Taigi liamdos pasalinimo tutas
Iskart perspeju, kad sis tutorialias tiks ne visiem. Visu pirma reikia issiaskint koks pas jus motronic'as, jei senasis ML 4.1 tada reiktu vadovautis situo linku
http://doc-scorpion.narod.ru/art10.htm
jei naujesnis M 1.5 kaip pas mane tada skaitykite toliau
Bet ir cia galimi 2 variantai
1. prie oro srauto matuokles jau yra potenciometras (oro srauto matuokles fishke turi 5 kontaktus)

tokiu atveju tempiamas laidas nuo 43 kompo kojos iki 1 kojos oro srauto matuokles (paveiksliukas virsui), ir trumpinama kompo 20 ir 14 koja.
2. prie oro srauto matuokles nera patenciometro ((mano variantas) oro srauto matuokle 4 kontaktu))

todel norint sureguliuoti CO reikia statyti potenciometra.
Taigi mums reikes

potenciometro: nominalas 680-1k omu,
geriausia butu daugiasukis (mano pirktas elektros daliu parduotuvei basanaviciaus gatvei kaina neseke 1 lt),

potenciometras melynas, salia taip vadinamas chipas, na cia kol kas gamiklinis
apie metra bile kokio laido, lituoklio, testerio ir truputis kantrybes
Dirbsim pagal sita shema

Neissigaskit nera ten nieko sudetingo, svarbiausia cia nesumaisyt numerius, kompo "rozetes" (na i kuria kisas fishe) kojos yra sunumeruotos, todel nereiks nieko gaudyt shemoje, o tiesiog teisingai atsiskaiciuot jas.
1. prie potenciometro prilituojam laidus, jis turi 3 kojas todel reiks 3 panasaus ilgio laidu, kad galetume potenciometra isvest uz kompo ribu kad butu galima nuvarius i serviza atsireguoliuot CO, neardant kompo

potenciometre svarbiausia yra vidurine koja kuria reiks pajungti prie 43 kompo kojos, kaip pajungsit sonines kojos nlb svarbu, tai paprasciausiai itakos reguliavimo krypti taigi sonines kojos reiks pajungti prie 12/26 kompo koju
2. izolijam potenciometra apsaugant nuo dregmes ir kitu nepageidautinu isoriniu veiksniu

3. turim vaizdeli panasu i sita

4. toliau trumpinam 20 ir 14 kompo koja

5. viska sulitavus, truputi modifikavus apsaugini aliuminini dangty tvarkingai isvedam laida lauk is kompo, dar karta pasitikrinam ar viska teisingai sujunget

, kad nereiktu poto

6. uzdedam apsaugini dangti, rezultatas turetu buti panasus i

7. siam tiuningui naudoti irankiai

Tai tiek ten to mokslo

, nesat pajungiat, ir kuriat masina, sekmes darbuose....