

Standartinė Staska »

jimaz rašė:prie to pacio kad nuajos temos nekurt:
ypac minant i kalna ? man padejo geras benzas + lambda zondo ir purkshtuku ishvalymas
Alfisti...
Uždaryta