Problema su vairo stiprintuvo pompa

Viskas, kas netelpa i kitų sub'ų temas arba tiesiog nežinai kur klausti.
Atsakyti
SanCalibro
Pradedantysis
Vietovė: Kupiskis-Kaunas
Kontaktinė informacija:

Problema su vairo stiprintuvo pompa

Standartinė SanCalibro »

Sveiki, reikia pagalbos dėl vairo stiprintuvo pompos. Perėjo pompos guolis ir nebežinau ką daryti, Pirkti naują ar padėvėta, o gal ieškoti kas atrestauruotų? Mano calibra 92m C20ne. Būčiau dėkingas jei atsakytumėte į mano klausimus :)
1. Kokia maždaug gali būti pompos kaina automobilių laužyne?
2. Ar tiktų pompa nuo nuo kitokių calibrų ar išvis nuo kitų Opelių?
3. Ar įmanoma pačiam pasikeisti guoliuką ir ar apsimoka?
4.Kas labiausiai įtakoja guoliuko susidėvėjimą (ar turi įtakos pasenes stiprintuvo skystis )
5. Gal atsirastu kas galėtų parduoti, ir kokia kaina?. Pats esu iš Kupiškio, tad toliau kaip iki Panevėžio tik dėl pompos nesinorėtų važiuoti.
WiliusG
Veteranas
Vietovė: Plungė
Kontaktinė informacija:

Re: Problema su vairo stiprintuvo pompa

Standartinė WiliusG »

1. oj labai ivairi, asmeniskai as nemokeciau daugiau 50lt. Nors galima nesunkiai atrast ir perpus pigiau, bet aisku visada islenda tokiu, kruiems tai vajezau aukso gabalas ir kazka sapalioja pie 100lt... :)

2. Nuo kitokiu tai velniai zino. Ivairiu ten modifikaciju gi buvo. Kazko abejoju, nes pas tave turetu buti siauru skyvu, tai toki ir dek. Tinka nuo vectros su c20ne, gal ir nuo omegos. Bet jau vectra ant daliu atrast ciuju visur imanoma :D Seip reiktu in real sulygint, bet manau ir vectros A 1.8 kazkas panasaus but turetu. :)

3. Imanoma. Neapsimoka. Darbo daug, kartais net nudauzytu pirstu. Kadangi skyvas uzdetas karstu butu, kaitinant galima pazeist guoli, o kalant, galima siurblio asele ismust skyle korpuse. Yra teke... :D

4. Gal ir skystis, jei jau visai smala buvo. Seip dar eanti liga, kai siurblioko skyvas tiesiog nuraunamas. Gal ir guoliukui padetu tai, jei sektum gumu kurios tvirtinimo kronsteine yra, bukle. Jos megsta susideveti, tada skyvas stovi kreivai, ir po biski yra lauziamas. Ardydamas pamatysi tas gumas. pasidomek nauju kainom, isidesi ir ramiau ant sirdies bus. ;)

5. Rsyk skiltyje perku. manau tikrai atsiras klubieciu, ir ne tik kurie mielai pades, arba bentjau per autobusus atsius. :)

6. Sekmes ;)
SanCalibro
Pradedantysis
Kontaktinė informacija:

Standartinė SanCalibro »

Dėkui tau už išsamų atsakymą ;) Nuraminai, nes jau buvau prisiklausęs, kad ta pompa apie 200 litų kainuoja... :D . Na dabar pradžiai aplėksiu pora laužynų, po to dar pas žmogelį tokį reiks užsuks, kuris nevieną vektrą išardęs yra :). Jeigu nerasiu, būtinai kreipsiuosi į klubiečius :)

Beje reikalų daug yra ir be mašinos nei iš vietos. Dabar pradėjau važinėt be tos pompos kol ją nusipirksiu. Vairas sunkokas, bet važiuoti įmanoma. Ar tai nekenkia mašinai, kad važinėju be tos pompos ? :)
krax
Klubo Narys
Vietovė: Honolulu
Kontaktinė informacija:

Standartinė krax »

nieko blogo nenutiks,raumenys tik isryskes :D
CTAPblK
Entuziastas
Vietovė: Vilnius

Standartinė CTAPblK »

3. Imanoma. Neapsimoka. Darbo daug, kartais net nudauzytu pirstu. Kadangi skyvas uzdetas karstu butu, kaitinant galima pazeist guoli, o kalant, galima siurblio asele ismust skyle korpuse. Yra teke... :D

:lol: :lol: :lol:
is kur jus traukiat tokiu duomenu?
skyvas paprastai uzpresotas. nezinot tiksliai geriau nerasikit nieko.
siurbli perinkti uzima 10~15 min tik reikia ziniu.

skystis nieko bendro neturi su guoliu nes pres guoli stovi rebokslis. daugiausiai guolis pareina nuo dirzelio pertempimo. savaimia nuo senumo.
keiciant guoli reikia keisti ir rieboksli. bebejo taisingai surinkti siurbli.
krax rašė:nieko blogo nenutiks,raumenys tik isryskes :D
klisti. mechanines ir hidraulines kaloneles tik panasios. vidui viskas kitaip.
su gidrauline kalonele be skiscio vazineti nepatartiana. nes tarsionas slieke gali luzti. gaunasi taip kad be skiscio ratus sukineji su 2-3mm stripeliu ir jis gali luzti bet kada. tada pasiekmes liudinancios. vairas sau. ratai sau.
SanCalibro
Pradedantysis
Kontaktinė informacija:

Standartinė SanCalibro »

Na kol kas vazinėju be to stiprintuvo siurblio. Prie vaito įpratau, visai lengvas pasidarė. CTAPblK, ačiū, kad perspėjai, nes iš pat pradžių tai ta varą sukiojau is jegos, dabar suku labai svelniai, tikiuosi, kad neluš tas strypelis ir neatsijungs ratai nuo vairo :D

Šiandien buvau laužyne, paklausti kiek tas siurblys kainuoja. Ir ką jūs manot...? Sako siurblys 150LT. Aš jiem sakau nejuokaukit, girdėjau, kad jis tik 50lt vertas,o jie žvengt pradėjau ir sako, koks gudruolis tau čia pasakė tokią nesamonę... :D Nu blemba apšalęs esu, WiliusG sako, kad galima gauti ir už 50lt :). Tai pasakykit kiek jis ištikro padėvėtas gali kainuot :)
heavygiro
Entuziastas
Vietovė: Kaunas

Standartinė heavygiro »

50LT padevetas, idek skelbima kad perki siurbli ir gausi pasiulymu
SanCalibro
Pradedantysis
Kontaktinė informacija:

Standartinė SanCalibro »

Tai turbūt, kad reik taip ir daryti, bet tai ką tada peza tie lauzyno darbuotojai. 150lt siurbliukas .... :D Blemba gaila nepaklausiau kiek variklis C20Ne pas juos. Turbūt būtų sakę koks 1000 LT :D
krax
Klubo Narys
Vietovė: Honolulu
Kontaktinė informacija:

Standartinė krax »

rasyk i perku skilti,manau kas nors pasiulys tau siurbliuka ;)
Anticitizen
Entuziastas
Vietovė: Klaipeda

Standartinė Anticitizen »

lauzynuose visada ziaurios kainos ;] man uz veidrodeli perskilusiu korpusu 80lt paprase, galine lempa 70lt ir pns ;] ir dar nepatenkintas buvo kad nepirkau veidrodelio, sakau man tik kaina pasakyk ir viskas, gal daug nori, sako reik man pirma susirast ji, ieskojo gal 10min pasake 80lt pasakiau, kad uz tiek nereikia, tai piktas sako, kai kita karta ateisi nebeiskosiu.
SanCalibro
Pradedantysis
Kontaktinė informacija:

Standartinė SanCalibro »

Nu va pasikeičiau siurblį... Vairas lengvas kaip pūkelis dabar, kai jau buvau pripratęs važinėt be stiprintuvo 8)
WiliusG
Veteranas
Vietovė: Plungė
Kontaktinė informacija:

Standartinė WiliusG »

Lauzynais tikesi - greit nubomzesi :D

Kai jie kanors perka, metala, ar auto, jiems viskas tera didelis š uz kuri nori moket tik kelis centus, bet kai kanors reikia nupirkti is ju viskas pasidaro aukso verta :)

Kita kart nuvaziaves konors, pasiulyk pirkt pora siurbliu, kaip jiems ir po kokius 70 atiduociau :D

Beje kiek sumokejai pats? ;)
SanCalibro
Pradedantysis
Kontaktinė informacija:

Standartinė SanCalibro »

Apie laužynus jau spėjau susidaryti tokią nuomonę, kaip paprašė už siurblį 150lt :D galvoju reikia pasiūlyt savo sugedusį siurblį :D, nes šiaip jis iš pažiūros kaip ir veikia, tas skyvas sukasi normaliai kai pasuki ranka, bet kai gauna apkrovą tada tik užstringa.

Nusipirkau iš forumiečio už 50 LT siurblį nuo C20xe. Vakar užsidėjau, jau 100km prasukau, veikia kuo puikiausiai bent jau kol kas :)
Atsakyti