sveiki, noreciau suzinoti kame gali buti problema kad neuzkyla cali temperatura,kiek zinau normali darbine turetu buti ~90,o pas mane skydelyje tepakylta tiek kiek pavaizduota foto, beje termostatas keistas jei nesumeluosiu pries pusmeti kazkur,ausinimo skyscio yra pakankamai, variklis c20ne, gal jus galit patarti kur ieskot problemu,nes kai nekyla normaliai temp ir nesildo normaliai
nea nepucia,antifrizas nedingsta,na kaip ir viskas normaliai,net nzn, vel termostata keist?nejau jis taip devisi greit beje temperatura pas jus pakyla iki tiek kiek yra foto?
per letai vaziuoji tai ir neuzkila Seip pas mane ir panasiai ji stovi kazkur, seniau termostatas visada atsidares budavo tai nesildavo masina jei ciut salciau, dabar pakeistas tai gerai viskas. Termostata gali pabandyti vandenyje, kada jis atsidaro, jei geras nematau prasmes ji keisti, gal kokia beda peciuke tada. O temp. 90c tai tik stovint kamsti ar kur aikstelei pavazinejus gerai, pakyla
[size=67]calibra c20LET white AWD[/size]
[img]http://i5.photobucket.com/albums/y191/00750/Projektia%202009/Helmat/Darkava2.jpg[/img]
Nu tai logiskai galvok, jeigu stovint kyla temperatura tai pastoviai yra atsidares didysis ratas per kuri cirkuliuoja antifryzas, pradejus vaziuoti pradeda temperatura kristi del to kad ausinamas radijatoriumi, turetu tuo momentu uzsidaryti termostatas ir cirkuliuoti mazuoju ratu taciau termostatas arba neuzsidaro visiskai arba jis uzsidaro per mazai, reiskais termostatas kaltas.
Termostata pirkau salia melgos kazkokioj parduotuvej, siaip man rods Eoltas irgi tokiais prekiauja ar 40lt gal kainavo o gal daugiau nzn siaip.
dekui, bandysiu pasiziureti o gal netycia zinot kokia varza yra temp daviklio kai temperatura yra 90 laipsniu? kiek suprantu to daviklio veikimas pagrystas varzos kitimu kintant temperaturai
gali pats daviklis gryba pjaut. bampery groteles yra? Laksciau su viena be ju, tai zymei leciau sildavo. Issijamk termostata ir pavirk biski ziuresi kaip jis elgias, gal neuzsidaro pilnai ir varo sistemoi pastovei didziuoju ratu ausinimas
99,9% tikimybe, kad termostatas grybauja, man irgi tik trecias termostatas laiko 90, o pries tai irgi vaiksciodavo tarp 80-90. Beja sitaip elgiasi net nauji termostatai is parduotuves.
atleiskit kad esu toks kvailas ir nezinau kur tas termostatas ir kaip jis atrodo,gal kas turit fotke ir galetumet imest? man ji taipat reikia keist 100% nes nesyla masina visai,vos vos pradeda silti koki 60km pravaziavus.Ir temperatura nepakyla net iki 45 laipsniu pagal parodymus.
man pakeitus termostata netoli 80 rodo ir uzkaitina salona normaliai
powilaas,termostatas yra nesandarus jei vaziuojant ilgesne distancija rodykle nusileidzia iki melyno (man taip buvo)
MAZYLIS na siaip iki melyno nenusileidzia stabiliai laikos pakiles vos virs melyno,bet as ir itariau termostata,bet buvau nustebes kad jis is parduotuves pirktas ir toks prastas yra,reiks pasikeisti,bandysiu ieskot tokio kuri minejo kolega Human ,tikiuosi viskas susitvarkys nes salta vazinet
siulau termostato ieskot lauzyne is keliu bus galima tikrai rast normaliai veikianti, nes is parduotuves tai katastrofa ir kaina kanda. Beje daugmaz visi termostai veiks imetus i verdanti vandeni, bet ka is to, jei jie veikia neteisingai. Teisingas veikimas yra kai temperatura stovi ties 90 laipsniu +/- ~3 laipsniai, o ne +20 -40 laipsniu.
termostatas pakeistas i rekomenduota wahler ,dabar temperatura laikosi ties pirmaja balta rodykle taigi (~80 laipsniu), gal cia temp daviklis gryba pjauna,paziuresiu dar prie kokiu parodymu isijungia ventiliatorius, daviklis kuris ji jungineja ne per seniausiai keistas taigi turetu gerai veikt ir ijungt ventiliatoriu ties ~100 laipsniu jei neklystu,del ko dar galetu temp nepakilt gal turit minciu?
pas mane irgi taip pakyla temperatura, paprastai vazinejant mieste pakyla vos virs melynos zymos, bet jeigu pradedi spaust, tai pakyla iki normalios temperaturos, termostatas keistas vasaros gale. cia ne gedimas turbut, o ziema uz lango
toks termostatas ir nieko nepadarysi, kol nebus idetas normaliai veikiantis. Pas name tas pats buvo kai pirkau cali svyravo nuo 80 iki 90, nupirkau nauja taspats, nupirkau padeveta veikia puikiai 90 +/-3 laipsniai.