Lt kalbejimo iskaita.

Blevyzgos apie viską kas netinka kitur.
Atsakyti
WiliusG
Veteranas
Vietovė: Plungė
Kontaktinė informacija:

Lt kalbejimo iskaita.

Standartinė WiliusG »

Sveiki. rasau visai ne i tema, nesitikiu kokios super duper pagalbos, tiesiog noreciau isgirsti jusu nuomone :)
Cia mano kalbejimo tema:

Rašytojas Juozas Grušas teigia: „Skaitydami gerą kūrinį, labiau suprantame, kas tai per daiktas gyvenimas, negu stebėdami patį gyvenimą.“ Atskleiskite šią mintį, remdamiesi asmenine skaitymo patirtimi.

Ir kokia sovusi pirma mintis jums? Pritariat? ne? Kodel? :)
Magaiveris
Klubo Narys
Vietovė: Kaisiadorys

Re: Lt kalbejimo iskaita.

Standartinė Magaiveris »

Na nezinau, man skamba gan sudetingai tokia tema, buvo sarase ir lengviau kazko :) bet cia tik mano nuomone, jeigu eisi pasiskaitesm tai kodel gi ne :)
ramus
Veteranas
Vietovė: rajonas

Standartinė ramus »

„Skaitydami gerą kūrinį, labiau suprantame, kas tai per daiktas gyvenimas, negu stebėdami patį gyvenimą.“

Galima pradeti mastyti nuo tokios minties - taip tai teisybe, nes gerame kurinyje isryskinamos svarbiausios situacijos, jausmai ir net smulkmenos i kurias realiame gyvenime tiesiog neatkreiptum demesio ir nuo kuriu, beje, priklauso kaip pasisuks vienas ar kitas ivykis, o gal but ir ateitis. Gyvendamas kartu su herojumi jo gyvenima, gali patirti paciu ivairiausiu nuotykiu, netikeciausiu likimo vingiu, isgyventi ivairiausiu emociju, kuriu gyvendamas savo realu, daznai pakankamai ramu gyvenima, ko gero nepatirtum ........................ nu, taip ir pilstyk, gali bandyti nuklysti i kur kas gilesnius apmastymus, pasirankiok protingu zmoniu, protingu minciu ir pirmyn ;) Pabaigai mano mintis kuri sove pirmiausiai - zinoma pritariu siai minciai (kur apie gyvenima), nes kas as toks, kad abejociau Juozu Grusu :D
mad_kaker
Klubo Narys
Vietovė: Skuodas

Standartinė mad_kaker »

remdamiesi asmenine skaitymo patirtimi.

kadangi vilius perskaites calibru ir opel foruma daugiau nieko tai ir remsis savo skaityniais :D
krax
Klubo Narys
Vietovė: Honolulu
Kontaktinė informacija:

Standartinė krax »

:lol:
Ricco
Veteranas
Vietovė: Vilnius

Standartinė Ricco »

jeigu pasauli suvoki geriau uz Grusa ar Hemingveju,tada ju kuriniai tau bus primityvus.Priklauso nuo kurejo ir skaitytojo asmenybiu
serik222
Klubo Narys
Vietovė: vilnius/lazdynai

Standartinė serik222 »

cia jus be " bonkes " apie visa sita ? :D :D :D
namiokas penktadienio vakaro praleidimuj ? :D
WiliusG
Veteranas
Kontaktinė informacija:

Standartinė WiliusG »

Mad su krax - jei nieko neturit pasakyt, aplenkit tema ;)

man tiesiog idomi nuomone. AAciu ramui uz ilga posta, manau jis tikrai pravers.

O kiti, kurie nepasisake dar galite tiesiog trumpai parasyti sutinku ar ne. Sugalvojau plana huligana kaip atsisakitinet sia poteme, kad sudomint vertintojas ir rejk tiketis gaut nebloga pazymi. Nes ciuju jas jau bus uzp*se tas pats per ta pati, tai as biski orginaliau pavarysiu. bet tam reikia jusu nuomones, net jei vsiai nesidomite knygomis :friends:

Buciau labai dekingas :chdrink:
adeunreal
Entuziastas
Vietovė: Alytus

Standartinė adeunreal »

nors pats per ta iskaita kiek pamenu kas reikejo i tema kalbet net sik mik neistariau :lol: o kalbejau beleka kad tik uzkist ta visa laika :lol:
bet sutinku su ramus jog kurinyje perteikiama ir isryskinama tai kas svarbu ir ko paprastame gyvenime nepamatysi
J-o-n-c-e
Klubo garbės narys
Vietovė: Kaunas
Kontaktinė informacija:

Standartinė J-o-n-c-e »

mad_kaker rašė:remdamiesi asmenine skaitymo patirtimi.

kadangi vilius perskaites calibru ir opel foruma daugiau nieko tai ir remsis savo skaityniais :D
Negalėjau aplenkt šito posto :lol5:

Vistiek linkiu sėkmes ;)
mad_kaker
Klubo Narys

Standartinė mad_kaker »

zodziu viliau nezinau kokia tavo pavarde, mano taktika buvo tokia, atejau ryte 8 val, pavarde mano is V raides, susizinojau potemes, turejau laiko iki 16 val pasimokyt, tada moksliukams atemiau uzrasus paskaitinejau, nuejau su savo pokerfeisu, papudrinau smegenis ir isejau ramus su 9 :) atsimenu potemis bovo apie kazkokius tai mokslininkus, tai pavardinau va graikijos mokslininkai, is graikijos kasio rinktines, va italas toks ir toks mokslininkas, is fules rinktines, dar pora mokslininku pavardinau is NBA ir komisija paliko suzaveta :D gerai kad lietuviu kalbos mokytojos nesidomi sportu :D
vvaidukss
Klubo Narys
Vietovė: Klaipeda

Standartinė vvaidukss »

nuskilo tau....bet tai gaidys ta iskaita, gerai kam pavarde is v prasideda , o mano yra is B , tai man liko tik koks pusvalandis pasiruost, biski nesazininga toj vietoj
mad_kaker
Klubo Narys

Standartinė mad_kaker »

siap vaiduks 12 metu yra lauko pasiruost kalbejimo iskaitai :D tai ninada lia lia :D
ramus
Veteranas

Standartinė ramus »

To vilius - idomus teiginys -Sugalvojau plana huligana kaip atsisakitinet sia poteme, kad sudomint vertintojas ir rejk tiketis gaut nebloga pazymi. Nes ciuju jas jau bus uzp*se tas pats per ta pati, tai as biski orginaliau pavarysiu.

Na, jei toki sumanyma igyvendinti iki galo, tai reikia buti pasikauscius filosofijoje ir sugebeti irodyti savo tiesa, panasiai kaip senoves graikai teige, kad geriausias begikas nesugebes aplenkti vezlio (jei noresi siuo klausimu info tikrai rasi) dabar apie tai kur link as lenkiu, zodziu - egzistuoja reiskinys kai daug isimintinu vaidmenu suvaidine aktoriai taip isigyvena i savo herojus, kad ir realiame gyvenime elgiasi taip tarsi vienas is suvaidintu heroju, zodziu, kazkuria prasme netenka savojo AS. Ar negali panasiai atsitikti ir zmogui perskaiciusiam daug tikrai geru knygu ? Nes sutikim, kiekvienas geras kurinys palieka pedsaka mumyse - isgyventos emocijos, naujos zinios, potyriai mus bent siek tiek formuoja kaip asmenybe. Taip sakant musu charakteris ir jausmai, o taip pat ir mastymas nuolat kinta. Ar negali buti taip, jog viena diena pagausime save kalbant kazkurio is heroju zodziais ir deliojancio jo mintis ir tada gali kilti naturalus klausimas - o kurgi AS, mano mintys ? :skaitymas2: ......... (Todel pabaigoje gali pasakyti, jog gana anksti supratai sia gresme ir pastaruosius 12 metu stengeisi riboti perskaitytu jau klasika tapusiu kuriniu kieki :lol:) Aisku nesistenk irodyti, kad skaityti nereikia, bet apie tai kad geras kurinis palieka pedsaka zmoguje pamineti butinai turi ir dar paminek, kad jei skaityti apie gyvenima tai tik gero rasytojo kurini, o stai dabar populiarus visokiu "zvaigzdziu" gyvenimo aprasymai vargu ar gali buti vertingi ;)

Bet kad ir kaip besiruostum, tavo argumentai turi buti tvirti ir apgalvoti, o ne taip kokio paauglio svaiciojimai, na, kaip pvz. mes su suolo draugu 12-oje klaseje lituanista nuolat veikdavom savo nihilizmu - jis mums apie Maironi kaip apie negicijama klasika ir tt, o mes jam ir sakom - ar negali buti taip, kad Maironis eiles rase savo nusiraminimui ir visai nemane, kad jos vertingos ir jis taps klasiku ? Na ir ka tokiems paskysi ? :D

Zinoma, visada turi avarini varianta - del viso pikto pasidomek kas zaidzia Milano intere :lol:
vvaidukss
Klubo Narys

Standartinė vvaidukss »

man lietuviu kalbos pamokos nebuvo megstamos , aplamai as per visus 12 metu ne vieno rasinio normalaus neparasiau.....bet iskaita ant 10 islaikiau :D
WiliusG
Veteranas
Kontaktinė informacija:

Standartinė WiliusG »

mad- as ruostis turiu laiko 1 menesi. siais metais potemes zinomos buvo pries menesi laiko jau. ateini, atsiskaitai ir laisvas. Tiesa kalbeti dabar reikia 7min, ir 3 min atsakinet i klausimus. Galima rodyti skaidres, plakatus ir kitas pagalbines priemones.

ramus - mano planas:

Ateinu, prisistatau. tada pasakau savo poteme. ir pradedu velt, kad va kai reikejo rinktis poteme si man pasirode lengva, bet kai reikejo ruostis jau pradejo kilti sunkumu. todel tipo nusprendziau pazvelgti i sia poteme kitu kampu. Ijungiu skaidre kurioje diagrama stulpeline is dvieju stulpeliu. Vienoje sutinku, kitoje ne. ajsku sutinku didesne, kad pamalonintos jos butu :D . tada sakysiu: Sugalvojau atlikti paklausa, ir klausiau zmoniu ka mano jie. pasakysiu kad zmones buvo ivairus ir t.t. tada sakysiu mano manymu as taip pat sutikciau su sia mintimi. tada pavarau pora kuriniu, glaustai kas juose rasoma, kaip tai paveike mane. tada uzsimenu kokias 10 sakiniu kaip sakiai neigiama puse. ir galu gale ip*su tokia grazia minti, kad nesvarbu kaip geras kurinys mus paveiks neigiamai ar teigiamai, bet tai vistiek yra pasaulio pazinimas, nes pasaulis taip pat yra dvilypis, ar kazka pan. :D nu pabaiga dar paslifuosiu.

P.S. iejus i klase, aisku, geles vertintojoms kas be ko :D
vvaidukss
Klubo Narys

Standartinė vvaidukss »

kai keicias viskas ziuriu, musu laikais tai jokiu skaidriu nebuvo...
Ricco
Veteranas
Vietovė: Vilnius

Standartinė Ricco »

Svarbiausia padaryti gera ispudi ir pastatyti visus i vieta :D Ir nesinervint!
WiliusG
Veteranas
Kontaktinė informacija:

Standartinė WiliusG »

toks ir yra mano genialusis planas :D :D :D
ramus
Veteranas

Standartinė ramus »

Nusileisk ant zemes genijau :lol: prisimink viena paprasta dalyka - tu ten eini ne ka nors nuleisti, o issakyti savo (arba nevisai savo, nes juk neesi superinis savo laikmecio mastytojas) mintis ir parodyti mastymo branduma, kitaip galvodamas gali patirti skaudu kritima ;) Todel susidaryk per ta menesi aisku savo temos destymo plana, susirink citatas, gerai isimink kertinius teiginius, pasirepetuok, kad nemikciotum ir jei ruosi skaidres tai ruosk tokias kurios tau padetu primindamos bent dali informacijos ir tuo paciu turetu prasme komisijai (pvz citatos kurios tarsi paremtu tavo plana ir pagrindinius teiginius, i jas ziuredamas lengviau prisiminsi ka zadejai pasakyti) va taip as matyciau atskinejima, tiesa juk gali kazkiek konsultuotis su savo mokytoja, ar ne ? Ji tau tikrai galetu bent patarti del tavo kelio teisingumo.
WiliusG
Veteranas
Kontaktinė informacija:

Standartinė WiliusG »

ramus - gali nesijuokt, sakydamas apie genialu plana tai ir kaniu jasna jog juokavau ;)

P.S. iskaitos pasiruosimo laikas baigesi, tai yra si treciadieni arba ketvirtadieni atsakineju. :)
Atsakyti