Tai atsakymo taip ir neisgirdau ("kuo cia deta valdzia"), apart to, kad patys vaistininkai uzkelia kainas.Human rašė:Realiai cia jau mano sesuo galetu paaiskinti kaip valdzia leidzia kelti tam tikru vaistu kainas uz tam tikriems zmonems sumoketus pinigus . . Manau kiekvienas puikiai suprantame kokia vaistu rinkoje korupcija yra.calibra rašė:Prie to pacio - noreciau pasiteirauti, kaip "burokeliu valdzia" itakoja kontraceptiku kainu didejima?
Taip, tai vyksta, galiu ta pats patvirtinti. Bet prie ko cia valdzia? Kaip siulai su tuo kovoti? Ir kiek opi problema tai yra, lyginant su kitom ekonominem problemom, kurios dabar krecia musu sali?Human rašė:Gal kada nors pastebejote jeigu turite tam tikra liga ar siaip negalavima ir reikia daznai vartoti tam tikrus vaistus, kas metus ar puse metu apsilankyti pas gydytoja ir gydytojai dazniausiai israso vaistus, deja jie buna ne pigiausi nurodomi kazkodel. Atejus i vaistine paklausus ar yra pigesniu for example mano atveju paprastas vaistas ranitidinas israsomas prancuzu ar vokieciu gamybos kainuoja lapelis 8 litai su centais, o lietuviskas kainuoja apie 2lttai kur logika israsineti svetimos salies vaistus ir dar brangesnius jeigu galima identiskus israsyti lietuviskus? O logika tame, kad kiekvienam daktarui yra lauktuviu pagalba pasiuloma jo pacientui pasakyti kad vartotu geriau sita, bet ne ana tada jis gaus lauktuviu ir toliau.
Tad visada pirkdami vaistus reikia pasidometi ar yra atitikmuo.
Nichuja sebe... matyt, matematika blogai mmokykloje mokiausiNitro rašė:lengvatinio pvm panaikinimuanyway, labai abejoju, ar tos tabletes kainuoja ir kada nors kainuos 80 lt
Varianta - ish bachuro pasiima 80lt tabletems - 30 vaistinei, 50 lieka "ant shpakliaus"
Is 30Lt be lengvatinio pvm (5%?) vaisto kaina yra 28Lt 57ct, arba kitaip - pvm'as sudaro 1Lt 43ct.
Tuo tarpu, jei lengvatinis pvm'as panaikinamas, bet vaistas kainuoja 80Lt, skaiciuojam...
Is 80Lt vaisto kaina be pvm yra 67Lt 80ct, pvm'as yra 12Lt 20ct.
Dabar paaiskinkit man, tai is kur atsirado tas skirtumas tarp 28,57 ir 67,8? (tik nepradekim apie tai, kad produkto kaina sudaro ir kitu paslaugu kainos, kurias taip pat itakoja pvm'as ir t.t. - nepamirskite ir to, kad versle galioja pvm'o grazinimas tai viena; antra - toks pasikeitimas lemtu tik maza procentine dali; trecia - kitu paslaugu kainu lengvatinio pvm taikymas neitakojo, kadangi jis panaikintas tik parduodamam produktui, i kurio kurima ieinancios kitos paslaugos lengvatinio pvm neturejo - pvz, pakavimo paslaugos ir kt.).
Tad, neleiskime, kad suinteresuotos grupes dumtu mums akis ir sakytu,k ad bloga valdzia, kai tuo tarpu is jusu pinigu sau statytusi pilis, kalte suverdsami valdziai (taip, tai populiaru, o ir skamba gan itikinamai, bet - turekite savo galvas; galva duota ne tam, kad i pilva neprilytu...).
p.s. ta versija su 50Lt "ant shpakliaus" man irgi itikinamiau skamba