Po nesekmingu paiesku, ieskau pagalbos cia. Tai wa, islindo sliekas mano calibroje ir nezinau, kur ieskot problemos su sia klaida. Gal kas bus susidures ir pagelbes.
Klaida 48 Battery voltage Low voltage. Lempute check engine nedega pastoviai, o tai uzsidega,uzgesta ir pan.
Is pirmos paziures, atrodytu, kad bedos su akumuliatoriumi ar tai generatoriumi. Akumuliatorius pakrautas nuo elektros tinklo su pakroveju, bandyta keisti ir kita akumuliatoriu, abu virs 12 voltu traukia, nepadeda. Generatorius krauna apie 14 voltu. Tai kur ieskot gedimo salinimo? Kuriuos laidus tikrint?
Mėginčiau pasižiūrėti masinius laidus tiksliau tą kuris nuo pavarų dėžės jungiasi su kėbulu arba mėginčiau nusitempti papildomai masę iki variklio ir žiūrėti kaip tada Nu čia šiaip toks pamąstymas
Akumas 12.5v ant tusciu, su generu krauna daugiau nei 14v. Mase pareina tiek i varikli, tik i kebula, niekur nedingsta. Papildomi mases laidai negelbeja. Ko kompas gali prisipisinet, kad kazkur maziau nei 9,7v? nenoriu kazkaip del tokio sh iki elektriko kilt
Nu jo, pats buciau nerades tokio sutrikimo... Teks padirbet su pravodke Ties 18 koja kompe sokineja itampa. Tas laidas taip pat maitina kuro rele... Gal cia ir bus paslaptingasis sliekas mano calibroje... nes jei ties kuro reles laidu itampa sokinejo, tai ir galejo lengvai drebeti automobiliukas ir niekas gedimo nematyt po kapotu su didele viltim...
ir patiko darbuotojo komentaras pamacius lipala ant galinio dangcio, sake kazka panasaus: zinau as jus calibristus, puse masinos perrenkat, o kai i siena atsimusat ir neberandat gedimo, tada atvaziuojat
Kad ir sena tema, bet beveik kasdien susiduriu su ta pacia 48 klaida. Pas elektrika nebuvau, bet ndnezinau kur ieskot bedos.. Kartais buna jog starteriu nesiveda, kad ir gerai suka, o pastumus uzsiveda iskart, gal ta klaida susijus su tuo?
gali but
kaip ir pries tai rase gali but masiniai laidai, kontaktai. reiktu juos pereiti, isvalyti. jei c20xe gali but ant isiurbimo kolektoriaus prisukti laidai knist prota
Na masiniai laidai nuo akumo i kebula ir nuo akumo i greiciu deze perziureti ir pakeisti. Taip, pas mane c20xe. Matyt teks varyt pas elektrika, nes pats kazin ar isspresiu sita beda.
Pakelsiu tema ir as, nes zinau atsakyma, gal kam prireiks. 48 klaida taip pat kalta, jei ryja daug benzino ir sokineja apsukos. Pasirodo, kuro siurblio rele ne tik atlieka on/off funkcija, per ja eina visa informacija i kompa ir jei rele grybauja, gali buti nekas.
Daugiau nei pries 2 metus mano calibroje pradejo sokineti apsukos mazdaug 600-900 apsuku per minute, kartais iki 1200, retai nukrisdavo iki 500. Diagnostika dare-nieko nerado, ten patikrino OSM, sake geras, taip pat rekomendavo pakeisti zvakes ir patikrinti purkstukus ant stendo, ka ir padariau. Paskui pakeiciau ausinimo skyscio temperaturos davikli. Gofra buvo kiaura-pakeiciau. Isploviau LEV su benzinu, galiausiai vistiek nauja nusipirkau. Tarp kitko neveltui pakeiciau, su nauju LEV, dingo kita problema- karstas variklis kartais nenorejo kurtis, kol nepaspausi gazo pedala. Veliau nusprendziau, kad zvakes per pigias idejau (po 6Lt) ir pakeiciau i iridines, zaodno ir zvaklaidzius pakeiciau, nes atsirado tokie simptomai, kai numires kuris nors zvaklaidis, pradejo trukcioti gazuojant. Kartais sedejau rukiau lauke salia masinos, calibra dreba, duslintuvas spjaudosi, net sirdi suspausdavo, kad nieko negaliu padaryti.
Ir, pries Naujuosius uzsidega check engine, 13 ir 48 klaidos. Na ka, galvoju, 3-ias LZ mire per 10 metu, pakeiciau ir dingo abi klaidos. Po 3-ju menesiu vel 48 klaida atsirado. Na ka patikrinau generatoriaus krovima- geras. Radau internete, kad jei 48 klaida, reiktu pakeisti kuro siurblio rele. Pakeiciu, check engine neuzsidega, ziuriu i tachometra ir negaliu patiketi, apsukos tai stovi vietoje. Jau savaite vazineju, vis dar negaliu patiketi. Dabar vietoj 18l ryja 12.5l, kaip ir anksciau (vazineju tik mieste). Beje, su siuo gedimu, masina visada lengvai uzsivesdavo ir nei karto neuzgeso.
Jei jusu calibroje pradejo pulsuoti apsukos, keiskite pirmu reikalu siurblio rele, klaidu gali ir nebuti. Perskaiciau kruva forumu ivairiom kalbom, tai puse calibru ir Vectru A turi tokius simptomus ir neranda kame beda. Jei ne 48 klaida, neisivaizduoju kiek dar ismesciau pinigu ivairiems davikliams ir t.t. Tiesa, rele radau tik fuflo Topran, bet puikiai atlieka savo funkcijas.
Taip, 8v. Senos zvakes buvo svarios, tos po 6lt buvo pajuodavusios, nes tuo metu mete 13 klaida (mires LZ). Reles fyske neapdegusi. Man tik pati rele itartina pasirode- rudziu demem apsinesus buvo, ir kontaktai apsioksidave, lyg ant jos begtu vanduo.
Man labiau panasu i gedimu sutapima. Ar po kurio laiko nepasikartos senosios "bedos". Tikrai linkiu kad daugiau nebereiketu ieskoti kas sukelia variklio apsuku svyravima.
Pabandziau ideti sena rele- apsukos sokineja. Atgal nauja rele- apsukos stabilios. https://youtu.be/8wR96bT2rSI" onclick="window.open(this.href);return false;
Papildysiu, ka suzinojau. Kuro siurblio releje, yra 2 reles, viena- kuro siurblio, kita-ECU, t.y. si rele taip pat ijungia ir maitina kompa. Pvz, mirus siai relei, netgi checkas nedega. Greiciausiai mano atveju buvo blogi reles kontaktai, del ko itampa i kompa sokinejo ir tiketina i uzdegimo rite itampa taip pat sokinejo, ko pasekoje ir sokinejo apsukos.