Temperaturos dacikas

Su automobilio elektrine dalimi ir jos eksploatacija susiję klausimai.
TANKYSTAS
Klubo ex-Narys
Vietovė: Kaunas

Standartinė TANKYSTAS »

nemanau, nes uz tai atsakingas daviklis radiatoriaus keleivio puses apacioje, o jis (arba jie jei su kandisionu) ir yra atsakingi uz tai, kad yjungia ventiliatoriu uzkaitus ausinimo skysciui iki tam tikros temperaturos, nepriklausomai ar yjungtas degimas, ar ne
[size=100][b]Turbo[/b][/size][size=67]dyzelis[/size]
Everybody and Their Mother Has a Glock
KW>
Klubo Narys
Vietovė: kns

Standartinė KW> »

bet isjungus degima... taj yra atjungus pliusa, issijungia ir ventiliatorius

istikruju tankystas nesigincisiu nes nezinau tiksliai bet pas mane isjungus degima issijungia ir ventiliatorius taj 101%
TANKYSTAS
Klubo ex-Narys

Standartinė TANKYSTAS »

nezinau kaip ten anot taves isjungus degima pliusas atsijungia, bet zinau stai ka: ir mano pirmoje 8v calibroje, ir pasate VRe, ir pasate xlame '84 viens_sheshi, ir turbavoj ir dabar pole, jeiggu vaziuodamas uzkaitini masina - ventiliatorius veikia ir uzgesinus ja. nebent uzgesines akuma atjungsi.
KW>
Klubo Narys

Standartinė KW> »

isjungi varikly, istrauki raktely, islipi is masinos, ja uzrakini ir ejni namo o ventiliatorius vistiek veikia jeigu pries tai buvo uzkaitus?
TANKYSTAS
Klubo ex-Narys

Standartinė TANKYSTAS »

tikrai taip
KW>
Klubo Narys

Standartinė KW> »

TANKYSTAS rašė:tikrai taip
na db taj tikraj aisku kad pas mane kitajp :lol:
WiliusG
Veteranas
Vietovė: Plungė
Kontaktinė informacija:

Standartinė WiliusG »

pas tevo pasate taip pat kaip TANKYSTAS sake :wink: nors masina uzgesinta ir uzrakinta bet visvien ventiliatorius veikia :wink:
[WhItE bItCh EdItIoN]
DeeMan
Klubo Narys
Vietovė: Vilnius
Kontaktinė informacija:

Standartinė DeeMan »

As galvojau kad cia pas cales taip neturi but...
Nes manyskej isjungsi degima joks nafik ventiliatorius neveikia, nebent raktas pasuktas (t.y. kai uzsidega visos prietaisu lemputes bet masina neuzvesta)....
blia ir visad maniau jog ir neturi veikt, nes nafik... nu bet as taip isivaizduoju: masina uzgesinta, ausinimo skystis lieka radiatoriuje ir pofig ka tu ji vedinsi, ka ne jis gi is ten nesiurbiamas i sistema, nebent variklis butu ijungtas? Taip kad nzn man rodos jis ir neturetu suktis (vent.), nu bet jei kas pataisys ir itikins kad yra kitaip tai reiks tada ziuret kame pas mane problema?
[img]http://img144.imageshack.us/img144/4632/caliknq2.jpg[/img]
Arvy
Pradedantysis
Vietovė: Šiauliai/Kaunas

Standartinė Arvy »

siaip vakar dalyka pastebejau... uzkaites variklis buvo ir veike ventiliatorius.. nusprendziau paziuret ar uzgesinus varikli veikia.. uzgesinau - ogi veikia.. bet kazkaip sutrikau, nes anksciau tikrai tokio atvejo nebuvo... as vel degima ijungiu-veikia... isjungiu-nebeveikia... ijungiu-veikia.. tai paskui kaip supratau, pirma karta isjungdamas degima rakteli pastaciau ne ant 1 padeties, o ant tarpo tarp 1 ir 2... tada lemputes nebedege, bet ventiliatorius sukosi... ant 1os nebesisuka...
Opel Calibra 20NE - sold
BMW E36 m40b18 - sold
BMW E34 m50b25tu - sold
BMW E36 m42b18
DeeMan
Klubo Narys
Kontaktinė informacija:

Standartinė DeeMan »

Kalba ejo kad raktelio padetis dzin, nors tu ji ir isimk....
t.y. masina uzrakinta, raktai rankoj - vent. sukasi...????
[img]http://img144.imageshack.us/img144/4632/caliknq2.jpg[/img]
KW>
Klubo Narys

Standartinė KW> »

taj tau ir aiskina kad vieniem sukas kitiem ne... pvz manojoj nesisuka o tankis sako jo buvusioj sukosi...

apie necalibras as isvis nesneko nes neprieko, ten irgi vienose sukasi kitose ne :!:
DIAVOLO
Entuziastas
Vietovė: Siauliai

Standartinė DIAVOLO »

na pas mane (c25xe) sukasi tikrai, nes mane tas buvo siek tiek uznervine.
O gi atvaziuoji kur nors, vantiliatoriai kartais net nesisuka, tik uzgesini
motora - pasileidzia abu :D Ir tada akumas pas mane prie pabaigos buvo,
nieko sau malonumas 2 propelerius is akumo sukt :evil: poweriaus tai
nemazai pasrebia. Manau, jog kol vaziuoji, daznai uztenka itekancio oro
ausinimo, o sustojus, metalas vis dar perduoda siluma i ausinimo skysti,
bet jo jau niekas nevarineja, pompa stovi, todel jam nuo 90-95 laipsniu
nedaug tereikia iki 100 pakilti. Uztat ir pasileisdavo ventiliatoriai ka tik
uzgesintam motorui. Ir papjaudavo mano pensininka akumuli :D
c20ne nedraugavau nei pusmecio..
c20xe tempiau metus..
c25xe dziaugiuos 3 metus:))
Nitro
Klubo ex-Narys

Standartinė Nitro »

pas mane 90 metu C20NE 100% joks ventiliatorius nesisukdavo... kartais specialiai degima palikdavau ijukta trumpam, kad prapustu radiatoriu...
calibra
Veteranas
Vietovė: Sostinė

Standartinė calibra »

pas volkswagen'u beveik visus ishjungus degima dar veikia ventiliatoriai. O pas caly tai ten gal yra kazhkokia laiko rele, kurios deka dar ventiliatorius padirba trumpai po uzhgesinimo.

Pvz, pas mane jeigu pajungti abu ventiliatoriai (burtai ;-), tai ishjungus degima vienas ish ju dar kuri laika padirba (ne ilgiau nei puse minutes, gal net trumpiau). Jei pajungtas tik vienas - ishjungi degima ir ishsijungia ventiliatorius.
[url=http://www.calibra.lt]www.calibra.lt - jau greitai[/url]
[url=http://www.calibra.lt][img]http://www.2x2.lt/cale/calibra.gif[/img][/url]
karambas
Veteranas
Vietovė: Alytus/Kaunas

Standartinė karambas »

Pas mane taip pat tik vos isjungi degima iskart issijungs ir ventiletorius.
Paskutinį kartą redagavo karambas 06 Bir 2007, 20:06. Iš viso redaguota 1 kartą.
[b]Siuo postu nieko izeisti nenorejau del salutinio poveikio kreipkites i gydytojus arba vaistininkus.[/b] Pagaliau DMB
Nitro
Klubo ex-Narys

Standartinė Nitro »

vEntiliatorius :]
Va1d1s
Naujokas
Vietovė: Alytus

Standartinė Va1d1s »

Sveiki, nenorejau kurti naujos temos tai parasysiu cia. Prietaisu skydelyje temperatura nepakyla auksciau kaip tos pirmos zymos, kitaip tariant laikosi tarp melynos ir sekancios zymos, kame problemos? Tuo paciu dega lempute skydelyje mol truksta ausinimo skyscio issipletimo bakelyje, taciau jo uztenkamai. Tiesa dar. Ventiliatoriai neveikia, arba bent jau negirdziu :( baisu, kad netruktu galva kur nors, uztrumpinus tiesiai nuo akumo sukasi abudu, viskas ok. Mastau gal koks termostatas beleka rodo? :roll:
Auto: C20NE su a/c .
Aciu is anksto uz mintis kas gali but :wink:
91' gaisrine
keep it clean
Rprznt
Entuziastas
Vietovė: Kaunas/Vilnius

Standartinė Rprznt »

galbut termostatas parėjęs ir visalaika aušinimo skystis sukas per radiatorių, todėl ir neužkaista..
TANKYSTAS
Klubo ex-Narys

Standartinė TANKYSTAS »

termostate daviklis parejes, ten yra 2, vienas siuncia temperaturos signala y salona. pasikeisk. kainuoja ik 20 litu naujas, jei naudotas - tai nuo asconos laiku tokie patys eina, koks ir mano LET'e stovejo
Va1d1s
Naujokas

Standartinė Va1d1s »

TANKYSTAS rašė:termostate daviklis parejes, ten yra 2, vienas siuncia temperaturos signala y salona. pasikeisk. kainuoja ik 20 litu naujas, jei naudotas - tai nuo asconos laiku tokie patys eina, koks ir mano LET'e stovejo
O! kazkas konkretaus, dekui uz info. Taciau man visvien nesirisa galai, nejaugi tas daviklis taip itakoja darba, kad net ventiliatoriaus neijungia? Ar cia sistema mazdaug tokia: salone dacike pakyla iki 92 ar kiek ten laipsniu, tada ventiliatorius jungiasi? :? O cia gal kalba eina apie ta davikli kur keiciant oro filtra laidukas nuo jo nukrenta? :roll:
91' gaisrine
keep it clean
TANKYSTAS
Klubo ex-Narys

Standartinė TANKYSTAS »

taip cia kalba eina apie ta davikly :) bet jis jokios ytakos ventiliatorio darbui neturi, jis tik rodo temp y salona. ventiliatora yjungia daviklis esantis radiatoriaus apacioje keleivio puseje, jis gali but parejes jei nesijungia ventiliatoriai
Va1d1s
Naujokas

Standartinė Va1d1s »

TANKYSTAS rašė:taip cia kalba eina apie ta davikly :) bet jis jokios ytakos ventiliatorio darbui neturi, jis tik rodo temp y salona. ventiliatora yjungia daviklis esantis radiatoriaus apacioje keleivio puseje, jis gali but parejes jei nesijungia ventiliatoriai
Supratau. Radiatoriuje, nurodytoje vietoje yra du davikliai, kaip suprantu vienas ventiliatoriaus, kitas kondiskes turetu but? :oops:
91' gaisrine
keep it clean
Atsakyti