Per paieska neradau panasiu simptomu temose apie abs, tai sukuriau nauja. Nepykit jeigu ko nepastebejau. Zodziu atejo ruduo ir pradejo lenktis ABS - kartais veikia, kartais ne. Buna nuvaziuoji 100 km ir daugiau (per kelias dienas), ABS veikia puikiai, o kartais buna dienu kai tik pradedi vaziuot.. nuvaziuoji kelis simtus metru ir uzsidega lempacka, uzgesini-uzvedi matora ir vel tas pats. Kas galetu but? Ar tai kontaktai, ar amortikai, ar patys davikliai? Nuvarysiu i servisa ims ir pakeis davcikus - nesinori apsilohint ir bapkes ismest jei beda ne ten. Prasau jusu pagelbos.
P.S. seip lyg itariu, kad kuo saltesnis oras tuo abs'as labiau kaprizuoja. bet cia daugiau fantazija.
kai veikia, tai lyg laiku suveikineja. seip is kiemo isvaziuojant ant nedidelio greicio daznokai suveikia, bet tai ten nuokalne + slidu buna rytais kai pasale, ir suveikimas buna super trumpas. pamirsau dar pridurti, kad stabdziu kaladeles keistos (buvo susidevejusios) ir problemos neissprende.
pas mane ir neveikia, dega lempute visada; labarai retai bet buna kad uzvedus neuzsidega ir pirmo rimtesnio stabdymo metu keistai nusispaudzia stabdis ir ji vel uzsidega ir viskas toliau kaip be abs
pas mane niekada neveike:D tiklsiau veike menesi koki kai tik pirkau cale:D
o daba vopse stabdziai dingineja...ir nieks neranda kame kampas:V ta prasme uzvedus ir pradejus vaziuot pedalas kietas buna, paskui prasiminko ir vaziuoji kaip su paprastais stabdziais:)
ner sirtumo ar saltas matraras ar ne:)
skautas :) Opel Vectra DTI 74kW
www.autobanginiai.lt
Pas mane tas pats su ABS yra, viskas buvo ok, kol neatejo ruduo, dregni orai. Taisyti nebandziau, sake problematiska. Gavau patarima istraukti saugikli ir vaziuoti be ABS
Egis rašė:Pas mane tas pats su ABS yra, viskas buvo ok, kol neatejo ruduo, dregni orai. Taisyti nebandziau, sake problematiska. Gavau patarima istraukti saugikli ir vaziuoti be ABS
Pas mane irgi visa vasara veike be jokiu problemu, poto lapkricio vidury jau pradejo nebeikt kartais, o neuzilgo ir isvis nebeveike, bet vakar viskas susitvarke, ir sendien viskas ok, tai jau kai buvau priprates be abs tai biski nervavo pradzioj jis kala ir kala per koja
Tai "check engine" ir neturi metyti klaidu del abs'o.
O jei pati abs lempute nedega, tai - gal perdegus/atjungta ir pan.
ABS'o klaidos nuskaitomos panasiu budu, taciau jos nera irasomos i bendra klaidu sarasa, nuskaitant variklio klaidas. Pamegink pasikonsultuoti pas freeman, kaip ten nuskaitomos abs klaidos, jis berods zinojo.
Taigi aš ABS klaidas ir nuskaitinėjau kuo tu mane laikai. ABS lempa (ne variklio čekas) mirksėjo tik tą 12 kodą, ar kokį ten mirksi tarp tų tikrųjų klaidų. Vienžo lempa šviečia, klaidą lyg ir į atmintį turėtų kompas įšsirašyt, ale vat nemirski klaidų
Hum, o as su rankiniu gailu vaziuoti Niekojis man nedaro bliam ABS irgi nesuprantu veikia ar ne... Nors su rankiniu sake viskas gereai, bet tai nieko nevyksta