calibra stovint nusodina akumuliatoriu

Su automobilio elektrine dalimi ir jos eksploatacija susiję klausimai.
Calvin
Klubo garbės narys
Vietovė: KLP

Standartinė Calvin »

Blyn manoji pastovejo savaite aikshtelej (bo per pusnynus nenoriu greideriuot kelių)- važinėju su II guoliu - tas tai kaip mini džipas :mrgreen: Šiandie bandau užvest - nė velnio. Akumas tai pusmečio senumo, Banneris, 64ah... ar normalu..? :?
c20ne 93' - SOLD
c20ne 92' RedDemonRide Edition - SOLD :trance:
I'll be back :gang:
DeeMan
Klubo Narys
Vietovė: Vilnius
Kontaktinė informacija:

Standartinė DeeMan »

Mano akumas toksai pat :) bet jei ir stovi laiks nuo laiko prafilaktiskai uzvedam pasildom, tad apsaugotas nuo tokiu nelaimiu :wink:
[img]http://img144.imageshack.us/img144/4632/caliknq2.jpg[/img]
Calvin
Klubo garbės narys

Standartinė Calvin »

ne nu eto ir kaniu jasno :roll: man tik idomu ar normalu kad per savaite laiko nesenas ir gan galingas akumas išsikrauna... tiesa šiek tiek ir šalčių buvo :roll:
c20ne 93' - SOLD
omid
Entuziastas
Vietovė: Kaunas

Standartinė omid »

vienas dalykas banneriai nera patys geriausi akumai, cia nekalbu apie originalus su 5 zvaiogzdutem, bet yra lietuvos rinkoi dauguma tokiu be zvaigzduciu kurie gaminti ten jugoslavijoje ir pan. sudas paskutinis, merse toki turejau tai ismeciau. tai vat baneri kai perki reik ziuret kiek zvaigzduciu ir kur gamintas.

del savaites isikrovimo nu galim paskaiciuoti:
signalizacija ima apie 0,3A;
akumas 64Ah;
savaiteje valandu 7*24 = 168
signalizacija per savaite 168 * 0.3 = 50,4 Ah
64 - 50 = 14Ah
tai vat jei butum palikes pilnai pakrauta akuma tai gal dar ir nebutu isikroves, bet kadangi dabar ziema vazinejam su sviesom muzikom ir tt tai visai tiketina kad jis nebuvo pakrautas net puse savo resurso.
Tai atsakymas toks kad pilnai gali isikrauti vien nuo signalizacijos. Jei idesi visikai nauja ir pilnai pakrauta akuma jis nuo signalizacijos isikraus per savaite ir pora dienu.
Plius dar salciai per kuriuos akumas isikrauna netgi savaime.
:)
Jei jau paliekat ilgam laikui, patarimas, neskites akuma i namus prie radiatoriaus pasikrausit ir akumui bus sveikiau, tik reikia retkarciais patalpa isivedint nes jis stovedamas isskiria nuodingas medziagas. Tai tiek :)
Calvin rašė:ne nu eto ir kaniu jasno :roll: man tik idomu ar normalu kad per savaite laiko nesenas ir gan galingas akumas išsikrauna... tiesa šiek tiek ir šalčių buvo :roll:
Calvin
Klubo garbės narys

Standartinė Calvin »

Super! Aiškiau nebūna - dėkui omid už tokį išsamų paaiškinimą.
c20ne 93' - SOLD
EDWARD555
Klubo ex-Narys
Kontaktinė informacija:

Standartinė EDWARD555 »

FITNI - pas mane irgi akumas nuseda per savaite, dvi savaites. Ypac per salcius. Tik pas mane kita sistema - pas mane neaptarnaujamas akumas ir ten jau nieko nei ipilsi, nei ispilsi.

As dar vis nesuradau kame saknys. Mazai ieskojau gal.
Bet mano beda tai yra tame, kad su uzvesta masina buna tik 13.6 Volto max. Signalke irgi turbut ryja nemazai. Nu as aiskinsiuos kaip ten kas ten, bet jauciu saltis daro itaka.
[b][color=red]EDWARD555[/color][/b]
sawas
Klubo ex-Narys
Vietovė: Alytus - Kaunas - Siauliai

Standartinė sawas »

pabandyk su testeriu atjunges chlema srove matuot ir ziuret ir traukt saugiklius ir bus aisku kas suryja srove ir bus aisku ka ziuret :)
opel calibra 2.5 V6
EDWARD555
Klubo ex-Narys
Kontaktinė informacija:

Standartinė EDWARD555 »

Omidui noreciau pasakyti, kad kai skaiciuoji 64Ah, reikia imti ne 64 o bent puse to. Kodel - sunkiai paaiskinciau. Nes aukstoji matematika jau taip uzkniso ir visokie issikrovimai, e pakelta laipsniu ir pan.
Be to, tu dar skaiciuoji idealiom salygom, kas nelabai buna. Kai muzona paleidi ant gazo, itampa krenta, nuo 10 Voltu jau magas issijungia, nors akume dar Ah dar yra nemazai. Ir kai lieka nors ir 20 Ah (arba bent jau 10Ah), tu jau masinos tikrai neuzvesi.

P.S. Galit tiketi, galit ne ;)
Darius
Entuziastas

Standartinė Darius »

nava pas mane 0.72-0.85 vadinasi kazkas ryja energija, reiks ieskoti kas saugyklius traukant :roll:
Darius
Entuziastas

Standartinė Darius »

EDWARD555 rašė:Omidui noreciau pasakyti, kad kai skaiciuoji 64Ah, reikia imti ne 64 o bent puse to. Kodel - sunkiai paaiskinciau. Nes aukstoji matematika jau taip uzkniso ir visokie issikrovimai, e pakelta laipsniu ir pan.
Be to, tu dar skaiciuoji idealiom salygom, kas nelabai buna. Kai muzona paleidi ant gazo, itampa krenta, nuo 10 Voltu jau magas issijungia, nors akume dar Ah dar yra nemazai. Ir kai lieka nors ir 20 Ah (arba bent jau 10Ah), tu jau masinos tikrai neuzvesi.

na tai tada taip iseina per 4 dienas palikus masina su 62ah akumu turetu jis issikrauti, net ir vasara
omid
Entuziastas

Standartinė omid »

nu tingiu cia gincitis bet nesuprantu ka tu cia kalbi kokias e kvadratu ir tt 64Ah yra akumo talpa ir jei ima prietaisas viena A tai akumas tarnaus 64 valandas, jei ima 0,3A tai tarnaus 168 valandas, ir kokias tu cia e kisi tai nelabai ikirtau :) idealiu salygu as neskaiciuoju o tik primeciau kad zmogui butu aiskiau, beto kalbam ne apie muzono varyma o apie masinos stovejima savaite laiko su ijungta signalizacija.
o per 4 dienas net ir vasara sunkiai iskrausi akuma vien su signalizacija cia jau ir is praktikos ne vienas gali pasakyt turbut.
Darius rašė:
EDWARD555 rašė:Omidui noreciau pasakyti, kad kai skaiciuoji 64Ah, reikia imti ne 64 o bent puse to. Kodel - sunkiai paaiskinciau. Nes aukstoji matematika jau taip uzkniso ir visokie issikrovimai, e pakelta laipsniu ir pan.

na tai tada taip iseina per 4 dienas palikus masina su 62ah akumu turetu jis issikrauti, net ir vasara
EDWARD555
Klubo ex-Narys
Kontaktinė informacija:

Standartinė EDWARD555 »

Pas mane vasara stovi menesi. o ziema 4 dienas. kaip paaiskinsi?

P.S. e - tai 2,71 ir ne kvadratu, o laipsniu, kuris gali buti bet koks skaicius.
omid
Entuziastas

Standartinė omid »

tai as tau paaiskinau viska logiskai viskas susije prie ko cia e bet koks skaicius ir tt?
idomu man butu pamatyt akuma kuris stovetu menesi :D gal pas tave koks traktorinis ten? beto sakydamas stovi menesi, neturejai omeny kad tu menesi su masina nevazineji, uzkurus juk pasikrauna. o ziema gal skystis blogas akume, uzsala ir pradeda trumpint labiau ir isikrauna, ir siaip daleliu judejimas suleteja saltije del to isikrauna ir mazesne srove atiduoda, del to ir reikia jei ilgam palieki masina akuma nesti kur silta, nes saltije jis genda nepakrautas iki galo ir praranda savo taupuma. tai vat taip ir paaiskinsiu.
EDWARD555 rašė:Pas mane vasara stovi menesi. o ziema 4 dienas. kaip paaiskinsi?

P.S. e - tai 2,71 ir ne kvadratu, o laipsniu, kuris gali buti bet koks skaicius.
EDWARD555
Klubo ex-Narys
Kontaktinė informacija:

Standartinė EDWARD555 »

Taip taip. Su viskuo sutinku. Tik pas mane akumas nuseda. Ir kodel dar neiissiaiskinau. Kai suzinosiu - parasysiu cia ;)
Atsakyti