Taisyklingos lietuvių kalbos vartojimas forume (už ir prieš)
Taisyklingos lietuvių kalbos vartojimas forume (už ir prieš)
2006-ais metais buvo sukurta tema pavadinimu "pastabele del taisyklingos Lietuviu kalbos vartojimo", bet ji taip ir nesulaukė didesnio dėmesio. Norėčiau pasiūlyti forumo "patobulinimą" - minčių reiškimo taisyklingumą. Atkreipiu jūsų dėmesį, jog jau daugelyje lietuvos forumų naudojama taisyklinga lietuviška rašysena (su visais "č", "š" ir pan.), manau ir calibra-club forumas galėtų imti pavyzdį iš kolegų. Raginu forumo lankytojus išsakyti visus "už" ir "prieš". 
-
Arturas18
- Klubo Narys
- Vietovė: Klaipėda-Panevėžys
Re: Taisyklingos lietuvių kalbos vartojimas forume (už ir prieš)
man butu problematiska su taisyklinga rasysena,nes reiketu ieskoti lietuvisku raidziu klavisu rasant koki nors teksta,o pas mane jie nera suzymeti 
aš bučiau už ...juk ir šuo kariamas pripranta tai kodėl ir mums neįpratus
-
PLIKAS
- Klubo Narys
- Vietovė: Vilnius
- Kontaktinė informacija:
Manau nebutina ę į ė š ų ir t.t.
Bet tikrai pries tokius berascius pvz, Sweikas,gereu ir t.t.
Bet tikrai pries tokius berascius pvz, Sweikas,gereu ir t.t.
Todel kad esu rusas is taigos ir lietuwiu kalbos nemoku
o jei rimtai tai ne visi lituanistai sitam forume esam ir man kad kiti raso be nosiniu ir be š,č i t.t. man asmeniskai netrukdo. O kad cia Jus sakysit kad su klaidomis rasant yra kitu forumieciu negerbimas ar pan. as tikrai nesutikciau 
Už, nes jau senai atsibodo matyti, kaip yra dergiama ta mūsų kalba.
O, Arturas18 tai galėtum nusipirkt klaviatūrą ant kurios sužymėta raidės, o jei jau nėra ~15Lt, tai jau 5 minutes pažaidus su kokiu korektoriu, drąsiai susižymėtum visa simboliką, kurios tau reikia
Kodėl, galėtų būti teiginių priėš lietuvių kalba tai net nežinau, na nebent žmogus koks rusakalbis kaip dažnai būna ir jei jam sunku rašyt tas lietuviškas raides, tai bent jau pasistengti galėtų ir be jų kuo taisyklingiau surašyt savo mintis.
Būna atvejų, kai tiesiog net pradėjus skaityt kokio tai asmens temą, nebesinori į ja grįžti, pridėliota "j" "eu" "w" ir t.t.... bjauru skaityt, o apie minties išdėstymo seką, tai net nešneku.
O, Arturas18 tai galėtum nusipirkt klaviatūrą ant kurios sužymėta raidės, o jei jau nėra ~15Lt, tai jau 5 minutes pažaidus su kokiu korektoriu, drąsiai susižymėtum visa simboliką, kurios tau reikia
Kodėl, galėtų būti teiginių priėš lietuvių kalba tai net nežinau, na nebent žmogus koks rusakalbis kaip dažnai būna ir jei jam sunku rašyt tas lietuviškas raides, tai bent jau pasistengti galėtų ir be jų kuo taisyklingiau surašyt savo mintis.
Būna atvejų, kai tiesiog net pradėjus skaityt kokio tai asmens temą, nebesinori į ja grįžti, pridėliota "j" "eu" "w" ir t.t.... bjauru skaityt, o apie minties išdėstymo seką, tai net nešneku.
-
J-o-n-c-e
- Klubo garbės narys
- Vietovė: Kaunas
Taigi rašykit kaip jum patinka, juk niekas nedraudžia rodyti teigiamą pavyzdį... O daugiau veiksmų nematau reikalo čia imtis. Visų pirma joks mes ne lituanistų būrelis ir tokį vaidinti nėra reikalo, antra kaip jūsų manymu reiktu tokį reikalą prižiūrėti? Tipo suprask sėdėsiu dabar ir ieškosiu ar kas gerai nosinę kur padėjo... Nejuokinkit 
Taip, kad rodykit grąžų pavyzdį ir prasiplės tokių žmonių ratas...O jei ne, vadinasi R.I.P lietuvių kalbai IT sistemoje
Taip, kad rodykit grąžų pavyzdį ir prasiplės tokių žmonių ratas...O jei ne, vadinasi R.I.P lietuvių kalbai IT sistemoje
-
WiliusG
- Veteranas
- Vietovė: Plungė
As susilaikau. Nes mano nuomone, visa taisyklinga rasysena nera butina, bet kaip jau minejo visokie atveschiau, prisukcihau ir forjumjukas ljudji neturetu buti toleruojama. Del manes galit visi rasyt lietuviskom raidem
Kartais, buna situaciju, kad ir pats padedu keleta lietuvisku raidziu tam, kad mano parasytas tekstas butu gerai suprastas. 
as taksu myletoju klube kai buvau prisiregistravestai ten nepadek nosines tai akimirksniu istaiso o seip pritariu jonce nuomonei
Manau, kad neturime būti lituanistų būreliu, kad gerbtume kalbą, kuria kalbame, kaip tai daro kituose forumuose (pažymėtina, kad jie irgi nėra lituanistai). O dėl priežiūros, manau, nebūtų jokių problemų, tiesiog įtakingiausi forumo veikėjai pradėtų rodyti pavyzdį, o prisijungiamiems naujokams būtų paaiškinta naudojama forume kalba ir tiek tos priežiūros. Mano nuomone aukščiau išsakyti argumentai (prieš) nėra svarūs.
-
SpottAuto
- Klubo Narys
- Vietovė: Panevėžys
Tikrai nepradesiu rasyt lt kalba, nes tai man yra nepatogu, nebent kada priprasciau, bet specialiai tikrai to nesimokysiu, nes man tai visiskai nereikalinga. Busiu sveplys 
-
J-o-n-c-e
- Klubo garbės narys
Tarp kitko kokie jau čia auto forumai taip puoselėja LT kalbą? 
Tiesą sakant, neminėjau, jog tai auto forumai. O lietuvių kalbą puoselėjančiu forumu, pavyzdžiui, yra forumas.i-klubas.lt. (ir ne tik jis)
Beje, tai nėra jokia agitacija, o tiesiog pasiūlymas.
Beje, tai nėra jokia agitacija, o tiesiog pasiūlymas.
-
J-o-n-c-e
- Klubo garbės narys
Tavo pasiūlymas priimtas ir atmestas
Aišku aš čia jumoro forma 
-
Tornado
- Klubo Prezidentas
vat cia as vos nenumiriau ish juoko... niekas nieko nedarys tol kol nebus uz tai baudziama...Set rašė:Manau, kad neturime būti lituanistų būreliu, kad gerbtume kalbą, kuria kalbame, kaip tai daro kituose forumuose (pažymėtina, kad jie irgi nėra lituanistai). O dėl priežiūros, manau, nebūtų jokių problemų, tiesiog įtakingiausi forumo veikėjai pradėtų rodyti pavyzdį, o prisijungiamiems naujokams būtų paaiškinta naudojama forume kalba ir tiek tos priežiūros. Mano nuomone aukščiau išsakyti argumentai (prieš) nėra svarūs.
pavyzdys parduodu skiltyje.
p.s. tikrai ne pirsto nepajudinsiu del lietuvishku simboliu naudojimo... nors kiek galejau viska ishverciau i lt kalba(forumo meniu ir panashiai)
Ar tai jau taip juokinga?
Gal dėl tokių nusistatymų ir lankytojų bendravimo įpročių ir turime tokią patirtį "parduodu" skiltyje?
-
Tornado
- Klubo Prezidentas
klausyk... pasakei ka nori ir buk tyliai
-
NightBoy
- Klubo Narys
- Vietovė: Klaipeda
Esu pries
manau, taisyklingai visi mokykloje ismokom jau rasyti - vaikam sitam forume ne vieta tobulet siuo atzvilgiu. pats konspektuoju per paskaitas su kompu lietuviskom raidem, bet rasyti forumuose, kai iprates be ju belst - nematau tikslo. tuo labiau, kad toje Lietuvoje kuo toliau, tuo labiau nesinori buti, jei jau kalbeti apie kazkoki tautiskuma ar kalbos saugojima. 
Išsakau ką noriu lankytojų nuomonių išsakymo eigoje ir prašau manęs netildyt, nes tam nėra jokio protingo pagrindo.Tornado rašė:klausyk... pasakei ka nori ir buk tyliai
-
Skrajojantisolandas
- Naujokas
Tokie jūs ir patriotai
Kad jau calibrą vadinate kale, gal pradėkit savo mergas vadint žiurkikėm
Į vieną ranką kebabą, į kitą žebenkšties alaus bambalį ir būsit tikri gengai
Kad jau calibrą vadinate kale, gal pradėkit savo mergas vadint žiurkikėm
Į vieną ranką kebabą, į kitą žebenkšties alaus bambalį ir būsit tikri gengai
-
Tornado
- Klubo Prezidentas
lyg ir aiskiai isdesciau, kad nefyga neimanoma to padaryt tai yra reguliuot kas kaip rasho, ir tikrai to nebus imtasi, buvo toks pasiulymas kaip pats minejai 2006 buvo atmestas, bus atmestas ir dabar. o jei ponas ko nesuprantate, skaitykite dar karta ir dar karta ...Set rašė:Išsakau ką noriu lankytojų nuomonių išsakymo eigoje ir prašau manęs netildyt, nes tam nėra jokio protingo pagrindo.Tornado rašė:klausyk... pasakei ka nori ir buk tyliai
-
Skrajojantisolandas
- Naujokas
Galetu kai kurie asmenys rasyt bent jau ne one.lt kalba 
Beje, Jonce, darai nemazai rasybos klaidu
Beje, Jonce, darai nemazai rasybos klaidu