padangos ar panasiai

Su važiuokle ir stabdžių sistema bei jų eksploatacija susiję klausimai.
angelio
Pradedantysis
Vietovė: Vilnius

padangos ar panasiai

Standartinė angelio »

kai susuku vaira iki galo ir atsukineju kazkoks garsas buna. gal zinot kas tai galetu buti? nes jau darosi neramu nes siandien maciau kai masina su nuluzusiu ratu stovejo tai bijau tokios pat lemties
calibra
Veteranas
Vietovė: Sostinė

Re: padangos ar panasiai

Standartinė calibra »

naujokė rašė:kai susuku vaira iki galo ir atsukineju kazkoks garsas buna. gal zinot kas tai galetu buti? nes jau darosi neramu nes siandien maciau kai masina su nuluzusiu ratu stovejo tai bijau tokios pat lemties
Is aprasymo sunku spresti, bet speju, kad tas garsas reiskia laika keisti atraminius guolius. Sukant vaira jie stringa, ir taip persokineja spyruokle - is ten ir garsas. Atraminiai guoliai yra ant 'stakanu' virsaus, pati nepasikeisi - daug ir purvino darbo, tegul daro meistrai =)

Jei garsas toks "elektrinis" ar "shnypshtimas", tai cia atraminiai ne prie ko. Iki pacio galo susukus vaira, yra normalu, kad atsiranda toks "zyzimas" - cia vairo stiprintuvo siurblys burzgia =)

Ratas tiek del vieno, tiek del kito nenulush :)
angelio
Pradedantysis

Standartinė angelio »

calibra rašė: Jei garsas toks "elektrinis" ar "shnypshtimas", tai cia atraminiai ne prie ko. Iki pacio galo susukus vaira, yra normalu, kad atsiranda toks "zyzimas" - cia vairo stiprintuvo siurblys burzgia =)
ne garsas persokantis duslus

o ar gali buti silinblokas arba vairo stabilizatorius sutrukes ir tiek?
angelio
Pradedantysis

Standartinė angelio »

o kiek atraminiai guoliai +- kainuoja?
Nitro
Klubo ex-Narys

Standartinė Nitro »

kai keichiau amortikus, tai servise paaishkejo kad atraminius irgi reikia keist. idėjo net nezhinau kokius uzh atrodo 50 Lt/pora.
popcys
Veteranas
Vietovė: Jungtines Telsiu Valstijos

Standartinė popcys »

labiausiai man patiko temos pavadinimas... :D :D :D
[img]http://line4auto.ru/opel/m1402.gif[/img]
sestokas
Klubo ex-Narys
Vietovė: vilnius
Kontaktinė informacija:

Standartinė sestokas »

ble jum vis kas nors uzkliuna :evil:
kiekviena pipete svajoja tapti klizma
popcys
Veteranas
Vietovė: Jungtines Telsiu Valstijos

Standartinė popcys »

sestokas rašė:ble jum vis kas nors uzkliuna :evil:
taigi jumoro jausma rejk tureti (dabar vat ir nezinau humoro ar jumoro),man nieks neuzkliuvo,tik sejp tapkitko pasakiau... :D
[img]http://line4auto.ru/opel/m1402.gif[/img]
snooper
Krikštytojas
Kontaktinė informacija:

Standartinė snooper »

naujokė rašė:
calibra rašė: Jei garsas toks "elektrinis" ar "shnypshtimas", tai cia atraminiai ne prie ko. Iki pacio galo susukus vaira, yra normalu, kad atsiranda toks "zyzimas" - cia vairo stiprintuvo siurblys burzgia =)
ne garsas persokantis duslus

Na cia panasu is aprasymo i granata, reiktu gyvai paklausyti.
Grazu ne tai kas grazu, o tai kas patinka.
angelio
Pradedantysis

Standartinė angelio »

popcys rašė:labiausiai man patiko temos pavadinimas... :D :D :D
sutinku su pavadinimu truputi nusisnekejau :lol: :lol:

kai syryt perskaiciau tai ... :lol:
Haris_24
Klubo ex-Narys
Vietovė: Klaipėda-Vilnius

Standartinė Haris_24 »

jei susukus vaira iki galo girdisi cypimas - tai gali buti, kad vairo stiprintuvo dizrelis "cypia", t.y. gauna daugiau apkrovos, yra palaisvejes, todel ir cypia. tereikia tik pakeisti dirzeli, arba ji itempti.
Paskutinį kartą redagavo Haris_24 12 Sau 2006, 13:34. Iš viso redaguota 1 kartą.
calibra 8v, 1990 12m - parduota kazkur i Marijampoles rajona
angelio
Pradedantysis

Standartinė angelio »

Haris_24 rašė:jei susukus vaira iki gali girdisi cypimas
ne tikrai ne cypimas, nu zodiu uzsirasiau sestadieni i serviza tai suzinosiu galiausiai ir tikiuosi sutvarkys
Nitro
Klubo ex-Narys

Standartinė Nitro »

pas mane po guolio/amortikų ir atraminių guolių keitimo irgi atsirado toks garsas iš vairuotojo pusės priekinės pakabos. Staigiau stabdant bėgiu kartais atsiranda toks gergždžiantis garsas metalas-į metalą. (guolį keičiau kitos pusės, tai jis čia ne prie ko). servise, kuriame keichiau bandė kažkokias stabdžių apsaugines skardas lankstyt, ale nepadėjo. Kitame servise pakilnojo, papurtė - sako atraminiams šakės. Nu blet, keichiau priesh kelias savaites... nu pradėjo ieškot gal kur kitur bėda. Tai nusprendė, kad kadangi amortizatoriai nepritaikyti žemintai pakabai (pas mane raudonos zhemintos spyruoklės) - tai spyruoklė kartais ne visiškai prisispaudžia ten kur jai reikia prisispaust, ir dėl to girgžda...

nezhinau kiek ten tiesos, tačiau tas garsas irgi mistiškai tai atsiranda, tai dingsta :/
calibra
Veteranas

Standartinė calibra »

naujokė rašė: ne garsas persokantis duslus
Sailenblokus, stabilizatoriaus ir kitas gumas nesunkiai galima patikrinti pasikelus masina ant keltuvo (zinoma, kad geriau tegul ziuri servizistai).

Nezinau ka tau ten pripaishys, bet siuo metu kaip tik ruosiuos keistis atraminius, nes atsirado ta pati problema, kaip tu parashei. Vien is tavo aprasymo sunku nusprest kas kaltas, nes gali buti bet kas. Tik kazkodel man nuojauta, kad ir pas tave strigineja atraminiai, delto sukant vaira pershoka spyruokle.

Kad granata - is vis abejociau.. Tada turetu trasketi pajudant, ar ishsukus ratus vaziuojant, o cia, kaip supratau, stovint vietoje viskas vyksta.
angelio
Pradedantysis

Standartinė angelio »

Nitro rašė: amortizatoriai nepritaikyti žemintai pakabai (pas mane raudonos zhemintos spyruoklės) - tai spyruoklė kartais ne visiškai prisispaudžia ten kur jai reikia prisispaust, ir dėl to girgžda...
jei gerai suprantu tai cia sportines spyruokles? siap tai pas mane irgi raudonos tai gal ta pati problema
angelio
Pradedantysis

Standartinė angelio »

calibra rašė:
Kad granata - is vis abejociau.. Tada turetu trasketi pajudant, ar ishsukus ratus vaziuojant, o cia, kaip supratau, stovint vietoje viskas vyksta.
tai girdisi ir stovint ir vaziuojant, kartais pasigirsta net iki galo nesusukus pvz posukyje (nedideliam), parkuojantis
calibra
Veteranas

Standartinė calibra »

Pas mane irgi sportines spyruokles (beje, violetines :wink:), bet ne tame cia beda. Pas mane - 100% blogi atraminiai.

Jei sita diagnoze pasitvirtintu, Naujokei siulyciau pirkti ne kokius 50Lt/pora kaip Nitro pirko, o bent jau febi/bilstein po 50Lt/vnt. O jei masiniuka myli - imk poliuretatinius, kaina apie 400Lt/pora, bet daiktas vertas tu pinigu.

p.s. jei stovint yra tas duslus smugis, tai suprantama, kad ir vaziuojant bus 8)
Nitro
Klubo ex-Narys

Standartinė Nitro »

nu ash buchiau gal ir kitokius pirkes, gal dar pigesnius ;] ale reikalas vyko sheshtadieni ir ne vilniui - tai jokio noro nebuvo ieshkot ten opelines parduotuves ir t.t. net nezhinau ka jie ten man idejo, ir aplamai ar idejo.
angelio
Pradedantysis

Standartinė angelio »

Nitro rašė:net nezhinau ka jie ten man idejo, ir aplamai ar idejo.
bet situacija pagerejo? :lol:

siaip tai as remontuosiu ne vilniuj tai manau ten irgi nebus opeliu pardos
calibra
Veteranas

Standartinė calibra »

naujokė rašė:bet situacija pagerejo? :lol:

siaip tai as remontuosiu ne vilniuj tai manau ten irgi nebus opeliu pardos
Naujokė : pasikeisk pradziai atraminius - blogiau tikrai nebus, gali buti tik geriau, o kainuoja salyginai nedaug. Normalesniu kaina nuo 50Lt/vnt., reikes 2vnt.

2 Nitro : zinok man panasiu budu kitai auto "baka plove". Ir taip net keleta kartu. Paskui netiketai suzinojau, kad jis niekad net nuimtas nebuvo. Tai tikriausiai pats zinai patarle apie ta bicha, kuri ir baznycioj musa =)))
angelio
Pradedantysis

Standartinė angelio »

calibra rašė: Naujokė : pasikeisk pradziai atraminius - blogiau tikrai nebus, gali buti tik geriau, o kainuoja salyginai nedaug. Normalesniu kaina nuo 50Lt/vnt., reikes 2vnt.
tai speju taip reiks ir padaryt, nu dar priedo stabdziu kaladeles keis, nes manau jau laikas tai svaitgali vazinesiu su audine, vel prisiminsiu minksta sankaba ir jos pliusus :lol:
angelio
Pradedantysis

Standartinė angelio »

buvau servize...: pakeite stabdziu kaladeles, nutekino diskus, vairo pagalve (lyg taip vadinasi) pakeite,... bet taip ir nesurado kas skleidzia ta keista garsa :cry:
o atraminiai tipo geri tai kolkas nejudinu, nes prisipirkau visokiu detaliu ale grazinsiu masiniuka, tai nebebera pinigu... :?
blue_angel
Klubo ex-Narys
Vietovė: Klaipeda
Kontaktinė informacija:

Standartinė blue_angel »

Bus idomu pamatyti grazuole :)
Passat '99 1.9 TDI 81kw
Xantia '95 1.9 TD - SOLD
Calibra '91 2.0 8v - SOLD
angelio
Pradedantysis

Standartinė angelio »

blue_angel rašė:Bus idomu pamatyti grazuole :)
kai susitvarkysiu idesiu foto :)
calibra
Veteranas

Standartinė calibra »

naujokė rašė:bet taip ir nesurado kas skleidzia ta keista garsa :cry:
Nu taj zodziu toks ten ir servizas, sorry...
Atsakyti