Masinos pardavimas y rusija

Blevyzgos apie viską kas netinka kitur.
Atsakyti
Ali_G
Entuziastas
Vietovė: -----------

Masinos pardavimas y rusija

Standartinė Ali_G »

sveiki,
iskilo tokia beda.
zmogus gyvenantis rusijoje nori pirkti masina ,bet nenori jos persirasyti ,ant saves. o nori surasyti ,tik igaliojima( turbut ,del didelio muito ) ir vazineti mano vardu registruotu auto Rusijoje .
ir ar man ,po to nebus blogai ,kaip jis padarys kokia avarija ,ar partrenks koki zmogu... juk masina vis dar bus registruota mano vardu...
Arturas18
Klubo Narys
Vietovė: Klaipėda-Panevėžys

Re: Masinos pardavimas y rusija

Standartinė Arturas18 »

svarbiausia tureti popieriu kad tu tikrai pardavei automobili jam, kad butu parasytas teisingas jo asmens kodas, vardas pavarde,bei parasas. jeigu be perrasynejimo parduodi, visada butinai reikia tureti pirkimo pardavimo sutarti.
Ali_G
Entuziastas

Standartinė Ali_G »

o ,ar galėsiu as ja isregsitruoti po to ,be registracijos dokumento ?
heavygiro
Entuziastas
Vietovė: Kaunas

Standartinė heavygiro »

irodyt irodysi kad pardaves ir pan, bet sakykimjei ji nufotkintu rusijoj virsijant greiti, bauda gautum tu, o tik gaves bauda galetum apeliuoti sprendima, siusti popierius kad esi pardaves masina ir pan... as taip nerizikuociau. O jei padarytu sunkesni nusikaltima gali but labai daug bedos
calibra
Veteranas
Vietovė: Sostinė

Standartinė calibra »

ishsiimk dublikata ir ishregistruok. Pagal naujus teises aktus uz visa belebarda su tavo auto atsakys savininkas, jei nebus iskart aiskus vairuotojas.

T.y. jei tavo pirkejas ivaziuos i nesciu moteru-turisciu autobusa, kuris versdamasis uzsidegs ir padegs vaiku darzeli, sukeldamas salia esanciu daugiabuciu sprogimu banga, atsakysi tu.
krax
Klubo Narys
Vietovė: Honolulu
Kontaktinė informacija:

Standartinė krax »

siaip dar daro taip,kad uzdeda tranzitinius nuerius,padaro laikina ivezima i sali ir vazineja sau ramiai,tik ten reik kas puse metu,ar karta i metus siena kirst.
indigo
Veteranas
Vietovė: Mažeikiai
Kontaktinė informacija:

Standartinė indigo »

ten visų niuansų nežinau, bet jei naktimis per daug gerai miegi tai gali parduoti, bet aš tiesiog nekisčiau rankų į tokį dalyką, nes iš tikro maža ko, kas gali atsitikti, o vėliau dėl kito kaltės turėti didelių problemų, na kam to reikia? atsiras ir kitas pirkėjas, bet nereikės taip rizikuoti, o calibra kaip visada labai vaizdžiai tai paaiškino :)
WiliusG
Veteranas
Vietovė: Plungė
Kontaktinė informacija:

Standartinė WiliusG »

O jeigu per notarą registruot nuosavybės perleidimą? :)
deivideliux
Klubo Narys
Vietovė: Rokiškis-Šiauliai
Kontaktinė informacija:

Standartinė deivideliux »

As asmeniskai tikrai taip nerizikuociau, tuo labiau i kita sali iskeliauja, be to, bet kokiu atveju visa atsakomybe pasilieka tam ant kurio vardo masina registruota, kaip tu ten besuzaistum su tais popieriukais... :roll:
krax
Klubo Narys
Kontaktinė informacija:

Standartinė krax »

nu nesamones pezat,auto savininkas tas,pas ka dokai.
indigo
Veteranas
Kontaktinė informacija:

Standartinė indigo »

bet tai kraxai, kur keliaus baudos ir kiti laiškai? pas tą, kurio vardu ji registruota, bent jau kito paaiškinimo aš tikrai nežinau.
Nave
Veteranas
Vietovė: Sostine

Standartinė Nave »

Atsako tas, kuris ant tech. paso irasytas. Taip sakant as irgi nerizikuociau.
serik222
Klubo Narys
Vietovė: vilnius/lazdynai

Standartinė serik222 »

krax rašė:nu nesamones pezat,auto savininkas tas,pas ka dokai.

hebra kas dirba autoservise kur atvaro naujus porsus ar panasiai ? juk jie priduoda tech pasus kol remontuoja ? jamam ir vaziojam :)

ne kraxai, cia butu absurdas. ant kiek vienos sankryzos kas sekunde butu " parasutininku "
Ali_G
Entuziastas

Standartinė Ali_G »

na ir dilema....
o ,gal palaukti, kol jis kirs siena ir tada eiti y regitra ir išregistruoti masina. manau ,kad turėtu nuimti masina nuo įskaitos parodzius tik tapatybes kortele :roll:
Tornado
Klubo Prezidentas
Vietovė: Kaunas
Kontaktinė informacija:

Standartinė Tornado »

nu taigi kaip ten yra, jei sudarot sutarti pirkimo pardavimo, tu suja gi gali isregistruot ir jis privalo prisiregistruot 2 savaiciu begyje, jei to nepadaro jo bedos, be to jis jau bus ne lietuvoj...
indigo
Veteranas
Kontaktinė informacija:

Standartinė indigo »

kaip tik prieš keletą savaičių, jei gerai pamenu, jei išregistravai, bet ta mašina jei na kaip pavyzdys palikta kur pakampį ir jei kas nutinka kreipiasi į tave, t.y., ant kurio paskutinio buvo registruota. Aš vistiek laikausi tos minties kad geriau neprasidėt
krax
Klubo Narys
Kontaktinė informacija:

Standartinė krax »

o tai ant jo negali perregistruot? perregistruoji ant jo,ir viskas,tegu vazineja kol TA galioja.
Ali_G
Entuziastas

Standartinė Ali_G »

indigo rašė:kaip tik prieš keletą savaičių, jei gerai pamenu, jei išregistravai, bet ta mašina jei na kaip pavyzdys palikta kur pakampį ir jei kas nutinka kreipiasi į tave, t.y., ant kurio paskutinio buvo registruota. Aš vistiek laikausi tos minties kad geriau neprasidėt
bet juk bus pirkimo/pardavimo sutartis ,ant kurios bus nurodyta ,kad ne as masinos savininkas. nors nz slidus cia dalykas
Aušrytė
Veteranas
Vietovė: Vilnius

Standartinė Aušrytė »

Man kartą mentas aiškina, kad žiūri savininką - jei išregistruota mašina, tai savininko nėra ir daugiau nieko neieško. Tada iškyla klausimas ką saugo Regitra savo DB: ar tik savininkų skaičių, ar ir buvusių savininkų duomenis (mano manymu mažai tikėtina, nes jiems reikia daug GB, kad turėyų kur tiek duomenų išsaugoti).
indigo
Veteranas
Kontaktinė informacija:

Standartinė indigo »

chebra taigi yra WIN kodas ir pagal jį vistiek gi suras PASKUTINĮ šeimininką ir Jūsų manymu kam siųs bauda? aišku jei policija norės išsiaiškinti...nes ten dėl kokio greičio viršijymo gal ir neieškos ten baisiai, bet nu neduok Dieve calibros papasakotas variantas... o kas liečia pirkimą pardavimą, tai vistiek tave pirmą klibins, ir vėliau neatmetu varianto taip pat tampytu po teismus, jei to frukto nerastu..na žodžiu kas būtų jei būtų, bet tas neregistravimas man tikrai ne prie širdies, bet spręsti pačiam :)
ramus
Veteranas
Vietovė: rajonas

Standartinė ramus »

http://www.lzinios.lt/lt/2010-11-10/tra ... kejes.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.teisescentras.lt/forumas/vie ... 88ac043945" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.balsas.lt/naujiena/375664/pa ... lauk-bedos" onclick="window.open(this.href);return false;

Cia tik keli paskaitnejimai, bet siaip internete daug dar visko. Is savo puses pasakysiu - zmogau, jei dar vokieciui parduotum, tai bent butu tikimybe, kad jis tvarkos kazkokios laikysis (beje vokietis tvarkos lakytusi ir cia, jau pirkdamas). Bet zodziai rusija ir tvarka nesuderinami, is pateiktu pavyzdziu gali stebeti busena Lietuvoje (o juk kiek cia tos Lietuvos yra ir tai zmones negali pagauti savo buvusio auto) o kaip zadi spresti problemas rusijoje ? Manai parduosi auto bet kaip ir ju tikrai, tikrai nebus ? Ka sakysi/darysi kai tas bicas partenks koki zmogu kokiam Tambove ar dar kazkokiam uzkampy ir taves ieskos (ko gero tarptautiniais kanalais) rusu dedes milicininkai ? Tik pilnas dokumentu sutvarkymas garantuos tau ramu miega.
marijus
Veteranas
Vietovė: Klaipėda
Kontaktinė informacija:

Standartinė marijus »

Siulyciau pasukoncultuoti su Calvin siuo klausimu.
WiliusG
Veteranas
Vietovė: Plungė
Kontaktinė informacija:

Standartinė WiliusG »

Ir Regitra turi duomenis apie savininkus. Na bentjau paskutinį. Adresą ir t.t. Tik kai nori tai sužinot iš jų, oi yra sunku... :D
popcys
Veteranas
Vietovė: Jungtines Telsiu Valstijos

Standartinė popcys »

skaityk pm
Calvin
Klubo garbės narys
Vietovė: KLP

Standartinė Calvin »

Nesuprantu kurių velnių ant savęs užsikraut tokią atsakomybę. Kai mano mašiną pirko rusai irgi ją pasiėmė ne savininkas (kuris neturėjo LT vizos), o jo atstovas. Pasirašėm pirkimo pardavimo sutartį (tuo metu jos dar bendrovių tvirtinamos), tvarkingai išregistravau nurodant priežastį - parduodama į užsienį. Berods tranzitiniai numeriai nebuvo išiminėjami (nepamenu tiksliai), nes išvežama buvo ant tralo per sieną, pilnai išardžius - ir nurodant, kad išvežamos dalys (taip išvengiant žvėriškų muitų - dėl kurių kaip spėju ir ši machinacija daroma). Tiesa, dar muitinės atstovybėje kažkokį popierių pasirašinėjome. Man pasisekė, kad pirkėjo atstovas buvo Rusijos pusės kažkoks muitinės veikėjas, nes kai beviltiškai mūsų muitinės atstovybėje pralaukėme porą val. deklarantams mūsų net "nematant" - pastarasis parodė kažkokį pažymėjimą, tai gavom popierius per kelias minutes, paspaudėm rankas ir draugiškai atsisveikinome.

O kad kažkoks rusas sutaupys pinigų mano ramaus miego sąskaita - ne ačiū, aš asmeniškai neužsiimčiau tokiom maklėm. Net jei teisiškai ir galėsi įrodyt savo nekaltumą ar tikrai norėsi siuntinėt įvairius registruotus laiškus rusų ar LT teisėsaugos instancijoms, o jei teks mokėti notarui ar samdytis advokatą.. pats skaičiuok ar apsimoka. :chebra:
Atsakyti