dingsta benzas

Su automobilio varikliu, transmisija ir jų eksploatacija susiję klausimai.
omid
Entuziastas
Vietovė: Kaunas

dingsta benzas

Standartinė omid »

benza naudoju tik uzkurimui ir iskart permetu i dujas, taciau per savaite sueda apie 10l benzino, kai anksciau tiek menesiui uztekdavo.
Dar kartu su tuo atsirado kad ilgiau pastovejus reikia pasukti ilgai kad uzsivestu, na benzas subega atgal toks vaizdas. ir ko trumpiau stovi to greiciau uzsiveda.

apziurejau niekur nebega

kas gali buti?
Arturas18
Klubo Narys
Vietovė: Klaipėda-Panevėžys

Re: dingsta benzas

Standartinė Arturas18 »

paziurek prie sklendes, gal yra sutrukyneje.man tokia pati beda su uzvedimu,kad ilgiau pastovejus reikia ilgai sukti starteri kad uzsivestu is pirmo karto. tai as darau taip, pirma karta pasuku starteri kokias kelias sekundes, ir is anktro karto momentaliai uzsikuria... del ko taip gali buti? tikiuosi nieko pries OMID kad irgi pasiteirausiu toje pacioje temone
Barton
Veteranas
Kontaktinė informacija:

Standartinė Barton »

kazkur leidzia benzina, per sujungimus slangeliu, kitur jis dingt niekur negali.... ryte salta masina kurdamas apziurek visur variklio skyriuj ar nesimato kur pratekejimu, jai yra galimybe palyst po masina taip pat apziurek aplink siurbli, filtra kuro. tik tai daryk kai masina salta, nes kai jau isyla, tai tas benzas nugaruoja labai greit... tiesa, salone nejauti kvapo ?
Dochturbo
Klubo Narys
Vietovė: Telšiai

Standartinė Dochturbo »

dar yra variantas kad yra problema su kuro slėgio reguliatoriumi ten gali būti membrana kiaura ir benzas per vakuminę šlangutę varomas į įsiurbimo kolektorių. Sakau nes yra pasitaikęs toks variantas
NightBoy
Klubo Narys
Vietovė: Klaipeda
Kontaktinė informacija:

Standartinė NightBoy »

Ziuriu doch jau parase mano siuloma varianta. Buvo ir man toks gedimas. Vare benza kiauria, nors ir purkstukai buvo atjungti. Tiesiog reik patikrinti, ar sudaro vakuma kuro slėgio reguliatorius. :?
mafux
Pradedantysis
Vietovė: Plunge

Standartinė mafux »

ant benzo uzgesink masina, ir atjunk visus purkstukus ir tada atjungus pabandyk uzvest, jei pagauna variklis kelias sekundes tai reiskia tas vakumas gatavas, nes man taip buvo(uzpilyneja cilindrus), bet tada sunkiai turetu vestis pirma kart kai vedi.
omid
Entuziastas

Standartinė omid »

viska apziurejau tikrai niekur nebega, ant duobes ir prie siurblio ziurejau ir po kapotu. bet salta kuriant jauciasi gana nemaza smarve nesudegusio benzo is duslintuvo man rodos, ar tai gali but del to vakumo?

kur tas vakumas yra?

c20ne
NightBoy
Klubo Narys
Kontaktinė informacija:

Standartinė NightBoy »

Prie kolektoriaus, desineje puseje toks daikciukas su 3 slangutem. Bijau rasyt, kaip tikrinau, o tai hebra ispyzdavos :D atsijungiau, ir trauki ora i save ir liezuvi uzkisi. jei pritraukia liezuvi ir laiko tada vakumas yra, jei ne, ner :bad:
Paveikslėlis
Dochturbo
Klubo Narys

Standartinė Dochturbo »

neblogas būdas :lol: užtektų manau ir paprasčiausiai užvesti ant dujų nes tokiu atveju siurblys vistiek pumpuoja ir jei kiaura ta kuro reguliatoriaus membrana tai atjungus tą vakumo šlangutę per ją varys benzą
omid
Entuziastas

Standartinė omid »

na susitvarkiau :) tikrai nuemus ta oro slangute bego benzas. tai pakeiciau ta daikta, dabar ir variklis graziau zymiai dirbti pradejo, nes pirmai tai purtydavosi nelaikydavo apsuku.

Dekui visiems uz patarimus!
NightBoy
Klubo Narys
Kontaktinė informacija:

Standartinė NightBoy »

Man po tokiu bajeriu i tepala benzo buvo privare. keiciau tepalus. :|
SanCalibro
Pradedantysis
Vietovė: Kupiskis-Kaunas
Kontaktinė informacija:

Standartinė SanCalibro »

Pas mane calibroj, ta pati problema buvo. Kai mėgindavau užvesti ant benzo iš pirmo karto neužsivesdavo, po to taip vos ne vos po viena cilindrą ir užsivesdavo, vienu žodžiu atrodo kaip kad užsisiurbus būtų. Visą laiką maniau kad čia dėl perėjusio lamda zondo, bet dabar palei visus simtomus panašu kad ir man bus perėjęs tas kuro slėgio reguletorius. Reikia ir man kaip nors jį patikrinti. Tik Atjungus purkštukus neišeis pamėgint ar bandys vestis, nes dabar išviso ji nustojo vestis ant benzo..., tai belieka mėginti NighBoy būdą ty traukti orą per šlangutę ir užkimšti liežuviu :D, tik nežinau per kurią šlangutę reikia traukt tą ora ?
Dochturbo
Klubo Narys

Standartinė Dochturbo »

nieko nereikia ten traukti atjungi vakumo šlangutę nuo į siurbimo kolektoriaus kur eina iš kuro slėgio reguliatoriaus ir vedant arba užvedus žiūri ar per ją bėga benzas ar ne :D
SanCalibro
Pradedantysis
Vietovė: Kupiskis-Kaunas
Kontaktinė informacija:

Standartinė SanCalibro »

Nuimiau tą šlangutę, žiūriu nebėga, tačiau vėliau dasikasiau iki to, kad benzas net neateina iš siurblio... Taigi, pradėjau krapštyt tą siurblį. Kai užkuri jis burzgia, bet benzo nepumpuoja :(
tada nuimiau tą šlangutę kur iš bako ateina į siurblį. Užkūriau mašina (ant duju) uždėjau pirštą ant to siurblio galo, kuris susijungia su šlangute atėjusia iš bako, bet jis nesiurbia nieko, bet priešingai atrodo kad net po labai labai truputi pučia orą... Tai kaip čia yra, kolegos ? paaiškinkit man kaip iš bako atkeliauja benzas jeigu siurblys nesiurbia, bet atrodo kad pučia į tą baką :D ? Gal čia siurblys sugedo ar kažko nesuprantu kaip ten viskas veikia ? :|
Rprznt
Entuziastas
Vietovė: Kaunas/Vilnius

Standartinė Rprznt »

Gera vakara,

Matau tema apie benza tai gal kolegos patarsite ir man.

1 - rodos dingsta benzas, arba laabai daug jo valgo nors vazineju praktiskai dujomis.
2 - Uzsiveda gan sunkiai, is 3 pasukimo (Vienas pasukimas ~2 sec) saltas. Karstas kartais panasiai, kartais greiciau. Kiek menu anksciau tokiu pokstu nebuvo, kada prasidejo nepamenu.
3 - idomiausias simtomas, po posukio i desine (i kaire simptomas nematomas) pradeda gesti variklis kai bake 1/4 ar maziau benzo. Su daugiau benzo nepastebeta. Rodos kad bakas posukio metu susiteliuskuoja i kaure ir nebepaduoda benzo. Kartais po posukio visai uzgesta, kartais tiesiog prigesta, bet atsigauna po sekundes, priklauso nuo posukio statumo/staigumo.

C20NE

Gali buti ta membrana/vakumas? Siurblys?

Dar ideju?
Justas
Veteranas

Standartinė Justas »

del salto kurimosi,temp dacikas gal,bet kadangi ir posuki gesta,gali but kad bake ora gaudo
Rprznt
Entuziastas

Standartinė Rprznt »

Gal gali placiau papasakot "bake ora gaudo". Bakas pasidare nebesandaru? Dangtelis? Prakirstas?
Justas
Veteranas

Standartinė Justas »

greiciau tarpas tarp dangtelio ir sieto nesandarus
Anticitizen
Entuziastas

Standartinė Anticitizen »

Rprznt rašė:Gera vakara,

Matau tema apie benza tai gal kolegos patarsite ir man.

1 - rodos dingsta benzas, arba laabai daug jo valgo nors vazineju praktiskai dujomis.
2 - Uzsiveda gan sunkiai, is 3 pasukimo (Vienas pasukimas ~2 sec) saltas. Karstas kartais panasiai, kartais greiciau. Kiek menu anksciau tokiu pokstu nebuvo, kada prasidejo nepamenu.
3 - idomiausias simtomas, po posukio i desine (i kaire simptomas nematomas) pradeda gesti variklis kai bake 1/4 ar maziau benzo. Su daugiau benzo nepastebeta. Rodos kad bakas posukio metu susiteliuskuoja i kaure ir nebepaduoda benzo. Kartais po posukio visai uzgesta, kartais tiesiog prigesta, bet atsigauna po sekundes, priklauso nuo posukio statumo/staigumo.

C20NE

Gali buti ta membrana/vakumas? Siurblys?

Dar ideju?
lygiai kaip man, net su posukiu i desine tas pats, kaip man aiskino tikriausiai bus siurblys prie pabaigos, ir kai maziau bake benzo jis nebepasiurbia jo.
Rprznt
Entuziastas

Standartinė Rprznt »

mm na jei tai galimos sriublio problemos, tai gal kas parekomenduos siurblista suostenej? Kokia orientacine kaina restauruoti (nauja) su keitimu?

Dekui
upgiveup
Veteranas
Vietovė: kaimo rajonas

Standartinė upgiveup »

Naujas 250lt ;)
Arturas18
Klubo Narys
Vietovė: Klaipėda-Panevėžys

Standartinė Arturas18 »

nusiperki veikianti, naudota siurbi ir pats pasikeiti, ten ner ka veikti, pora slangu atjungi, kelis laidukus, atsuki nuo tvirtinimu ir dedi kita :)
Rprznt
Entuziastas

Standartinė Rprznt »

o tai pasidaro is po sedyne?
upgiveup
Veteranas
Vietovė: kaimo rajonas

Standartinė upgiveup »

Reikia lysti po apacia, realiai tereikia pasikelti keleivio puses galini rata ir surbli pakeisti visai nesunku.
WiliusG
Veteranas
Vietovė: Plungė
Kontaktinė informacija:

Standartinė WiliusG »

Bet duobei zymei patogiau :)
Atsakyti