Problema su lemda, zaibu, apsukomis

Su automobilio varikliu, transmisija ir jų eksploatacija susiję klausimai.
Atsakyti
jastreb
Klubo Narys
Vietovė: Vilnius

Problema su lemda, zaibu, apsukomis

Standartinė jastreb »

Vienzo, trumpai:

Pradejo netolygiai dirbti ant laisvu apsuku. Nusprendziau patikrinti ar ten lemda parejo ar rele. Ir paaiskejo idomus faktas, kad atjugus lemda zaibas neuzsidega :!: Dar idomesnis faktas kad ir apsukos nesukyla ir kompas nerodo kad daugiau pradetu benza ryti. Taciau netolygumas vistiek nedidelis dirbant ant laivu lieka. Taigi taip iseina kad pas mane atjungta lemda ir pajungta per avarini darbo rezima ar kaip cia suprasti? Priedo galiu pamineti, kad ismetimas trigubai virsija leistina norma ir benzino sanaudos yra kiek didesnes nei iprastai pas Calibras. Kazkada buvo ta problema, tai Tvarke Rasmitas, Ar nebus taip kad jie tieiog nemokedami susitvarkyti kazka pridirbo ir dabar galutiniame rezultate tik po kazkurio laiko issiaiskinau kad sistema nereaguoja i lemda.
Kokie galimi patarimai? Gal kas esate susidure kadanors su panasia problema? Kaip sprendete?
Aciu.
religion
nfsu_2.0
Veteranas
Vietovė: KLP

Standartinė nfsu_2.0 »

buvau susidures su panasia, bet ne tokia pat problema.
Kad ismetimas tris kartus virsyja tai jau blogai, panasu i avarini rezima su pariebintu misiniu ir pavelintu degimu.
Pirma bandyk patikrint su testeriu kiek itampos lamda rodo kai variklis pilnai uzkaites ir buvo dirbes ne maziau 15min.
Paskui nuskaityt klaidas.
Dar reiketu patikrinti visas fyskes ir slangutes, ar savo vietose. Kai ta padarysi bus daugiau aiskumo
C20XE
[url=http://www.speedtest.net][img]http://www.speedtest.net/result/455010487.png[/img][/url]
jastreb
Klubo Narys

Standartinė jastreb »

nfsu_2.0 rašė:buvau susidures su panasia, bet ne tokia pat problema.
Kad ismetimas tris kartus virsyja tai jau blogai, panasu i avarini rezima su pariebintu misiniu ir pavelintu degimu.
Pirma bandyk patikrint su testeriu kiek itampos lamda rodo kai variklis pilnai uzkaites ir buvo dirbes ne maziau 15min.
Paskui nuskaityt klaidas.
Dar reiketu patikrinti visas fyskes ir slangutes, ar savo vietose. Kai ta padarysi bus daugiau aiskumo
Meta 31 klaida. cia tipo kazkoks daviklis parejes? kur ji rasti/pakeisti?
religion
Colibriukas
Entuziastas
Vietovė: Vilkaviskis

Standartinė Colibriukas »

31 Engine RPM signal (crankshaft sensor) No signal
-!|[C{F}C]|!-
[url=http://www.speedtest.net][img]http://www.speedtest.net/result/284022120.png[/img][/url]
Push the pedal to the metal
jastreb
Klubo Narys

Standartinė jastreb »

Colibriukas rašė:31 Engine RPM signal (crankshaft sensor) No signal
Tiek ir as pats susiradau :)

Tik vat dabar durnas klausimas, kai sistema pereina ant avarinio rezimo ar meta tada klaida?...
Ir kuom susijusi 31 klaida su tuom, kad pas mane per didelis ismetimo kiekis, sokinejancios apsukos ant laisvu bei padidintas benzino surijimas?...
religion
ramus
Veteranas
Vietovė: rajonas

Standartinė ramus »

Siaip tai 31 klaida neturetu labai bauginti, nes variklis juk nesisuka kiek rimciau butu jei sita klaida dubliuotu berods 19 klaida. Einami darbai butu pradziai issivalyti laisvos eigos voztuva. Kas liecia lamda tai pas mane kai parsivariau, kai kada uzsidegdavo zaibas, nuskaiciau kodus, radau 12 ir 31 - nieko, tai po to pasizvalgiau po kapotu ir radau atjungta lamda. Prijungiau ir viskas nuo tada gerai, bet nei pries tai nei po to labai niekas nepasikeite, variklis dirba kaip dirbes - normaliai. Kazkur esu rades, kad pries lamdos pabaiga zaibukas dar nedega, bet variklio darbe jau yra pakitimu. Dar galima paziureti oro emimo slangas ar nesuskirde. O oro filtras seniai keistas ?
jastreb
Klubo Narys

Standartinė jastreb »

ramus rašė:Siaip tai 31 klaida neturetu labai bauginti, nes variklis juk nesisuka kiek rimciau butu jei sita klaida dubliuotu berods 19 klaida. Einami darbai butu pradziai issivalyti laisvos eigos voztuva. Kas liecia lamda tai pas mane kai parsivariau, kai kada uzsidegdavo zaibas, nuskaiciau kodus, radau 12 ir 31 - nieko, tai po to pasizvalgiau po kapotu ir radau atjungta lamda. Prijungiau ir viskas nuo tada gerai, bet nei pries tai nei po to labai niekas nepasikeite, variklis dirba kaip dirbes - normaliai. Kazkur esu rades, kad pries lamdos pabaiga zaibukas dar nedega, bet variklio darbe jau yra pakitimu. Dar galima paziureti oro emimo slangas ar nesuskirde. O oro filtras seniai keistas ?
Oro filtras keiciamas laiku - kas 8K, kaip ir tepalai bei visa kita fignia. jauciu kad bus man su rele problemu. Kazkuris berods forume zinojo kur randasi ta rele.? idomu kaip ja pasitikrinti? Tuoj eisiu atjungsiu lamda ir bandysiu nuskaityneti klaidas. Idomu ar irgi rodys kad viskas OK ir mes tik 31. Beje atjungus lemda klaidos irgi nemeta... Reiskiasi kompas dirba avariniu rezimu :!: ???
religion
nfsu_2.0
Veteranas
Vietovė: KLP

Standartinė nfsu_2.0 »

ramus rašė:Kazkur esu rades, kad pries lamdos pabaiga zaibukas dar nedega, bet variklio darbe jau yra pakitimu.
man taip buvo lamda rodydavo 0,1-0,65V turi buti berods iki 1V. Zaibas uzsidegdavo tik kai nuspausdavau gaza belekiek ir rpm virs 4000. Nusipirkau nauja kazkokia japoniska uz 150 lt ir viskas gerai.
ramus rašė: Dar galima paziureti oro emimo slangas ar nesuskirde.
pritariu

Ajungus lamda, galimas daiktas kad kompas pereina i tipo normalu darbo rezima tipo toki, kaip kad lamda rodytu 0,5V, taip buna pas dauguma senu masinu, arba i avarini rezima kuris yra neekonomiskas irgi daznai pasitaiko.
Itampa kaip ir sakiau matuoti tik kai variklis visiskai uzkaites.
As kai atjungiau lamda, tai zaibas uzsidege tik po 10 min buvau nuvaziaves kokia 15 km. dabar neatsimenu kokia klaida, bet tipo del lamdos.
C20XE
[url=http://www.speedtest.net][img]http://www.speedtest.net/result/455010487.png[/img][/url]
Atsakyti