Audi Vs Opel

Blevyzgos apie viską kas netinka kitur.
SanCalibro
Pradedantysis
Vietovė: Kupiskis-Kaunas
Kontaktinė informacija:

Audi Vs Opel

Standartinė SanCalibro »

Sveiki, taigi seniai norėjau padiskutuoti šia tema šiame forume su jumis, nes kituose forumuose to padaryti būtų neįmanoma dėl absoliučios Audi fanų kiekio persvaros, kad ir kur bebutum...

Taigi, Diskusijos esmė būtų pamėginti išsiaiškinti mūsų tautiečių nusistatymo prieš Calibras ir aplamai prieš Opelius, priežastis. Taip pat išsiaiškinti Audi sindromu sergančių tautiečių elgsenos priežastis. Kodėl aš iterpiau būtent Audi? Todėl, kad ji visur prikišama ir nuolat lyginama visais atžvilgiais su visomis auto ir aplamai labiausiai konfliktuoja su visomis kitomis likusiomis auto markėmis ir itin su Opeliais.

Kodėl Audi Lietuvoje laikoma Idealia mašina, kuri negenda, nerudyja, važiuoja vos ne oru ir yra pati gražiausia ir greičiausia bei turi begalę kitų savybių, kurių kitos auto tipo neturi...? O tuo tarpų Opeliai yra laikomi šūdo gabalais, puvėsiais, Opelių varikliai xujovi, esu net girdėjęs kad Opelių važiuoklės xujovos :D ir visa kita, kas liejasi iš vos ne kasantro tautiečio burnos...

Aš pats esu tolerantiškas žmogus, neturiu nieko nei prieš Audi nei prieš kitas Auto. Žinau kad visos auto turi savų pliūsių ir savų minusų. Esu principingas žmogus ir nemėgstantis paklusti daugumai, todėl vairuoju ir myliu ne Tautovežį- AUDI, o Calibrą- vieną iš tų ant kurios labiausiai visi "stumia".
Kiek kartų savęs klausiau, kodėl žmonėms taip nepatinka calibros ir aplamai opeliai... Kodėl kiles toks idiotiškas posakis, kad opeliai taip rudyja, kad net miegot negali , nors visi puikiai žinome, kad jie niekuo nelabiau rudyja nei visokie Golfai, pasatai ir kiti seni lavonai...

Pasakykit jūs man, kodėl yra toks nusistatymas? Kodėl Audi yra " Dieviškas" , "Idealus" auto, o Calibros ir kiti opeliai visiškai šūdai mūsų tautiečiu požiuriu?

PS, nenusiriskim iki tautovežių fanų lygio. pasistenkime pateikti rimtus faktus itin kas liečia pačią techniką :)
Magaiveris
Klubo Narys
Vietovė: Kaisiadorys

Re: Audi Vs Opel

Standartinė Magaiveris »

Calibru nemegsta todel, kad didzioji dalis vazineja ispuvusiais slenksciais ir ispuvusios arkom, kai tuo tarpu tokiu metu audine vaziuoja kaip dzvanas :D. O dar kita calibristu dalis vazineja su per daug gaidingo elementu(pvz taip kokia tavoji calibra buvo pradzioje, neisizeisk)
ramus
Veteranas
Vietovė: rajonas

Standartinė ramus »

Sitas opelio niekinimas susikloste tada kai i Lietuva buvo vezamos 80 - 90 m pagamintos auto. To metu asconos tikrai gan smarkiai rudijo lyginant su ju klases audi 80 kuriu dalis netgi buvo cinkuotos, cinko buvo maciusios net dalis pirmos kartos jetu, kai tuo tarpu kadetai vel gi negalejo lygintis kebulo patvarumu. To laikmecio opelius apysveikius galima vis dar nusipirkti tik is labai rupestingu zmoniu kurie kaip ir sovietiniais laikais parvarytus ziguliukus taip ir pirmaji nepriklausomos lietuvos desimtmeti pirktus opeliukus pirmu darbu istepdavo visokiais korozija stabdanciais preparatais. To tarpu to laikmecio audi net ir dabar numesta patvoryje rudyja ne taip ir daug. Kitas momentas butu tai, kad tik sovietiniu laiku pabaigoje pasirode pirmieji priekiu varomi autompbiliai, kurie buvo laikomi kone tobulumo virsune ir tas vertinimas persikele i nepriklausomus laikus ir siame kontekste priekiu varoma audi 100 atrode gerokai tobulesne uz savo konkurenta opel rekord kuris visus gamybos metus buvo varomas galu (ji pakeitusi omega taip pat), Ir zinoma, automobiliu pardavejai dirbtinai pute mita, kad verti demesio tik audi ir vw automobiliai, o dauguma automobilines visuomenes pasidave bandos desniui kaip avinai nuseke is paskos, buvo prieinama net iki paradoksu kai arsus opeliu niekintojai netiketai prisipazindavo, kad opelyje nera net sedeje (nors keikdavo kone kiekviena opelio varzta) Beje tuo metu kliudavo ir prancuziskiems auto (ko gero visi atsimena su kuo buvo lyginami iki gan neseno laiko automobiliai kuriu pavadinimas baigiasi "o" raide - reno, pezo) Siandienai zmones vel atrado opelius ir jei kas ir karksi, tai tik vaikai prie daugiauksciu laiptiniu - zinot, tokie ekspertai kuriems tevas jau leido pirma karta ijungti pirma begi ir pavaziuoti kelis metrus (jie kartu su pirmu vaziavimu perima ir to pacio tevo kalbas arba ju akimis tikru ekspertu - garaziniu meistreliu pasakojimus beremontuojant nepirmos jaunystes audi ar vw - va cia tai masina, o vat opelis .......( nieko pries juos neturiu, bet savotiskai idomu, kai toks bicas tvarkineja mano opeli ir reiskia savo nuomone apie sia marke (jis gal net nuosirdziai mano, kad as apsirikau nusipirkdamas opeli :lol: ), tiesa, bet net nepripazystantys opelio kaip automobilio, visada pabrezia jo vaziuokles patvaruma) ...... aisku yra garaziniu besispecializuojanciu konkrecioje markeje pvz opel, citroen ir pan. Del calibros niekinimo, tai tie patys "ekspertai" kur varo ant opeliu, varo ir ant calibru, bet kaip zinia - suo loja, o karavanas eina :D
WiliusG
Veteranas
Vietovė: Plungė
Kontaktinė informacija:

Standartinė WiliusG »

Tema mano galva beprasme, nes vieningos nuomones nebus o ir siaip isiaiskint kazko neis :) Galima visiems tik isdestyti savo nuomone ir tiek.

Cia taspats kaip gincytis kuri mergina geresne sviesi ar tamsi, kai esme visai ne plauku spalvoje ( ir ne krutineje) :D

Asmeniskai kodel as persedau i BMW, tai faktas kad uz tokia kaina tvarkingo opelio neradau. Aisku dabar galesit pasakot ka as laikau tvarkinga auto ir pan ir t.t.

Ir isvis man kazko dzin kokia auto. Calibra liks vaikystes meile, bet kad uz opelius ner nieko geriau, arba audi visagale - nesakysiu niekada :) Vienintele marke kuri nelabai patinka, pezai kiek naujesni. Del mano galva nelabai protingu techniniu sprendimu. As ne apie tai kiek laiko vaziuokle, variklis ar pan, o apie tai, kad ardyt/tvarkyt pasirode ganetinai sudetingiau nei dauguma kitu markiu :)
adeunreal
Entuziastas
Vietovė: Alytus

Standartinė adeunreal »

ramus rašė:Sitas opelio niekinimas susikloste tada kai i Lietuva buvo vezamos 80 - 90 m pagamintos auto. To metu asconos tikrai gan smarkiai rudijo lyginant su ju klases audi 80 kuriu dalis netgi buvo cinkuotos, cinko buvo maciusios net dalis pirmos kartos jetu, kai tuo tarpu kadetai vel gi negalejo lygintis kebulo patvarumu. To laikmecio opelius apysveikius galima vis dar nusipirkti tik is labai rupestingu zmoniu kurie kaip ir sovietiniais laikais parvarytus ziguliukus taip ir pirmaji nepriklausomos lietuvos desimtmeti pirktus opeliukus pirmu darbu istepdavo visokiais korozija stabdanciais preparatais. To tarpu to laikmecio audi net ir dabar numesta patvoryje rudyja ne taip ir daug. Kitas momentas butu tai, kad tik sovietiniu laiku pabaigoje pasirode pirmieji priekiu varomi autompbiliai, kurie buvo laikomi kone tobulumo virsune ir tas vertinimas persikele i nepriklausomus laikus ir siame kontekste priekiu varoma audi 100 atrode gerokai tobulesne uz savo konkurenta opel rekord kuris visus gamybos metus buvo varomas galu (ji pakeitusi omega taip pat), Ir zinoma, automobiliu pardavejai dirbtinai pute mita, kad verti demesio tik audi ir vw automobiliai, o dauguma automobilines visuomenes pasidave bandos desniui kaip avinai nuseke is paskos, buvo prieinama net iki paradoksu kai arsus opeliu niekintojai netiketai prisipazindavo, kad opelyje nera net sedeje (nors keikdavo kone kiekviena opelio varzta) Beje tuo metu kliudavo ir prancuziskiems auto (ko gero visi atsimena su kuo buvo lyginami iki gan neseno laiko automobiliai kuriu pavadinimas baigiasi "o" raide - reno, pezo) Siandienai zmones vel atrado opelius ir jei kas ir karksi, tai tik vaikai prie daugiauksciu laiptiniu - zinot, tokie ekspertai kuriems tevas jau leido pirma karta ijungti pirma begi ir pavaziuoti kelis metrus (jie kartu su pirmu vaziavimu perima ir to pacio tevo kalbas arba ju akimis tikru ekspertu - garaziniu meistreliu pasakojimus beremontuojant nepirmos jaunystes audi ar vw - va cia tai masina, o vat opelis .......( nieko pries juos neturiu, bet savotiskai idomu, kai toks bicas tvarkineja mano opeli ir reiskia savo nuomone apie sia marke (jis gal net nuosirdziai mano, kad as apsirikau nusipirkdamas opeli :lol: ), tiesa, bet net nepripazystantys opelio kaip automobilio, visada pabrezia jo vaziuokles patvaruma) ...... aisku yra garaziniu besispecializuojanciu konkrecioje markeje pvz opel, citroen ir pan. Del calibros niekinimo, tai tie patys "ekspertai" kur varo ant opeliu, varo ir ant calibru, bet kaip zinia - suo loja, o karavanas eina :D
visiskai pritariu, cia jau tokie stereotipai isisaknija yra ir nieko cia nebepakeisi, opel - ruduja, bmw - keliu erelis, mazda, toyota - ,,japonas" ir t.t. na del opel rudijimo tai cia ir lietuviu automobilinkystes ipatumai daug ka duoda - pvz pirkdamas lietuvis masina tikisi kad ji jam tarnaus negesdama iki grabo lentos ir dar anuku anukams bus kuo vazinet. lietuvoje kiekvienas vaikas yra automobiliu ekspertas pvz penktokas prikeltas viduryj nakties ir paklaustas kokia nuomone apie opel atsakys kad rudyja, nes jo tetes pusbrolio zmonos vyro brolio bendradarbio zmonos sunaus tevo is pirmos santuokos brolis turejo opeli ir labai gailejosi nes anas rudijo
vvaidukss
Klubo Narys
Vietovė: Klaipeda

Standartinė vvaidukss »

kovojat vyrai su vejo malunais kaip donkihotai :D sita tema reiktu audi forume paleist, ir visiems tens uzsireginus diskutuot, vo tada butu idomu :D
SanCalibro
Pradedantysis
Kontaktinė informacija:

Standartinė SanCalibro »

Niekas čia prieš nieką nekovoja, tiesiog šiaip įdomu padiskutuoti tokioje ramioje aplinkoje kaip ši, o ne visi kiti forumai. Kitur to būtų neįmanoma padaryti, nes vos tik kažką pasakytum iškarto dėtu debesis vieningų komentarų stumiančiu ant Opeliu ir pnš...

Man įdomu būtų išgirsti gerų technikos specų nuomones ir šių markių automobilius palyginti iš techninės pusės.

Pvz kuo Audi Coupe 94m pranasesne už tokią pačia Calibra?
Kuo visų garbinama Audi B4 geresnė už Opel Vectra
Kuo Audi C4 geresnė už Opel Omega ?

Nereikia ieškoti tikslių faktų, pvz kiek arklių galima išspausti iš vieno ar kito motoro ir pnš, bet šiaip noriu išgirsti iš protingų žmonių, gerai išmanančių visą techniką ( o tokių čia yra daug), apibendrintas nuomones :)
Set
Entuziastas
Vietovė: Bombay

Standartinė Set »

ramus rašė:suo loja, o karavanas eina :D
exactly! :lol:
ramus
Veteranas

Standartinė ramus »

Na, kas del duomenu, tai as turiu 93m calibra su c20xe (c isoperuotas :) ) todel pabandysiu lyginti tu paciu metu, atitinkamos klases, variklio kubaturos ir kebulo (coupe) automobilius.

opel calibra 93m 2l, 16v, 148 ag, 0 - 100 km/h per 8,5s max 223 km/h. mase 1215kg.
bmw 93m 320i, 2l, 24v, 148 ag, 0 - 100 km/h per 10s max 214 km/h. mase 1395 kg.
audi coupe 93m 2l, 16v, 140 ag, 0 - 100 km/h per 9,4s, max 207 km/h. mase 1230 kg.
ford probe 93m 2l, 16v 117 ag, 0 - 100 km/h per 9,2s ?, max 190 km/h. 1188 kg.
mitsubishi eclipse 93m 2l, 16v 150 ag, 0 - 100 km/h per 9,2s, max 220 km/h. 1310 kg.
toyota celica 93m 2l, 16v 156 ag, 0 - 100 km/h per 8,3s, max 220 km/h. 1200 kg.
honda prelude 93m 2l, 16v 133 ag, 0 - 100 km/h per 9,2s, max 201 km/h. 1220 kg.

Didzioji dauguma duomenu imti is http://auto.ru/" onclick="window.open(this.href);return false;

P.S. kaip matot opelio duomenys kone geriausi ;) Tiesa, celica rezultatai kiek geresni bet.................... jei ziuresim vien vokiskas auto, tai opelis ko gero aiskus lyderis :)
Vytautas88
Veteranas
Vietovė: Panevėžys-Kaunas

Standartinė Vytautas88 »

Na įsibegėjimas iki 100km/h tikrai nėra pats svarbiausias rodiklis, anaiptol.

Kas liečia konkrečiai opel vs. audi, tai kaip jau temos pradžioj buvo paminėta, čia yra įsišakniję stereotipai ir tiek. Iš viso šito ir gaunam neigiamiausią veiknsį -- didžiulį nuvertėjimą (kas neįprasta vokiškai mašinai).

Konkrečiai mano nuomone, opelis yra žemesnės klasės automobilis, nei tarkim audi ar bmw ar MB. Apie prancūzus ir japonus nekalbu, nes pastarųjų nemėgstu ir perdaug jais nesidomiu.
P.S.: aš persėdęs iš opelio (esu ir omega b ir vectra c vairavęs) į audi, į opelį atgal nebesėsiu, kad ir kaip jis geras automobilis bebūtų (pirmas automobilis šeimininkui visada yra geras).
ramus
Veteranas

Standartinė ramus »

Nespjauk i bala....... :D Kas del 93m opelio duomenu, tai jie ne vien isibegejime lenkia konkurentus. Siaip jau tema kiek issiplete, nes ko gero opeli reiktu lyginti ir su kitom markem, ne vien su audi. Kas del opelio man asmeniskai, tai jei tik galesiu vel sesiu i opeli, jau vien del to, kad uz ta pacia kaina as gaunu kur kas naujasni opeli nei audi ;) aisku yra ir nemazai kitu opelio pliusu...... :)
krax
Klubo Narys
Vietovė: Honolulu
Kontaktinė informacija:

Standartinė krax »

Opel
mycka
Entuziastas
Vietovė: Kaunas

Standartinė mycka »

Na ką visų pirmą tai labai puiki tema. Šia tema neturiu su kuo padiskutuot, nes pastoviai kaip tik prasideda panaši tema yra prikišama, kad nieko aš nesuprantu ir gyvenime neturėjau normalios auto. Beto dar mėgsta pridurti, kad opeliai būna dviejų tipų: Opel remont ir Opel kaput. Na, bet tema ne apie tai. Taigi pradėsiu nuo to kokius auto esu turėjęs. Taigi pirmoji buvo Nissan Primera 1.6 benzinas. Tiem kas nemėgsta japoniškų automobilių patarsiu pravažiuot, pasėdėt tokioje auto. Aišku detalių kainos švelniai tariant žvėriškos, bet remontuoti tenka įtin retai. Žinoma nekalbu apie visiškus lavonus už porą tūkstančių litų. Taigi toliau mano autoparkę sekė Opel Vectra B caravan. Prieš įsigydamas opelį taip pat sakydavau "Kalėdų naktį tylia išgirsk kaip tavo opelis rudija" "Turi opelį - p*** į obelį" "Opelis ir nuotraukoje rudija" ir daug panašių nusistovėjusių mūsų liaudyje. Tačiau vėlgi, nuvažiavau į turgų ieškoti Peugeot 306 hečbeko dyzelinio, bet pravažiavęs su Vectra nebegalėjau jai atsispirti. Po test drivo iškart buvo paimta. Atvažinėjau metus. Dėl susiklosčiusios situacijos teko jos atsisakyt. Toliau gyvenimo draugė išsilaikė teises ir sugalvojo, kad nori calibros. Dabar ganėtinai daug tenka važinėti su 96m. calibra. Toliau šeimoje pas mamą yra Ford Mondeo MK3, pas tėtį Citroen Berlingo Multispace, pas brolį Opel Vectra B, pas senelį Audi 100 Avant, pas krikšto tėtį Audi A6 avant C4. Visas tenka man remontuot bei rūpinti jų detalėmis. Taigi iš remonto pusės galiu pasakyt, kad rečiausiai visgi remontuojame Opelį. Pigiausios taip pat opelio detalės. Pigiausia važiuot taip pat su Opeliu. Važiavimo komfortu Fordas lenkia visus gerokai. Važiuoti patogiausia. Tik deja brangiausia. Calibra labai puikus automobilis "pachuliganavot". Citroenas kai reik talpios auto. O audi nežinau. Tai tiesiog audi. Šimtinė 2.3 benzas/dujos. Trauka apgailėtina. Mondeo su 2.0 benzinu be vargo stato į vietą. Calibra C20NE ne taip lengvai bet pastato į vietą. Berlingo 1.6HDi be vargo stato į vietą. A6 2.5TDi be vargo stato į vietą. A6 - puikiai į vietą stato visi išskyrus calibra. Apibendrinant, Toliau kaina. Citrina brangiausia(metai geriausi) nuvertėjimas didžiausias. Toliau mondeo - nuvertėjimas taip pat įtin didelis. Toliau - A6. Toliau Vectra ir calibra. Toliau silkė. Apibendrinant, nelabai suprantu kam pirkti audi jei iš jų nieko gero. Norint traukos - tikrai nepirkčiau audi. Noritn komforto - tikrai nepirkčiau audi. Norint ekonomijos - taip pat audi nepirkčiau. Norint talpios auto - taip pat audi nepirkčiau. Norint pigių detalių - tikrai audi nepirkčiau. Viską apsvasčius tai audi turi du pliusiukus prieš kitus automobilius t.y. quattro sistema ir įtin mažas nuvertėjimas. Tačiau ar tik dėl to verta rinktis audi? Manau tikrai ne. Ypač jei esi jaunas žmogus, kuris už sunkiai uždirbtus pinigus renkiesi automobilį važinėti į paskaitas ar darbą.
Oxazzz
Entuziastas
Vietovė: Šeduva

Standartinė Oxazzz »

Mycka tu apibūdinai tik konkrečius modelius..Tau ir netrauks tas 2.3 šimtinei.. Paėmus audi 2.2t vs C20LET, letas pralaimės. Taip, kad manau čia nėra ko lygint audi vs opel, reikia lygint konkrečius modelius. :)
Aušrytė
Veteranas
Vietovė: Vilnius

Standartinė Aušrytė »

Geriausia mašina yra ta, kurią myli...nesvarbu ar tai Coupe ar tai Calibra ar tai Eclipse... :oops:
mycka
Entuziastas

Standartinė mycka »

Oxazzz rašė:Mycka tu apibūdinai tik konkrečius modelius..Tau ir netrauks tas 2.3 šimtinei.. Paėmus audi 2.2t vs C20LET, letas pralaimės. Taip, kad manau čia nėra ko lygint audi vs opel, reikia lygint konkrečius modelius. :)
Na tarkim palyginau 2.3 100kw šimtinės ir 2.0 85kw calibros. Aišku reik žiūrėt kiek arklių tenka tonai ir pan. Esmė tame, kad tikrai ne kiekvienas turi 2.2t ar C20LET. Aš daugiau kasdieninius modelius palyginau ;)
Oxazzz
Entuziastas
Vietovė: Šeduva

Standartinė Oxazzz »

Na tai tavo atveju opelis laimėjo, mano - audi. Taip kad įvairiai čia gali būt :)
caliberis
Entuziastas
Vietovė: alytus

Standartinė caliberis »

meginai statyt leta su 2.2t ? kad toks zinovas?
Tornado
Klubo Prezidentas
Kontaktinė informacija:

Standartinė Tornado »

Oxazzz rašė:Mycka tu apibūdinai tik konkrečius modelius..Tau ir netrauks tas 2.3 šimtinei.. Paėmus audi 2.2t vs C20LET, letas pralaimės. Taip, kad manau čia nėra ko lygint audi vs opel, reikia lygint konkrečius modelius. :)
tai fgal tada ta 2.2 T su 2.8 T palygink?
krax
Klubo Narys
Kontaktinė informacija:

Standartinė krax »

SanCalibro rašė:Pvz kuo Audi Coupe 94m pranasesne už tokią pačia Calibra?
Kuo visų garbinama Audi B4 geresnė už Opel Vectra
Kuo Audi C4 geresnė už Opel Omega ?
1. Niekuo
2. Tikrai niekuo
3. Absoliuciai niekuo
Vytautas88
Veteranas
Vietovė: Panevėžys-Kaunas

Standartinė Vytautas88 »

Jei silkės motoras gyvas, tai tas 2.3 NF motoras traukia :) Su C20NE sunkiai pajamsi :)
O aubi 2.2T motorai (3B, AAN, MC ir daug kitų) tikrai neprilygstami, joks let`as neprilygs jų resursų ir tobulinimų galimybėms. Ir nepamirškim audinės quattro :)
Nekišu aš čia savo nuomonės, tiesiog kiekvienam savo.
SanCalibro
Pradedantysis
Kontaktinė informacija:

Standartinė SanCalibro »

Audi 2.2t motoriukai tikrai gerai smaugia, bet esu matęs video, kai LET'as pakrovė ir tokią audinę, žinoma, ten jau nebuvo paprastas let'as.

Man iskarto cia toks klausimas pasistojo. Atsiminkime 96metu DTM, kai tas varžybas laimėjo ne jokia Audi su 2.2T, Bet calibra. ir Opel gamintojai tais metai buvo pripažinti geriausiais. Kas atsakys? :)
krax
Klubo Narys
Kontaktinė informacija:

Standartinė krax »

nu tai paimkim c36get ir visos aubi siks plytom pries ana :D

-- 04 Rgs 2011, 23:28 --

Ir labai idomu kokias budais ta siliodke su 2,2 pakraus letui,kai jos isibegejimas iki 100 - niekingos 7,5s :mrgreen:
Tornado
Klubo Prezidentas
Kontaktinė informacija:

Standartinė Tornado »

eilini karta tema gaunasi apie beleka.
vienintelis audi pliusas tai mazesnis nuvertejimas
Vysniavas
Pradedantysis

Standartinė Vysniavas »

Aušrytė rašė:Geriausia mašina yra ta, kurią myli...nesvarbu ar tai Coupe ar tai Calibra ar tai Eclipse... :oops:
:good:
Atsakyti