DUJOS

Techninių klausimų forumas.
Uždaryta
calibra
Veteranas
Vietovė: Sostinė

Standartinė calibra »

sestokas rašė:palaukit pavasario ir greit apsigalvosit - visi su dujom vazinesit, arba skaiciuosit kiekviena kilometra ir geriau rinksites kojas nei automobili :lol: nes bendzas kaip visada pavasari pabranks :evil: aisku jau dabar brangt pradejo :idea: aisku dujos irgi nepigios bet kaip bebutu vis tiek bus daug pigesnes uz bendzina :idea: dar viens uzknisantis dalykas - kai ziema niekas duju nesideda o tik atejus pavasariui visi kaip isproteja dedasi bet kokia iranga nes per buma gera iranga buna isgraibstoma :evil: tai va tautieciai dabar pats geriausias metas dujas det :lol:
Sestokas, o kodel tu manai, kad nepabrangs dujos?
Nx duju kolonelem chaliavai pilstyti dujas?
Palauke kol visi prisimontuos duju irangos, kol paplis dujos, palaike zemas kainas, o dabar jau matome, kaip dujom vazinejimas vis maziau vertingas darosi, ir atsiperka tik tiems, kas daug eksploatuoja, o kas vazineja mazai ir trumpais atstumais - jau nebeapsimoka.
sestokas
Klubo ex-Narys
Vietovė: vilnius
Kontaktinė informacija:

Standartinė sestokas »

duju iranga atsiperka po 10000 km :roll: as irgi ne daug vazineju tik savaitgaliais :roll: bet vis tiek 10000 km kazkokiu budu per vasara nuvaziavau :roll: tad per 4-5 men man atrodo bet kuris tiek km nuvaziuos :roll:
kiekviena pipete svajoja tapti klizma
calibra
Veteranas

Standartinė calibra »

sestokas rašė:duju iranga atsiperka po 10000 km :roll: as irgi ne daug vazineju tik savaitgaliais :roll: bet vis tiek 10000 km kazkokiu budu per vasara nuvaziavau :roll: tad per 4-5 men man atrodo bet kuris tiek km nuvaziuos :roll:
Nu sorry, bet is kur tokia info?

Tavo salyga tinka statant pigia duju iranga tarkim uz 1000Lt., kai skirtumas tarp benzino ir duju sanaudu isreikstu litais simtui kilometrui bent 10Lt. Juolab, reikia nepamirsti, kad tokie skirtumai vazinejant mazais atstumais vargu ar gaunasi, nes tiesingai eksploatuojant reikia uzvesti ant benzino, kol shaltas pavaziuoti ant benzino, uzgesinti irgi ant benzino, zvakes, laidai, babina, skriejikas visada turi idealios bukles, nes jei truputi kas - atbulinis smugis ir greiciausiai jei ne po pirmo karto, tai po antro tikrai oro matuokle, kurios kaina velgi nuo 100Lt. O jei iki darbo 5km., per menesi pravaziuoji iki 500km., tada irgi "apsimoka"?

Zodziu, kad su dujom pigiau - taip, bet kiekviena situacija skirtinga, ir vienareiksmiskai sakyti kad PIGIAU negalima.
sestokas
Klubo ex-Narys
Kontaktinė informacija:

Standartinė sestokas »

as i darba einu eite :roll: bet kiekviena saviatgali minimum 300-400 km nuriedu ir 10000 km pravaziavau :roll: ir dar jei oro temperatura yra pliusine (nors 1laipsnis) tai sildyt ant bendzo nereik :roll: siaip vasara as net ant duju uzvedineju :oops: o del oro matuoklio tai reik spec apsaugas idet ir bedu nebus :idea: ypac lengva 8 v calibrai ta apsauga padaryt :roll:
calibra
Veteranas

Standartinė calibra »

sestokas rašė:as i darba einu eite :roll: bet kiekviena saviatgali minimum 300-400 km nuriedu ir 10000 km pravaziavau :roll: ir dar jei oro temperatura yra pliusine (nors 1laipsnis) tai sildyt ant bendzo nereik :roll: siaip vasara as net ant duju uzvedineju :oops: o del oro matuoklio tai reik spec apsaugas idet ir bedu nebus :idea: ypac lengva 8 v calibrai ta apsauga padaryt :roll:
Kadangi su dujom dirbi, tai pats turetum zinoti, kad apsauga nuo stipraus atbulinio smugio yra tik vienam kartui...

p.s. ne tu vienas, turbut gan nemazai "gazavyku" uzveda ir sustabdo varikli net ir ziema ant duju, bet...
sestokas
Klubo ex-Narys
Kontaktinė informacija:

Standartinė sestokas »

kad apsauga nuo atbulinio smugio yra vienam kartui tai tu labai klysti :roll: as kalbu ne apie tokia apsauga kur gumos nuplysta :idea: va pamatytum kas pas mane prikonstruota :lol: ir paprastose cali galima apsaugini voztuva i kolektoriu istatyt (kaip audi ir kt) :roll:
calibra
Veteranas

Standartinė calibra »

sestokas rašė:kad apsauga nuo atbulinio smugio yra vienam kartui tai tu labai klysti :roll: as kalbu ne apie tokia apsauga kur gumos nuplysta :idea: va pamatytum kas pas mane prikonstruota :lol: ir paprastose cali galima apsaugini voztuva i kolektoriu istatyt (kaip audi ir kt) :roll:
As atsimenu, anksciau montuodavo tokias alia "dureles i viena puse" uz oro matuokles. Tai po vieno smugio is tu dureliu likdavo sulankstytas skardos gabalas. Na, bet jei sakai, kad siais laikais yra naujesniu technologiju - gali buti, nesigincysiu =)
sestokas
Klubo ex-Narys
Kontaktinė informacija:

Standartinė sestokas »

tai va butent reik det tas kaip tu pavadinai dureles ir i isiurbimo kolektoriu istatyt papildomai voztuva o gal net ir 2 :roll: dar yra labai efektyvi priemone i guma kuri yra tarp oro matuoklio ir kolektoriaus kaip mes vadinam alkune idet :roll: tai butu irgi labai turbut pati geriausia apsauga oro matuokliui :idea:
DeX
Klubo ex-Narys
Vietovė: Vilnius
Kontaktinė informacija:

Standartinė DeX »

sestokas rašė:palaukit pavasario ir greit apsigalvosit - visi su dujom vazinesit, arba skaiciuosit kiekviena kilometra ir geriau rinksites kojas nei automobili :lol: nes bendzas kaip visada pavasari pabranks :evil: aisku jau dabar brangt pradejo :idea: aisku dujos irgi nepigios bet kaip bebutu vis tiek bus daug pigesnes uz bendzina :idea: dar viens uzknisantis dalykas - kai ziema niekas duju nesideda o tik atejus pavasariui visi kaip isproteja dedasi bet kokia iranga nes per buma gera iranga buna isgraibstoma :evil: tai va tautieciai dabar pats geriausias metas dujas det :lol:
ale kokis tendencingumas is jusu puses cia vaje vaje... :)
del benzo tai bbz kaip ten bus, naftos ir benzo kaina svyruoja bbz nuo ko,uztenka cia apie koki uraganiuka uzsimint ir jankiai puola i panika, nafta birzoj i virsu nu ir MN aisku nepraleidzia progos :).
O dujos tai anaiptol ne panaceja, cia kartelis dar galingesnis nes is isores ju atsivezt isvis ner is kur galima sakyti, tai tik MN rinkodaristai ir analitikai pamatys tendecija dujininku augimo ir bus "del padidejusios paklausos reik kelt kaina nes pajegumu gamybai neturim todel..." ir akciziukui dujom pakelt dar labai placios galimybes vyriausybei. Kaip zinia gamtiniu duju kolkas nieks neplanuoja i rinka sia isileisti.

dabar apie dujini vazinejima tai.... na as gal is tokiu kuriem vazinet norisi gan maloniai, o netik kad vaziuoti, man pasikeist lempute uzima savaite del laiko stokos,tai aisku su dujom vazinejant pastoviam auto ganymui laiko tikrai nebutu.... :), kai Vycka duju garaze gyveni tai tau bepigu, kai darbo nera saviske konstruot iki tobulybes ir mum cia propaganda varyt :)
As geriau sutaupau papildomai uzdirbdamas ar xalturke padarydamas ir gaunu ta $ skirtuma uz brangesni benza nei auto gaidindamas :)

del 10.000km atsipirkimo tai jauciu uzlankstei.... pabandom.
Benzas dujos skirtumas 3-1.70 = 1.30 Lt/l
100 km nuvaziuoti mieste vasara reikia 9.5, gerai, 10l = 30Lt, su dujomis butu 13l = 22.1 Lt Skirtumas 7.9Lt (trasoj nevirsydamas 3200-3300 rpm telpu i 7.5l, todel jei imsim ir tai domen zemiau paskaiciuotas atsipirkimo kilometrazas bus dar didesnis, todel daleiskim to nebus)
Iranga su visom "apsaugom", "custom" konstrukcijom dohc'ui tikrai nebutu pigiau 1800Lt, nu niekaip. Reiskia gaunasi, kad be jokiu daugiau investiciju (o tai yra nepykit bet nerealu duju atveju) ji man atsipirktu po 1800/7.9Lt = 22784 km ir dar neskaiciuojant laiko ir nervu gaistamu del duju sukeltu nepatogumu, vazinejimu , tarimusi, derinimu ju ziurejimui ir t.t.
Su savaja per 2.5m nuvaziavau ~40000km. Reiskia prie paciu idealiausiu salygu ir tokio duju/benzo kainu skirtumo buciau sutaupes 1360Lt, bet kazkaip netikiu , kad taip butu ....

tiek mano kuklios matematikos apie atsipirkima per 10000km
======
It's another great day 4 science
91' dohc
sestokas
Klubo ex-Narys
Kontaktinė informacija:

Standartinė sestokas »

jei ka tai tokia iranga kaip pas mane ideta (dohc) kainuoja firmoj 1300 lt :twisted: bet cia tik firmoj :lol: o 1800 lt tai cia antros kartos su eco sistema bet ta kaina irgi firmoj :lol:
sestokas
Klubo ex-Narys
Kontaktinė informacija:

Standartinė sestokas »

o del duju atsipirkimo tai yra internete visokiu skaiciuokiliu :roll: va tik ka jomis pasinaudojau ir man gaunasi kad jei uz 1000 lt isidedu dujas tai jos man atsiperka po 11111 km :D geras skaicius gavosi :twisted: nebent tavo auto bendzo valgo labai mazai :roll:
Doberman
Klubo ex-Narys
Vietovė: Vilnius

Standartinė Doberman »

sestokas rašė:o del duju atsipirkimo tai yra internete visokiu skaiciuokiliu :roll: va tik ka jomis pasinaudojau ir man gaunasi kad jei uz 1000 lt isidedu dujas tai jos man atsiperka po 11111 km :D geras skaicius gavosi :twisted: nebent tavo auto bendzo valgo labai mazai :roll:
tai mestelk nuoroda
:roll:
sestokas
Klubo ex-Narys
Kontaktinė informacija:

Standartinė sestokas »

www.autodujos.lt www.eurogasservis.lt wwww.autogas.lt ir dar kt. yra :lol: ten samata uzeikit ir skaiciuokit
blue_angel
Klubo ex-Narys
Vietovė: Klaipeda
Kontaktinė informacija:

Standartinė blue_angel »

Am, kaip geriausia sureguliuoti dujas, kad butu optimaliai tarp isnaudojimo ir traukos?
Passat '99 1.9 TDI 81kw
Xantia '95 1.9 TD - SOLD
Calibra '91 2.0 8v - SOLD
sestokas
Klubo ex-Narys
Kontaktinė informacija:

Standartinė sestokas »

na reik prie kompo jungt :idea: siaip galeciau is akies sureguliuot bet tada pats supranti :lol:
blue_angel
Klubo ex-Narys
Vietovė: Klaipeda
Kontaktinė informacija:

Standartinė blue_angel »

Ne nu ta prasme, cia kai pajungia, tai kompas nustato optimalu varianta ar pacio klausia ko nori - galios ar taupumo? :lol:

Ir kur Klaipedoje pigiausiai ir geriausiai tai daro?
Passat '99 1.9 TDI 81kw
Xantia '95 1.9 TD - SOLD
Calibra '91 2.0 8v - SOLD
sestokas
Klubo ex-Narys
Kontaktinė informacija:

Standartinė sestokas »

cia pasiskaitykit idomiai raso apie dujas ir ju kokybe Lietuvoje
http://www.auto-tuning.lt/2k4/forum.php/1_3/67301_0/
btx
Pradedantysis
Vietovė: ļæ½iauliai

Standartinė btx »

sestokas
tu cia gerai apie dujas kerti norejau paklausti
ka daro tie visi varztai ant slangos ir reduktoriaus.
pasidariau tokia schemute kur misini rodo kaip
prie lambdos prijungi ir noriu pabandyt pasireguliuot.
jei ka nors dar sudomins schema galesiu imest :)
nokas1
Entuziastas
Vietovė: Šakiai

Standartinė nokas1 »

mestelk shema ir trumpa aprasyma remis666@gmail.com aciu :wink:
sestokas
Klubo ex-Narys
Kontaktinė informacija:

Standartinė sestokas »

man irgi idomu mestelk ir man sestokas@freemail.lt paziuresiu ka ten prikuriai :lol: Varztas ant dujines slangos reguliuojamas ant apsuku 2500-3000 :roll: jis itakoja trauka ir sanaudas vaziuojant :roll: ant reduktoriaus (na nezinau koks pas tave yra) reguliuojasi reduktoriaus jautrumas o su kitu misinio riebumas ant ,,laisvu,, :roll: jei su testeriu reguliuosies tai ganetinai tiksliai turetum susireguliuot, aisku jei bent kiek moki reguliuotis :lol: aisku viskas priklauso kokia iranga pas tave stovi :wink: sekmes eksperimentuojant :lol: tik nepalik lieso misinio ant laisvu, nes gali but BOOOM :twisted:
esherys
Klubo Narys
Vietovė: Caloypede

Standartinė esherys »

daug kas klausia kur dujas deti,kaimynas zino vieta sventojoj kur dejo dujas i plytas bimbalus kai kiti kaip velnio bijojo ju.dabar nezinau ar dar taipat kokybiskai ir pigiai ideda.jam tai idejo labai gerai.aisku nuo suvio usidege kapoto izoliacija,bet tai buvo babinos gedimas kurios stovi ant kiekvieno kauso.man ir saude kol nepakeiciau laidu,zvakiu.dujom turi buti nepriekaistinga uzdegimo sistema,tada ji ir puikiai dirbs.o vat del zvakiu nezinau daug kas sake deti vieno kontakto nes tipo dujom geriau.man sita pasake kai isidejau 2 kontaktu DENZO zvakes,dirba puikiai,tos dujines manau briedas kad tik pirktu.
kompo parodymai kaip nekeista rodo teisingai,su dujom rodo 1-2ltr daugiau.
o del to atsipirkimo nesukit sau galvos viena karta investavai paskiau netaip per kisene kerta.

:!: :!: :!: priziurekit savo generatoriaus ir kitus dirzelius.
nes man nutruko generatoriaus dirzelis,ir kaskokiu budu pro apsaugas pakliuvo po duju paskirstimo dirzeliu.tas i 3 dalis suplyso.ish16 vostuvu 2 sveiki ir dvi kreipianciosios ivores.remontas savom jegom min 600lt :!:
C20LET phase 1 vimota dyno run 2008.10.13 240hp 330Nm
sestokas
Klubo ex-Narys
Kontaktinė informacija:

Standartinė sestokas »

esherys rašė:daug kas klausia kur dujas deti,kaimynas zino vieta sventojoj kur dejo dujas i plytas bimbalus kai kiti kaip velnio bijojo ju.dabar nezinau ar dar taipat kokybiskai ir pigiai ideda.jam tai idejo labai gerai.aisku nuo suvio usidege kapoto izoliacija,bet tai buvo babinos gedimas kurios stovi ant kiekvieno kauso.man ir saude kol nepakeiciau laidu,zvakiu.dujom turi buti nepriekaistinga uzdegimo sistema,tada ji ir puikiai dirbs.o vat del zvakiu nezinau daug kas sake deti vieno kontakto nes tipo dujom geriau.man sita pasake kai isidejau 2 kontaktu DENZO zvakes,dirba puikiai,tos dujines manau briedas kad tik pirktu.
kompo parodymai kaip nekeista rodo teisingai,su dujom rodo 1-2ltr daugiau.
o del to atsipirkimo nesukit sau galvos viena karta investavai paskiau netaip per kisene kerta.

:!: :!: :!: priziurekit savo generatoriaus ir kitus dirzelius.
nes man nutruko generatoriaus dirzelis,ir kaskokiu budu pro apsaugas pakliuvo po duju paskirstimo dirzeliu.tas i 3 dalis suplyso.ish16 vostuvu 2 sveiki ir dvi kreipianciosios ivores.remontas savom jegom min 600lt :!:
del aukstos itampos nieko naujo neparasiai :lol: kas su dujom vazineja ta gerai zino :wink:
btx
Pradedantysis

Standartinė btx »

Kad nesiuntinet i meilus metu cia nuoroda.
Rasit ir schema ir aprasyma.
Sekmes konstruojant :D
http://www.lukesandel.com/auto/delorean ... O-bar.html
btx
Pradedantysis

Standartinė btx »

Pas mane iranga kaip speju pati paprasciausia.
Va reduktorius toks:
Paveikslėlis
sestokas
Klubo ex-Narys
Kontaktinė informacija:

Standartinė sestokas »

cia yra elektroninis BRC reduktorius :wink: siaip tikrai geras jis yra :idea: bet su siuo reduktorium gali statytis ir antros kartos duju iranga, bet jei jau sakiai kad pas tave varztas ant dujines slangos stovi tai tada pirma karta :D tai siek tiek pasakysiu kaip tau susireguliuot ji (jei jis reguliuojasi) :lol: tas varztas kuris matosi desineje puseje turi but uzsuktas ir salia jo yra sesiakampis varztas :roll: va su juo turetum ,,pasigaut,, laisvas apsukas :D bet is akies tiksliai nesusireguliuosi :cry:
Uždaryta