1. Tavo pries tai esanciam poste rasoma:Vytautas88 rašė: 1. Kaip matau žiauriai mėgsti išvedžiojimus. Kur aš sakiau, kad kraunu pernakt?
Normali krovimo srovė yra 10% nuo akūmo talpos. Jei 72Ah talpos akūmas, tai normali krovimo srovė yra 7.2A. Aš pridedu 1A, nes toks juokingas santykinis srovės padidėjimas apčiuopiamos žalos nedaro, o įsikrauna kiek greičiau.Tu sneki apie greita ikrovimo buda, naudojant 2-3 kartus didesne srove. Taciau greitas tai ne 10hArba tu is gero noredamas uzverdi ta savo akuma arba . .
2. Nepamirškim, kad praktinis įkrovimo laikas priklauso nuo jo išsikrovimo būsenos ir likusios talpos. Aš prieš tai kalbėjau apie teorinį įkrovimą.92Ah akumas Patroolio buvo pilnai pakrautas letu rezimu per 13valandu. Amperazas startinis buvo 6,7A kiek pamenu veliau sumazejo.
Ir iš kur tu žinai, kad akūmas buvo pilnai įkrautas?
2. Skirk leta ikrovima, nuo greito, bei ju krovimo metodikas (greitas auksta srove ir laikas krovimo iki akumo virimo (sito tu nesilaikai), letas - maza srove ir ilgesnis laikas virs 10 val (reiktu ziureti i rekomendaciju lentele nurodyta ant gamintojo)).Vytautas88 rašė:8.2A nėra didelė srovė 72Ah akūmuiPer naktį (8h) 72Ah akūmas su 3A srove tikrai neįsikraus. Teoriškai prie 3A jis turėtų pasikrauti per 24h.
3. Liaudiskai tariant nusistovi ikrauto akumuliatorio pasisavinama srove pvz: 1A. Nevyksta reakcija tarp elektrolito ir svino ploksteliu. Detaliau reiktu perskaityti knygoje. Chemijos katedroj tau turejo rodyti pirmam ar antram kurse sita nelaime vonelese.
Bendrosios reakcijos lygtis:
2PbSO4 + H2O ikrovimas H2SO4 + Pb + PbO2