3 savaites važinėjau, nešaudė(aukštom apsukom, žemom ir t.t.) Vienoje ilgesnėje kelionėje 4 bėgiu bėgėjantis autostradoje sprogtelėjo. Nepastebėta pakitimų, tai važiavau toliau(važiavimas dujom).
Buvo pakeistos naujos žvakės pagal katalogą. Naktį kibirkščių ar ko panašaus tikrai nematyti. Nuėmus žvaiklaidį nuo žvakės variklio darbas paprastėja(tikrinu ar visos žvakės ir žvaiklaidžiai veikia). Tarpai tarp žvakių nekeisti, nors kažkur skaičiau/girdėjau, kad važinėjant dujom geriau tarpus šiek tiek sumažint?
Važinėjau toliau laimingai, kol vieną vakarą šovė kelis kart. Pradėjo dusti/netraukti variklis ant aukštų apsukų - tiek benzu, tiek dujom. Kitą dieną buvo ieškoma bėdos. Nuimta gofra - suplyšus. Kaltininkas rastas. Tik klausimas, gal ji suplyšo po šaudymų? Skaičiau, kad po šaudymų gali but sklendės sulankstytos - pas mane sveikos.
Tam kartui vietoj gofros dedam plasmasinį pakaitalą, kol nusipirksiu naują. Uždėjom, reik patikrint kaip veikia. Ant žemų apsukų tvarka, padidinus apsukas sprogo ir išsitaškė tiesiogine to žodžio prasme gofros pakaitalas. Gal per daug dujų paduoda? Prisukam dujas, uždedam naują "gofrą". Rods, nebešaudo ir tvarkingai dirba. Išvažiuoju į trasą. Nešaudo, bet ir cali netraukia - 5 bėgiu 90 riedu. Kiek prisukom dujas, buvom pasižymėję. Šiek tiek atsukau(bet mažiau, nei buvo prieš pat tvarkymus) ir vėl bandau važiuot. Bumpt! Sprogo vėl toje pačioje vietoje.
Dar klausimėlis dėl gofros. Teko girdėt, kad deda ten vietoje jos net metalinius vamzdžius su palikta skyle, į kurią įkišamas plasmasiukė(korka), kad šovimu atveju nieko nesudraskytų, o išautų ta plasmasę. Ar kas susidurę su šituo "aparatu"?
Tai kur protingiausia būtų pradėti ieškoti problemos mano atveju?
1. Įtariu degimą reiktų reguliuot, nes sprogimas įvyksta ties gofra, bet kiek skaičiau, nelabai kas ant calibrų ir reguliuojasi(perkelt dirželį per dantuką - gal peršoko truputį paskraidžius, perjungt benzino nustatymą 95/92 - šiuo metu pas mane 95, tai keist kaip ir nereiktų).
2. Problema dėl oro paėmimo - buvau nusiėmęs priekinį bamperį ir supratau, kad ta skylė mano calibroje ne kabliui skirta, o oro paėmimui, tačiau oro paėmimo "vamzdis" buvo sudraskytas ir nutrauktas(100%, kad tai jau buvo nupirkus calibra), tai oras buvo imamas tiesiog per filtro apačią. Gerai pamąsčius, tai įtakos beveik neturi - atmetam šį punktą.
3. Reduktorių renovuot(nes neaišku, kokio jis senumo) ir varyt dujininkam, kad sureguliuotų mišinį ir dujas?
4. Jusu pasiulymai/pamastymai mano atveju, nes neradau savo gedimui tikslios temos sioje skiltyje.