klausimėlis dujininkams

Techninių klausimų forumas.
Edis
Naujokas

Standartinė Edis »

:)) oi Calibra tu optimistas.. nezinai kiek vargau as su dujininkais. Lietuvoje su bet kokiais meistrais yra tragedija, kad padarytu gerai tai retas atvejis.

Mano istorija tokia, iranga dejau Ciampas imoneje Kaune, nors pats dabar dirbu Vilniuje apsispresti padejo Kauno mazesnes kainos. Mokejau 2600LT
Idejo ir prasidejo problemos, variau pas juos gal 3-4 kartus nieko padeti negalejo. Atvirai sakant "uzknisau" as juos ir jie man pasake atiduodam babkes ir vaziuok is cia.. tai sutariau kad be jokios papildomos priemokos man pakeis i brangesne BRC iranga.

Siaip su savo Cali buvau nuvares i Autodujos Vilniuje, ten biciukas maladec bent jau bande spresti problema.. kadangi nededa jie STARGAS tai neturejo softo tai irangai. Bet dekingas jam kad rado kame kampas, t.y. per riebus paduodamas misinys ir kompo klaidos.

Siandien gausiu masina su BRC iranga ziuresiu rezultatus. Del purkstukines irangos vienareiksmiskai geriau negu I , II ir III kartos stai kodel:

1) Normaliai vazineji, beveik neprarandi traukos
2) Kompas tiksliai normuoja duju padavima, tai sutaupai apie 2L duju 100 km. Pas mane vid. suvartojimas 8,6L/100KM tiems kurie taupo pinigus paskaiciuokit kad skirtumas tarp II ir IV irangos yra 1000-1500LT tai bet kokiu atveju nuvaziavus 30000KM tas skirtumas atsiperka ir be viso sito gauni pridetine verte t.y. lengviau ir brangiau parsiduoda masina
3) Del tikslaus duju normavimo vyksta pilnas dujusudegimas t.y ekologiskesnis vaziavimas maziau sieros junginiu kas maziau eda dusliarka, kuria pakeist taip pat kainuoja
4) yra posakis kas taupo moka du kartus, bet jau toki kazkur girdejau :))

tai va apie taupyma, jei kas desit tik nedekit kokioj neaiskioj kontoroj, esu gyvas pavyzdys kaip "sutaupiau" ir kiek problemu turejau. Jau geriau sumoket 300LT brangiau bet isidet normalioj firmoj, man asmeniskai dideli ispudi paliko autodujos (ADS) vilniuje.
Calibra SFI 16V + LPG BRC IV
calibra
Veteranas
Vietovė: Sostinė

Standartinė calibra »

Edis rašė::)) oi Calibra tu optimistas.. nezinai kiek vargau as su dujininkais. Lietuvoje su bet kokiais meistrais yra tragedija, kad padarytu gerai tai retas atvejis.
100% agree! O kai tik kalba pasisuka apie koki nors darbeli, kur reikia daryti neskubant, arba, pvz, kebulinius darbus, tai... nera net kas padarytu vidutiniskai, ka ten jau kalbeti apie "gerai"... >=(
Edis rašė: Mano istorija tokia, iranga dejau Ciampas imoneje Kaune, nors pats dabar dirbu Vilniuje apsispresti padejo Kauno mazesnes kainos. Mokejau 2600LT
Idejo ir prasidejo problemos, variau pas juos gal 3-4 kartus nieko padeti negalejo. Atvirai sakant "uzknisau" as juos ir jie man pasake atiduodam babkes ir vaziuok is cia.. tai sutariau kad be jokios papildomos priemokos man pakeis i brangesne BRC iranga.
Matyt, su darbuotoju kompetencija problemos..
Edis rašė: Siaip su savo Cali buvau nuvares i Autodujos Vilniuje, ten biciukas maladec bent jau bande spresti problema.. kadangi nededa jie STARGAS tai neturejo softo tai irangai. Bet dekingas jam kad rado kame kampas, t.y. per riebus paduodamas misinys ir kompo klaidos.
Nera tokio varianto, kad kiti sutvarko (pvz ADS'as), o uz tai champas apmoka (nes garantinis, o patys sutvarkyti nesugeba, o babkiu atidavimas tik uzh iranga ir montavima taves netenkina, nes laikas jau taip ar taip prarastas).
Edis rašė: Siandien gausiu masina su BRC iranga ziuresiu rezultatus. Del purkstukines irangos vienareiksmiskai geriau negu I , II ir III kartos stai kodel:
shituo manes itikineti nereikia =)))
Tiesiog, meistrai nesupranta, kodel i c20ne reiktu deti IV kartos. Ir ne karta uzklausus, jau esu ishgirdes nustebima "bet juk pas tave ne 16v" =))))))

Anyway, linkiu greichiau (ir kokybishkai) susitvarkyti problemas!
[url=http://www.calibra.lt]www.calibra.lt - jau greitai[/url]
[url=http://www.calibra.lt][img]http://www.2x2.lt/cale/calibra.gif[/img][/url]
Edis
Naujokas

Standartinė Edis »

Jo del IV kartos ir Cali tai visi sako "kam tau deti juk duju iranga kaip tavo Cali kainuoja?" kazkoke debilai, tai kam tada ant duju vazineti jei galima ant benzo? Tam ir dedi kad atsipirku jei daug km nuvarai.

Manau musu tauta subres kada nors nes masina masinai nelygu, o duju iranga prie masinos kainos neturetu ristis:)

Keista kai atvaro koki Lexus RX300 ir sako man dek pigesne lenkiska purkstukine, o salia mano Cali stovi ir as sakau man tai geresne italiska, nes mano laikas brangus.
omid
Entuziastas
Vietovė: Kaunas

Standartinė omid »

tas ciampas tai ten rankos pas juos is subines isdygusios, buvau as ten nuvaziaves kai dar mersa turejau 6cyl 24v tai atidariau kapota - pamate tai ne ne vienuzodziu viskas neimanoma cia siaubas irgi sako buvom i toki ideje tai isemem, i kita nuvaziavau tai be problemu ne tik tiesiogini bet ir paprasta slangine pasiule isidet. beto ta ju montuojama iranga stargas jinai juk rusiska ir esu girdejes nekarta kaip masina uzsidega su ja.
Edis
Naujokas

Standartinė Edis »

Ne STARGAS yra italu, kazkokia panasitik su GAZ galune yra rusu. Bet jie deda ivairia. KAs del kompeteniciju tai ten nebelike normaliu darbuotoju kazkas dabar juos nupirko tai valdzia keiciasi ten is vis bardakas.

Parsivariau Cali su BRC bet ideta ant durniaus net duju kompas su varztais neprisugtas, kaba ant laidu.. Krc kada nors foto imesiu
omid
Entuziastas

Standartinė omid »

a nu gali but, zinau kad rusiska dega.
Edis rašė:Ne STARGAS yra italu, kazkokia panasitik su GAZ galune yra rusu. Bet jie deda ivairia. KAs del kompeteniciju tai ten nebelike normaliu darbuotoju kazkas dabar juos nupirko tai valdzia keiciasi ten is vis bardakas.

Parsivariau Cali su BRC bet ideta ant durniaus net duju kompas su varztais neprisugtas, kaba ant laidu.. Krc kada nors foto imesiu
Edis
Naujokas

Standartinė Edis »

100% italiska,radau aprasyma apie ja :

http://www.star-gas.it/english/engfrmset.htm

Tik tiek kad dabar visi vietoj MATRIX tipo purkstuku (kurie nors ir budavo geri t.y. greitaeigiski, bet po kazkur 60000 pareidavo ir ju keitimas kainuodavo 700LT) deda VALTEK purkstukus.

ADS adminas sake kad VALTEK geri purskaliukai. O BRC purkstukai tai ziauriai garsiai dirba, kai atidarai kapota tai uzgozia variklio darba.
calibra
Veteranas

Standartinė calibra »

omid rašė:a nu gali but, zinau kad rusiska dega.
Edis rašė:Ne STARGAS yra italu, kazkokia panasitik su GAZ galune yra rusu. Bet jie deda ivairia. KAs del kompeteniciju tai ten nebelike normaliu darbuotoju kazkas dabar juos nupirko tai valdzia keiciasi ten is vis bardakas.

Kas dega? =)

p.s. o del mersu, ten i senesnio tipo variklius neimanoma ideti ipurshkiminiu duju, galima tik shlangines I/II kartos (ir lygtais III kartos), o IV kartos dujos nesideda. Kaip del butent sito 3.0 24v variklio - nezinau.
omid
Entuziastas

Standartinė omid »

dega nezinau kas bet sudega masina, tipo savaiminis kazkoks uzsidegimas. o del mersu, jo taip sako betkurioi eilinei kontoroi kaip tu cia sakai kad tik slangines o ne ipurskima(nes ten mechaninis ipurskimas), bet vat pats radau firma kaune kuri pasiule man ipurskima normalu kazkaip jie ten pritaiko ir padaro. Buvo gyvas variantas padarytas lygiai su tokiu paciu varikliu. Taip kad yra meistru kurie tikrai ismano savo darba ir moka ne tik standartiskai padaryt bet ir pritaikyt konkreciam, kad ir neiprastam, varikliui.
calibra rašė:
omid rašė:a nu gali but, zinau kad rusiska dega.

Kas dega? =)

p.s. o del mersu, ten i senesnio tipo variklius neimanoma ideti ipurshkiminiu duju, galima tik shlangines I/II kartos (ir lygtais III kartos), o IV kartos dujos nesideda. Kaip del butent sito 3.0 24v variklio - nezinau.
calibra
Veteranas

Standartinė calibra »

omid rašė:dega nezinau kas bet sudega masina, tipo savaiminis kazkoks uzsidegimas. o del mersu, jo taip sako betkurioi eilinei kontoroi kaip tu cia sakai kad tik slangines o ne ipurskima(nes ten mechaninis ipurskimas), bet vat pats radau firma kaune kuri pasiule man ipurskima normalu kazkaip jie ten pritaiko ir padaro. Buvo gyvas variantas padarytas lygiai su tokiu paciu varikliu. Taip kad yra meistru kurie tikrai ismano savo darba ir moka ne tik standartiskai padaryt bet ir pritaikyt konkreciam, kad ir neiprastam, varikliui.
Na zinai, jei nesugeba padaryti, kai viska tik prisukti reikia ir viskas tinka, tai shudarankiams "kurybines laisves" davus, bijau, kad butu visai blogai. Tiesa, nezhinau kas ten per kontora, gal ten ir ne kokie shudarankiai dirba, visko pasitaiko, bet cia greiciau laaabai didele ishimtis.. =)
Edis
Naujokas

Standartinė Edis »

A tai cia Jus su mersais vazinejat ar su cali? Siaip tie MB124 ir coupe pasenes reikalas, nors savo laiku faini buvo.. o tie nauji tai chrysleriai o ne mersai :)
O cali dar pora metu ir i lauza, naujos versijos nera.

Prisiskaiciau forumu http://www.vimota.lt/ peidze apie dyzeliukus tai padariau isvada kad reiks pirkt Seat Ibiza is tu naujesniu su 1.9Tdi 130a.g standartiniu ir chipuot pas juos. Sake kad ekonomija pakyla ir galingumas nesunkiai 200a.g. pasidaro. Ir butent tik sitie varikliai gerai chipinasi. Nu nz ner ka pirkt.

Siaip prikolui video 1.9Tdi VW lupo 340 a.g.

http://www.youtube.com/watch?v=bkBul5IhMOQ&search
sestokas
Klubo ex-Narys
Vietovė: vilnius
Kontaktinė informacija:

Standartinė sestokas »

na ka as galiu pasakyt :roll: norejai pigiau - turi pigiau :wink: STAGO as asmeniskai sau nei uz ka nedeciau :? butum dasidejes kelis simtukus ir turetum gera iranga :idea: nesuprantu zmoniu 2600lt sukrapsto o 3000 lt jau niekaip. beja tokios firmos kaip Ciampas nebeliko :twisted: ju vietoja kaune dabar karaliauja ADS :twisted:
kiekviena pipete svajoja tapti klizma
omid
Entuziastas

Standartinė omid »

Edis rašė:A tai cia Jus su mersais vazinejat ar su cali? Siaip tie MB124 ir coupe pasenes reikalas, nors savo laiku faini buvo.. o tie nauji tai chrysleriai o ne mersai :)
nu kaip pasenes, jie gerai padaryti buvo ir gerai laikydavo ne taip kad viena diena tas sugedo kita jau kitkas ir taip begalo, beto varikliai milijoniniai esu savo akim mates toki mersa pas kuri buvo 555k ant spydo ir dar normaliai rieda, aisku jau nepirmos jaunystes be visgi tai parodo kad masina tikrai istverminga.
Beto tas varikllis 3.0 24v jis skaitomas vienas is geriausiu (eina kaip zveris:)) greiciu deze kaskokia ten sportine ir siaip visi navarotai, vaziuot tikrai smagu su kupu, tik tiek kad didelis ir mieste nelabai patogu truksta jam dinamikos, bet per pinigine irgi kerta(min 15l/100km benzo)+ islaikymas visas o jei kas sugenda tai ne simtais, kaip calytei o tukstanciais suplosi. Bet siaip jei paemus kokiu 94-95 metu tai tikrai geras aparatas, nors ir senas tas modelis bet jei dar AMG tai ir isvaizda jo, bent jau mano poziuriu, nelabai nusileidzia naujiems :)
TANKYSTAS
Klubo ex-Narys

Standartinė TANKYSTAS »

Edis rašė:A tai cia Jus su mersais vazinejat ar su cali? Siaip tie MB124 ir coupe pasenes reikalas, nors savo laiku faini buvo.. o tie nauji tai chrysleriai o ne mersai :)
O cali dar pora metu ir i lauza, naujos versijos nera.

Prisiskaiciau forumu http://www.vimota.lt/ peidze apie dyzeliukus tai padariau isvada kad reiks pirkt Seat Ibiza is tu naujesniu su 1.9Tdi 130a.g standartiniu ir chipuot pas juos. Sake kad ekonomija pakyla ir galingumas nesunkiai 200a.g. pasidaro. Ir butent tik sitie varikliai gerai chipinasi. Nu nz ner ka pirkt.

Siaip prikolui video 1.9Tdi VW lupo 340 a.g.

http://www.youtube.com/watch?v=bkBul5IhMOQ&search
Alfukes 1.9 JTD irgi neblogas tuop poziuriu kiek girdejau... Beje vakar Urme buvo drago sezono uzdarymas, tai paburtas DIESELINIS fiat tipo tarp megeju 1 vieta nunese... :roll:
[size=100][b]Turbo[/b][/size][size=67]dyzelis[/size]
Everybody and Their Mother Has a Glock
Edis
Naujokas

Standartinė Edis »

To Sestokas:
Del Ciampo, girdejau kad kazkam parsidave. Bet kol kas tas ADS "karaliavimas" tai nieko gero. STARGAS iranga tikrai nera bloga, ne vieno nuomone. Be to jau rasiau, kad Ciampas pakeite praeita savaite man i BRC duju iranga, bet darbu kokybe tragiska.

Idomu kaip ten ADS karaliauja, jei as i Svytrigailos gatve Vilniuje skambinau ir prasiau kad pareguliuotu BRC iranga, kuria dejo buves Ciampas Kaune, ir jie man pasake kad nereguliuoja BRC, neturi softo...

Tai kaip gali karaliauti ir dalintis "know how"? man kyla klausimas :)

Anyway jau susitvarkiau visas duju problemas... vaziuoju kolkas pigiai ir maksimaliai kokybiskai (kiek tai leidzia vaziavimas ant duju)
Uždaryta