Doberman rašė:Kaip pakeist galinius rankinio stabdzio kaladeles?
Kazkaip nesiseka man to disko nuimt
tema uzvesk apie rankinio stabdzio kaladkiu keitima
o kas ten tau nesiseka - siaip tai suporta numauni(2 varzhtai).... atsuki varzhta kur diska laiko(jei neuzhrudijes - acargiai nenuzhysk) ir viskas - ten jau pamatysi mechanizma su rankinio stabdzio kolodkem...
tiesa pac prasiknisau labai ilgai
WD40..
kaitink su lietliampe ar kuo gali - pramoninis fenas visai tam tinka
P.S. Gaunas pagal foruma vos kad ne as cia keiciuos
varzhtus laikancius suporta atsukt pasidarydamas "alkune" is dvieju raktu - efektyvu(suneri tuos kur baigiasi uzdara galvute)
WD40..
kaitink su lietliampe ar kuo gali - pramoninis fenas visai tam tinka
P.S. Gaunas pagal foruma vos kad ne as cia keiciuos
varzhtus laikancius suporta atsukt pasidarydamas "alkune" is dvieju raktu - efektyvu(suneri tuos kur baigiasi uzdara galvute)[/quote]
seip as tuos varstus su WD40 apipuciau ir su plaktuku pastukenau per varsta ir man gerai atsisuko
Galiniø stabdþiø kaladëliø demontavimas/montavimas:
Demontavimo procedûra:
1. Atsukti ratà;
2. Iðmuðti ið iðorës á vidø prilaikanèias „ðpilkes“ ið suporto. Stebëti, kad neiððoktø kaladëles prilaikanèios spyruoklës;
3. Iðtraukti prilaikanèias spyruokles;
4. Su atsuktuvu iðtraukti kaladëles ir tarpines. Kartais kaladëlës yra labai surûdijusios ir jas sudëtinga iðtraukti, reikia truputëli pavargti.
PASTABA: Kai iðtrauksite kaladëles, jokiu bûdu nespauskite ant stabdþio, nes ið cilindriukø iðkris stûmokliai.
Montavimo procedûra:
1. Iðvalyti suporto pavirðiø, o ypaè vietà kur ádëdamos kaladëlës;
2. Atsargiai atlenkti stûmoklá pvz. su plaktuko rankenële;
3. Ákiðti kaladëles, spyruoklæ ir dvi „ðpilkes“ ið visaus á iðoræ.
4. Pastatyti ratà.
PASTABA: Kartais bûna, kai atlenki stûmoklá, kompensaciniame bakelyje padaugëja stabdþiø skysèio, tada já reikia atpilti.
zodziu toks klausimas.
Siandien padare man pakabos, bei vaziuokles tikrinima. Problema su rankiniu stabdziu - tik 3 proc. testabdo viena puse. Tas meistriukas sake kad yra kalades specialiai rankiniam stabdziui. Ar tiesa kad yra kaladeles rankiniam stabdziui atskirai???
ar cia mane apmelavo..
calibra 8v, 1990 12m - parduota kazkur i Marijampoles rajona