Uzgeso bedirbant

Viskas, kas netelpa i kitų sub'ų temas arba tiesiog nežinai kur klausti.
Atsakyti
WiliusG
Veteranas
Vietovė: Plungė
Kontaktinė informacija:

Standartinė WiliusG »

Calibra pas mane nepilnos 2 savaites :lol: jei gerai dirbtu ant benzo vapsie jas mesciau lauk :D . Taigi mano kuro siurbliukas pradeda dirbt tik sukant starteri... ryt desim nauja filtra benzo, ir evas ake kazkaip pajungs siurbliuka kad nuo degimo isijungtu. ziuresim 8)
[WhItE bItCh EdItIoN]
KW>
Klubo Narys
Vietovė: kns

Standartinė KW> »

nuimi nuo siurblio slanga ir suki starteri viskas jei pompina gerai reiskias gud jei ne reiskias teisinga linkme ieskot grieku :D
Vytautas88
Veteranas
Vietovė: Panevėžys-Kaunas

Standartinė Vytautas88 »

Žiūrėk kuro siurblio/ECU rėlę. Ji yra keleivio pusėj, prieky, ties kojomis, kur tokios "durelės" yra.
http://blog.lrytas.lt/vytautas88/ -- mano blogas
C20NE
WiliusG
Veteranas
Kontaktinė informacija:

Standartinė WiliusG »

Kazkur po bordacioku stoli? :roll: bet jei butu nudvesus manau visai neirbtu siurbliukas :? o db dirba tik praedant sukt starteri, o ne ijungus degima :( . Dar tok klausimas paamstymui... Gali buti kad kuriant calibra ant benzino ji suavro i cilindrus ir dujas ir benza todel ir nebepasuka starteris... imanoma? :roll:
[WhItE bItCh EdItIoN]
vvaidukss
Klubo Narys
Vietovė: Klaipeda

Standartinė vvaidukss »

as manau kad nelabai imanoma
meccis
Klubo Narys
Vietovė: Mazeikiai

Standartinė meccis »

del sito tikrai kad prasuks kuo puikiausiai nes dujos ateina kartu su oro misiniu
tik jei taip butu varikliui butu labai nesveika ir jis gali iseiti is rikiuotes.
Ieskok bedos kitur ;)
1. Negalvok! 2. Jei galvoji - nesakyk. 3. Jei galvoji ir sakai - nerašyk! 4. Jei galvoji, sakai ir rašai - nepasirašinėk! 5. Jei galvoji, sakai, rašai ir pasirašineji - nesistebėk.
WiliusG
Veteranas
Kontaktinė informacija:

Standartinė WiliusG »

Dabar yra taip. Masina uzsikuria ant benzino bet ciut padirbus uzgesta. As manau, kad tai todel kad siurblys isijungia tik sukant starteri, o ne nuo degimo.Taigi kai masina uzvesta kuro siurblys atsijungia ir variklis isnaudojes visa benzina sistemoje uzgesta. Imanoma? :roll: sorry jei nesamone sugalvojau :lol: Gal delto kalta siurblio rele? :?

Send keiciau filtra benzo, tai issiemus jo prapust su burna negalejo, tai vadinas jam hana? nauja prapust ejo lengvai. Bet pakeist ta filtra tj nu ir na... :x ...
[WhItE bItCh EdItIoN]
Vytautas88
Veteranas

Standartinė Vytautas88 »

WiliusG rašė:Kazkur po bordacioku stoli? :roll: bet jei butu nudvesus manau visai neirbtu siurbliukas :? o db dirba tik praedant sukt starteri, o ne ijungus degima :( . Dar tok klausimas paamstymui... Gali buti kad kuriant calibra ant benzino ji suavro i cilindrus ir dujas ir benza todel ir nebepasuka starteris... imanoma? :roll:
Paveikslėlis
Aiškesnės foto neradau. Ji randasi maždaug toje vietoje, kur pažymėta 1.
Susirask tą rėlę, nuimk atsargiai jos korpusą ir stebėk kaip elgiasi kontaktinės plokštelės įjungus degimą/sukant starterį ir parašyk čia. Aš tau parašysiu ar su ja viskas ok ar ne. Dar geriau būtų, jei nufilmuotum :?
O šiaip, jei pats nesigaudai elektronikoje (nes turbūt čia ir bus problema), duok rimtiems meistrams.
C20NE
SpottAuto
Klubo Narys
Vietovė: Panevėžys
Kontaktinė informacija:

Standartinė SpottAuto »

O ta rele dar negali buti po kapotu? Jei neklistu pas kurias yra ten dezute tai ten ta rele ir stovi :roll:
[size=67]calibra c20LET white AWD[/size]
[img]http://i5.photobucket.com/albums/y191/00750/Projektia%202009/Helmat/Darkava2.jpg[/img]
Vytautas88
Veteranas

Standartinė Vytautas88 »

SpottAuto rašė:O ta rele dar negali buti po kapotu? Jei neklistu pas kurias yra ten dezute tai ten ta rele ir stovi :roll:
Mano žiniomis -- visiems C20NE ta rėlė stovėjo ten, kur aš nurodžiau...
C20NE
meccis
Klubo Narys
Vietovė: Mazeikiai

Standartinė meccis »

ne ne visom tikrai, kitom stovi po kapotu
1. Negalvok! 2. Jei galvoji - nesakyk. 3. Jei galvoji ir sakai - nerašyk! 4. Jei galvoji, sakai ir rašai - nepasirašinėk! 5. Jei galvoji, sakai, rašai ir pasirašineji - nesistebėk.
Vytautas88
Veteranas

Standartinė Vytautas88 »

meccis rašė:ne ne visom tikrai, kitom stovi po kapotu
Na, aš kažkuriam rusų forume skaičiau.. Ir kiek pačiam teko susidurt, stovėjo būtent ten.
C20NE
zmogis
Entuziastas
Vietovė: Siauliai-UK

Standartinė zmogis »

man atrodo bus kalta ne rele nes jai siurblys suveiktu tik sukant starteri tai jus baigus sukti masina usgestu per kelias sekundes nes nebutu benzino spaudimo kuri sudaro siurblys kazkur bedos kitur reikia ieskoti, mano nuomone duju yranga kalta yra perziurek visus saugiklius kurie yra duju yrangoje gal pades
www.fun2go.lt
Siauliu kartodromas
WiliusG
Veteranas
Kontaktinė informacija:

Standartinė WiliusG »

tame ir esme kad masina uzgesta vos padirbus nes dingsta spaudimas, nes atsijungia kuro siurblys. Prieki po variklio dangciu yra dezute su kazkokiom 2 elektrinem relem ar dar kuom :roll: masina 91 metu tai manau po kapotu stovet turetu... Tevas gaudosi elektronikoje tai jis ir paziures. Galiu nufilmuot tik su tlf bet nemanau, kad kas matysis... :roll:
[WhItE bItCh EdItIoN]
WiliusG
Veteranas
Kontaktinė informacija:

Standartinė WiliusG »

siurblys dirba. :roll: fak... nebezinau nieko... Ar del neuzsivedimo gali but kaltas perjungejes duju? na ta prasme kai ijungta 2 padetis tipo dujos ijungus degima dega raudona lempute jei uzsiveda tada zalia o jei ne tai keicias jos ir manau suvaro dujas ir benza kartu :roll: Gali taip buti?
[WhItE bItCh EdItIoN]
WiliusG
Veteranas
Kontaktinė informacija:

Standartinė WiliusG »

[WhItE bItCh EdItIoN]
WiliusG
Veteranas
Kontaktinė informacija:

Standartinė WiliusG »

Calibra buvo svajoniu masina, kol jos nenusipirkau... :( gajla, bet manau reiks atsisveikint su ja... ech... :cry:
[WhItE bItCh EdItIoN]
vvaidukss
Klubo Narys
Vietovė: Klaipeda

Standartinė vvaidukss »

neskubek nurasyt jos tiek greit...ne nauja pirkai...man irgi sugedo po pirmu dvieju savaiciu...tai yra galima sakyt po poros dienu sugedo
Vytautas88
Veteranas

Standartinė Vytautas88 »

WiliusG rašė:siurblys dirba. :roll: fak... nebezinau nieko... Ar del neuzsivedimo gali but kaltas perjungejes duju? na ta prasme kai ijungta 2 padetis tipo dujos ijungus degima dega raudona lempute jei uzsiveda tada zalia o jei ne tai keicias jos ir manau suvaro dujas ir benza kartu :roll: Gali taip buti?
Teisingai sako, nenurašyk opelio dėl tokio menkniekio. Geriau papasakok kas vyksta, kai kuri šiek tiek nuspaudęs gazą ir laikai kai užsiveda? Atleidi ir užgęsta? Ar kaip?
Dėl tos rėlės, taip ten ji. Tačiau ji ten kaip matau neoriginali. Atsidaryk jos korpusą ir žiūrėk ką daro kontaktinės plokštelės.
Dėl dujų perjungėjo -- irgi gali būt. Tačiau patikslink kaip ir kas ten vyksta, nes dabar ką parašei, tai išvis neiašku. Naudok kablelius.
C20NE
SpottAuto
Klubo Narys
Vietovė: Panevėžys
Kontaktinė informacija:

Standartinė SpottAuto »

WiliusG rašė:Calibra buvo svajoniu masina, kol jos nenusipirkau... :( gajla, bet manau reiks atsisveikint su ja... ech... :cry:
todel visi forume ir bando pasakyti, kad geriau kartais net permoketi, bet paimti tvarkinga, ir geriausia butu be duju ;) :) o del tokio suduko nurasyt masina jau negrazu :nono:
[size=67]calibra c20LET white AWD[/size]
[img]http://i5.photobucket.com/albums/y191/00750/Projektia%202009/Helmat/Darkava2.jpg[/img]
bad_brains
Veteranas
Vietovė: Vilnius
Kontaktinė informacija:

Standartinė bad_brains »

:nono: su tokiu poziuriu tai tik nauja ir garantini automobili pirkt...

kad toliau neverkslentum, daryk taip:

pirmiausia nuskaityk klaidas, patikrink jungtis prio droselios skledes, oro srauto matuokles, alkuninio padeties daviklio.. jei cia viskas gerai:

isitikink kad kuro siurblys veikia - neuztenka kad iki jo itampa ateina. pabandyk sukant starteriu truputi nusmaukt zarne. turi purksti gan stipriai.

jei nepurskia - keiti kuro siurbli. kitas variantas del kuro slegio, bet ji patikrinti gali tik turedamas manometra, bet jeigu ji anksciau veike ir taip staiga nustojo dirbt benzu, tai nelabai realu. nors...

toliau kad visai nurasyti siublio gedima ir issiaiskinti del siurblio reles darai taip: jami du ilgus laidus, jungi juos tiesiai prie akumo ir prie siurblio. ten vienas siublio varztas melynas (minusas) kitas raudonas (pliusas). sujungi - turi girdetis siublio uzimas. Ir kuro ziuek kad bake butu ne 5ltr.
bandai vel vesti. jei nesiveda, o siurblio uzimas girdimas ir tr nusmaukus zarnele kuras purskia tikrini toliau: purkstukai - o tas ypac aktualu kadangi tavo karieta uzdujinta. perjungiant i dujas yra atjungiami purkstukai, todel labai realu itarti rele atliekancia sita veiksma arba nekokybiska laidu sujungima ir pan.

tikrini taip:

susirandi indikatoriu (sviesos dioda su atitinkama varza, dirbanti prie 12v)

pasidarai priejima prie purkstuko laidu (bet kurio) prijungi dioda ir vel bandai vest -jei nemirksi sukant starteri apkeisk diodo laidus vietom - poliskumas svarbu!. jei ir toliau nemirksi ieskok reles kuria dujininkai state.

susirandi rele, ieskai kuri laida dujinkai perpjove - greiciausiai bus prijungtas prie reles 30 ir 87 arba 87a kontaktu. juos sujungi kartu- uztrumpini ir vel bandai vesti. jei nesiveda, vel dabai bandyma su diodu ir purkstukais. jei ten nemirksi tai bandai atsekti kur bus nutraukta purkstuku grandine. kiatip tariant idemiai apziuri visa pravodkes daly kur eina purkstu laidai iki pat kompo.

gali buti kad duju rele stoves prie kazkur prie kompa ir atjungines purktukus ten.

jei diodas mirkses, tai del viso ko pabandyk patikrinti taip visus purkstukus.

jei situacija tokia kad kuro siurblys dirba, slegis yra, impulsai i purkstukus ateina tai greiciausiai bus nusproge purkstukai.
www.serbis.lt
[url=http://imageshack.us][img]http://img410.imageshack.us/img410/113/dsc03524modps6.jpg[/img][/url]
Barton
Veteranas
Vietovė: Kaunas
Kontaktinė informacija:

Standartinė Barton »

Vytautas88 rašė:
WiliusG rašė:siurblys dirba. :roll: fak... nebezinau nieko... Ar del neuzsivedimo gali but kaltas perjungejes duju? na ta prasme kai ijungta 2 padetis tipo dujos ijungus degima dega raudona lempute jei uzsiveda tada zalia o jei ne tai keicias jos ir manau suvaro dujas ir benza kartu :roll: Gali taip buti?
Teisingai sako, nenurašyk opelio dėl tokio menkniekio. Geriau papasakok kas vyksta, kai kuri šiek tiek nuspaudęs gazą ir laikai kai užsiveda? Atleidi ir užgęsta? Ar kaip?
Dėl tos rėlės, taip ten ji. Tačiau ji ten kaip matau neoriginali. Atsidaryk jos korpusą ir žiūrėk ką daro kontaktinės plokštelės.
Dėl dujų perjungėjo -- irgi gali būt. Tačiau patikslink kaip ir kas ten vyksta, nes dabar ką parašei, tai išvis neiašku. Naudok kablelius.

Vytautas88 neklaidink zmogaus :!: :!: :!: ten tikrai ne ta rele. ten yra centrinio valdymo blokas. jai , aisku mes kalbam apie ta pati daikta ant kurio yra uzrasas "KIEKERT" ?
pas WiliuG ta rele tikrai bus po kapotu, toj reliu dezutej
C20NET :) + Webasto tele thermo top BW50
Vytautas88
Veteranas

Standartinė Vytautas88 »

Na, aš matau, kad į ją nueina atitinkamas laidų skaičius+vienas storesnis maitinimo pliusas (kaip ir į normalią kuro siurblio rėlę). Be to, juk centrinio valdymo bloko fiškė plati ir ten belekiek laidų.
C20NE
WiliusG
Veteranas
Kontaktinė informacija:

Standartinė WiliusG »

Tai kad db vel net nebesuka. Pakrauni akumoliatoriu tada ciut ciut uzsiveda ant duju, isvaziavo tevas test drive padaryt, po pusvalandzio kai masina apsilus eme ir uzgeso... Meginom tempt, nesiveda. Masina pusvalandi gainiota, o kai uzgeso satrteris vos vos suka. :roll: Dabar duju perjugejo mygtuke yra tris padetis I O II. Ant I turi degt raudona lempute ir eit tik benzinu? ant O nuo tam tikru apsuku persijungt i dujas turetu? O ant II turi degt zalia lempute ir eit tik dujom? Pas mane kazkokia hujnia. Ijungus II padeti visvien vedasi benzinu, jei uzsiveda uzsidega zalia, o jei ne tai blykcioja tai zalia tai raudona... Ir jei amsina vaziuoja tarkim pirma pavara tai stabdant neisminus sankabos nukrenta aspukos ir isijungia raudona lempute, bet jungiklis ant II padeties...
[WhItE bItCh EdItIoN]
Barton
Veteranas
Vietovė: Kaunas
Kontaktinė informacija:

Standartinė Barton »

Vytautas88 as esu 100% isitikines kad ten centrinio valdymo blokas ;)
C20NET :) + Webasto tele thermo top BW50
Atsakyti