ABS : lempecka uzsidege ir dingo...

Techninių klausimų forumas.
Uždaryta
calibra
Veteranas
Vietovė: Sostinė

ABS : lempecka uzsidege ir dingo...

Standartinė calibra »

Cia savaitgali pasnigus teko paslaidinti.
Taip vazinejant, uzsidege ABS lempecka prietaisu skydelyje.
Ir istikro, uzkirtus stabdzius, masina ciuozia, abs neveikia.

Nu ka, uzgesinau varikli. Uzvedziau - abs lempecka nebedega. Pabandziau stabdyti uzkirtus stabdzius - abs veikia.

Kas per x$$nia?

Ar gali buti, kad purvo/sniego patenka ant davikliu, ir abs'as ismeta klaida ir atsijungia? Nes masina labai zema, gal sakau didelis kiekis uzkemsa koki sensoriu ar pan.? :)

Gal patartumete kur kvalifikuotai gali abs'o diagnostika padaryti, Vilniuje.
Is anksto aciu.
DeX
Klubo ex-Narys
Vietovė: Vilnius
Kontaktinė informacija:

Re: ABS : lempecka uzsidege ir dingo...

Standartinė DeX »

calibra rašė:Cia savaitgali pasnigus teko paslaidinti.
Taip vazinejant, uzsidege ABS lempecka prietaisu skydelyje.
Ir istikro, uzkirtus stabdzius, masina ciuozia, abs neveikia.
Nu ka, uzgesinau varikli. Uzvedziau - abs lempecka nebedega. Pabandziau stabdyti uzkirtus stabdzius - abs veikia.
Kas per x$$nia?
Ar gali buti, kad purvo/sniego patenka ant davikliu, ir abs'as ismeta klaida ir atsijungia? Nes masina labai zema, gal sakau didelis kiekis uzkemsa koki sensoriu ar pan.? :)
butent, kad nusimusa sensorius nemato tu dantraciu ir antjungia abs'a. Paskui ar prasivalo ar susikrato ar dar kokia xuinia ir vel veikia. Pas man bent taip buvo, durniavo 30% laiko veike, paskui keite guoli rato, matomai surinkinejant pajudino-patampe, dabar 80% laiko veikia. Speju ziema kai sniego dafiga labai nesunku ta prie ratu esanti davikli nukalt, tai nespesi ten taisinet. Nebent turi nuosava keltuva ar duobe tai galima pasikrapstyt kaskart grizus namo :)
======
It's another great day 4 science
91' dohc
Karolis

.......

Standartinė Karolis »

Panasiai pataikete i atsakyma. Prie ratu uzpakliniu ir priekiniu eina toks kaip anksciau i rusiskus magus dvigyslis angalis, vienas su suplotu galu, kitas astrus kaip adata. Tai va jei palysi po ratu tikrai ji pamatysi. Tau reikia nuvalyti purva nuo tu angaliu, kurie jungiasi i paty rata. Dar pasitikrink ir kaladeles.
sekmes
Doberman
Klubo ex-Narys
Vietovė: Vilnius

Re: .......

Standartinė Doberman »

Karolis rašė:Panasiai pataikete i atsakyma. Prie ratu uzpakliniu ir priekiniu eina toks kaip anksciau i rusiskus magus dvigyslis angalis, vienas su suplotu galu, kitas astrus kaip adata. Tai va jei palysi po ratu tikrai ji pamatysi. Tau reikia nuvalyti purva nuo tu angaliu, kurie jungiasi i paty rata. Dar pasitikrink ir kaladeles.
sekmes
Na kalades cia neprieko. bet del kontaktu pravalimo tu teisus. Dazniausia kazkodel problemos buna prie desinio priekinio rato. (Nezianu kodel)
Karolis

..........

Standartinė Karolis »

Todel kad priekis varomas ir nera paslepti jau taip gerai. Galoma sakyti tai nedidelis minusas, bet pavainejus per purvus apsinesa. Reikia pravalineti. :twisted: :twisted: :twisted:
Svečias

Standartinė Svečias »

o ka daryt jeigu ABS nmeveikia tik tada kai sviesas įjungi . kas gali buti.
Karolis

.......

Standartinė Karolis »

Nelabai as supratau tavo klausimo??? Sviesas ijungi ir ABS veikia :))) , o kaip isjungi neveikia ??? :)))) :twisted:
pasiutes
Naujokas
Vietovė: Mazeikiai

Standartinė pasiutes »

Pas mane ABS irgi kvailioja, veikia uzvedant masina ir iki maziausio kelio dangos pasikeitimo ar nelygumo ABS'a atjungia. Daugiau kaip puse metu t.y. 15kk kilometru pravazinejau be ABS ir nusprendziau kad man jo nereikia, tik mane nervina sviecianti ABS lempute prietaisu skydelyje ir nekontroliuojamas stabdymo efektyvumas (ABS yes/no) :? Ar galima visiskai atjungti ABS ? Girdejau kad galima saugikli istraukti, taciau pasiziurejus technine knygute lygtais ant to pacio saugiklio yra pajungta dar kazkas... (Jei klystu pataisykite)
freeman

Standartinė freeman »

Ponai, siulau nespelioti, o patikrinti ABS sistemos klaidos kodus, kurie nukreips Jusu mintis tinkama linkme ir lengviau nustatysite bei pasalinsite gedima.
freeman

Standartinė freeman »

pasiutes rašė:Ar galima visiskai atjungti ABS ? Girdejau kad galima saugikli istraukti, taciau pasiziurejus technine knygute lygtais ant to pacio saugiklio yra pajungta dar kazkas... (Jei klystu pataisykite)
ABS, tai sistema, kurios veikimas priklauso nuo sistemoje dalyvaujanciu davikliu, voztuvu, hodraulines sistemos... Bet kurio is sistemos elementu atjungimas uzblokuoja ABS. Galima taip pat atjungti pagrindini ABS bloka po kapotu. Bet visais atvejais pastoviai degs ABS kontroline lempute, kuria uzgesinti imanoma ja issukus :wink:
pasiutes
Naujokas

Standartinė pasiutes »

freeman rašė:
pasiutes rašė:Ar galima visiskai atjungti ABS ? Girdejau kad galima saugikli istraukti, taciau pasiziurejus technine knygute lygtais ant to pacio saugiklio yra pajungta dar kazkas... (Jei klystu pataisykite)
ABS, tai sistema, kurios veikimas priklauso nuo sistemoje dalyvaujanciu davikliu, voztuvu, hodraulines sistemos... Bet kurio is sistemos elementu atjungimas uzblokuoja ABS. Galima taip pat atjungti pagrindini ABS bloka po kapotu. Bet visais atvejais pastoviai degs ABS kontroline lempute, kuria uzgesinti imanoma ja issukus :wink:
Gali detaliau papasakoti apie ABS sistemos isjungima? ar neuztenka tik isimti saugiklio? beje saugiklio nr14 as vokiskai nelabai suprantu bet knyguteje raso: "nr.14 10A ABS * transmission automatique"
Svečias

Standartinė Svečias »

kad ijungus sviesas ABS lempute uzsidega tai del to kad akumas silpnas,kai maziau nei kazkiek ten V tada atjungiamas ABS automatiskai ir uzsidega ta lempute
cingis
Klubo ex-Narys
Vietovė: kretinga

Standartinė cingis »

nu pas mane tai labai viskas paprastai, man visada nutruksta ladas vairuotojo puses jau kokis 6kartus tvarkiau, pavaziuoju pora menesiu ir vel tas pats :)
CalibriS
Klubo Narys
Vietovė: mazeikiai

Standartinė CalibriS »

cingis rašė:nu pas mane tai labai viskas paprastai, man visada nutruksta ladas vairuotojo puses jau kokis 6kartus tvarkiau, pavaziuoju pora menesiu ir vel tas pats :)
o tu nesi prailgines laido? tada nenutruks :wink:
Svečias

Standartinė Svečias »

tai gal turit patarimu kaip padaryt kad nedegtu ta ABS lempute?
pas mane ji uzsidega kai tik pajuda masina ..

as matau kelis variantus
vienas tai isardyt panele ir atjung ar pacia lempute isimt,bet cia labai nenoreciau,daug darbo,reik ir vaira turbut nuimti
kitas tai bandziau per lemputes laiduka,turiu rusiska calibros remonto knyga,ten rasho kad is abs kompo(kuris randas kazkur po vairuotojo sedyne) ateina vienas laidas BRGE spalvos(rudas su geltonu).tai vat bandziau as ji nukirpti,,atjungiau - vis tiek degdavo :( nu nesuprantu,gal ten ta lempute dega tada kai NEATEINA impulsas is kompo? tai gal reiktu ta laida prijungti prie itampos ir gal uzgestu,arba sudegtu kazkas :)

gal turit trecia varianta,arba galit patart?
bandziau ir saugikli ta isimti,bet tada iskarto uzskurus dega ta lempute
Svečias

Standartinė Svečias »

aj ir dar,visus junginklius pravaliau,na nekaip atrode,ypac priekio kairysis

idomu kokiu principu jie veikia
nes tas ratas su dantukais, i kuri tas jungiklis isiremes, pats neblogai parudyjes,jai ten jis tokiu principu kad turi pajusti "-" itampa nuo tu dantuku kai juos paliecia,tai elementaru kad reiks ir ta ratuka keist ...
o ir patys tie dachykai srote po 50Lt kainuoja ...
tai pigiau atjungt lempute,vis tiek ant
mantisimo
Klubo ex-Narys
Vietovė: Klaipeda

Standartinė mantisimo »

O susitvarkyti abs nenori?
http://rolandas.esu.as/atsakymas/
pasiutes
Naujokas

Standartinė pasiutes »

mantisimo rašė:O susitvarkyti abs nenori?
Beda ta kad pas mane ABS'o stabdymo efektyvumas ~20%, o uzmynus stabdi iki dugno ABS'as pradeda neveikti ir masina pradeda sliuozti :evil: Sliksciausi tokie "sposai" yra tuomet kada masina stovi dviem arba keturiais ratais ant zvirkelio :oops:
666
Pradedantysis
Vietovė: Klaipëda

Standartinė 666 »

[quote="pasiutes"][quote="mantisimo"]O susitvarkyti abs nenori?[/quote]
Beda ta kad pas mane ABS'o stabdymo efektyvumas ~20%, o uzmynus stabdi iki dugno ABS'as pradeda neveikti ir masina pradeda sliuozti :evil: Sliksciausi tokie "sposai" yra tuomet kada masina stovi dviem arba keturiais ratais ant zvirkelio :oops:[/quote]

Patikrink ABS dantytus vainikus ant granatų. Panašu kad vienas yra pertrūkęs
Uždaryta