Lako atsisluoksniavimas

Su automobilio kėbulu ir jo eksploatacija susiję klausimai.
ramus
Veteranas
Vietovė: rajonas

Lako atsisluoksniavimas

Standartinė ramus »

Turiu tokia problema - jau antram mano turimam automobiliui (dabar jau calibrai) nuo dazu atsoka lakas. Tai nera visa kebula apimantis reiskinys, bet atsirado kelios sutrukinejusio lako demeles, o poroje vietu lakas atsoko ir nusibrauke visiskai. Tai va, pasidare idomu, ar dar kam iskilo tokia problema ? Kokios galetu buti tokio reiskinio priezastys ( saule, kalketas vanduo, rugstus lietus, nekokybiskas vaskas.....net nezinau ka ir begalvoti) ? dar noreciau suzinoti, kokio gamintojo lakas butu geriausias kainos ir kokybes atzvilgiu ? Beje nemanau, kad automobilis perdazytas ir naudotas nekokybiskas lakas, nes po avarijos paprastai perdazomos viena ar kelios detales, o cia demiu issimetymas ir ant stogo ir bagazines dangcio ir vairuotojo duru. Mano ankstesniam auto deme isryskejo tik viena - ant kapoto, bet plotas kazkur kaip du delnai (lakas viso ploto nusibrauke visiskai), o pati deme isryskejo tik siemet - po astuoniu metu eksploatacijos. Kitiems turetiems auto tokios problemos nebuvo, nes dazai kuriais buvo nudazyti buvo tokie su kuriais lakas nenaudojamas.
Dochturbo
Klubo Narys
Vietovė: Telšiai

Re: Lako atsisluoksniavimas

Standartinė Dochturbo »

buvusiam blue_angel caliui irgi yra atsilupęs lako lopinėlis priekinėje variklio dangčio dalyje kitose vietose ne
c20let
Gadas
Entuziastas
Vietovė: Airija
Kontaktinė informacija:

Standartinė Gadas »

pas mane ant kapoto dvi mazytes demeles su atsilupusiu laku ir ant priekinio bamperio, nei dauzta nebuvo nei ka, manau kad tiesiog nuo oro. Lietus ir saule daro savo :roll:
Calibra C20XE - dowana waidui
Calibra C20LET brummm brummm :D
Ricco
Veteranas
Vietovė: Vilnius

Standartinė Ricco »

Paguosiu:Mano irgi lupasi.Ir kur dazyta ir kur nedazyta.Kapotas,stogas,dureles ties lango guma.Spalva juoda
Ko nors neaplenkiu-vakare uzmigti negaliu!
ramus
Veteranas

Standartinė ramus »

Tai ko gero ir gamykliniam lakui amziaus riba kazkokia yra :? O dar toks klausimas : kaip zadat spresti sita problema ? Aisku, tie kurie patys tai darys.
soundas
Entuziastas
Vietovė: Kalvarija

Standartinė soundas »

Xujovas lakas naudotas, arba dazant mashina, daryti perejimai, arba sheip perlakuota, tvarkingai nesushiaushus.
ramus
Veteranas

Standartinė ramus »

Tai dabar, jei as noriu perlakuoti, tai kaip suprantu reiktu sena laka susiaust ir tuo paciu nulyginti istrupejimus. Ko gero reiktu imti svitrini 1000 ir dirbti su vandeniu. Ar as klystu ?
krax
Klubo Narys
Vietovė: Honolulu
Kontaktinė informacija:

Standartinė krax »

neklysti
[b][color=#BF0000]Torque,it's that your Honda never had!!! [/color][/b] [img]http://images47.fotki.com/v1479/photos/1/1402078/6975066/megafoto2-vi.jpg[/img]
Vytautas88
Veteranas
Vietovė: Panevėžys-Kaunas

Standartinė Vytautas88 »

ramus rašė:Tai dabar, jei as noriu perlakuoti, tai kaip suprantu reiktu sena laka susiaust ir tuo paciu nulyginti istrupejimus. Ko gero reiktu imti svitrini 1000 ir dirbti su vandeniu. Ar as klystu ?
Kaip žadi nulygint tuos atsilaupymus? Lupsis ir toliau, nieko nepadarysi...
http://blog.lrytas.lt/vytautas88/ -- mano blogas
C20NE
ramus
Veteranas

Standartinė ramus »

Lako sluoksnis nera storas, taigi turiu vilties sulyginti pakankamai nesunkiai pavirsiaus nelygumus, o po to tas kebulo detales perlakuoti. Antra vertus galima stovet, ziuret ir dejuot, bet galima ir pabandyti si ta pakeisti juo labiau, kad vaizdo nusilupe vietos tikrai nepriduoda ;)
Egas
Entuziastas
Vietovė: Plunge

Standartinė Egas »

Ja jus cia dabar kalbat? kas is to kad lako sluoksnis plonas, bet su 1000 skurke tu jo tikrai nepritrinsi, + dar dazus pratrinsi ir reiks dazyt. Jei pasiseks nepratrint dazu nulakavus matysis kur buvo atsilupinejes lakas...

Imi ne stambesne kaip 180 skurke,visa ta vieta gerai prisiausi ir pagruntuoji, tada aisq geriau dazyt visa detale, nes atn plokstumos perejimai matysis, ir lakuoji...
C20XE
A. Birsas "Merginos butu nuostabios, jei patektum i ju glebi nepatekdamas joms i nagus..."
ramus
Veteranas

Standartinė ramus »

Na, tai tada geriau imti 120 svitrini, viska nuimti is esmes iki gamyklinio grunto, islyginti su 600 ir 1000 svitriniais, naujai gruntuoti, susiausti, naujai nudazyti ir nulakuoti ;) Bet, bet kuriuo atveju vistiek galiu pabandyti savo pirmini varianta :)
Cut
Entuziastas
Vietovė: Vilkaviskis

Standartinė Cut »

gali bandyt, bet nesigaus, jei jau lakas atsilupinejo, tai neisivaizduoju kaip tu ten planuoji issveist neprasveisdamas dazu...
Vytautas88
Veteranas

Standartinė Vytautas88 »

ramus rašė:Na, tai tada geriau imti 120 svitrini, viska nuimti is esmes iki gamyklinio grunto, islyginti su 600 ir 1000 svitriniais, naujai gruntuoti, susiausti, naujai nudazyti ir nulakuoti ;) Bet, bet kuriuo atveju vistiek galiu pabandyti savo pirmini varianta :)
Jo jo, su 600 ir 1000 tik ir lygint 120 paliktas riskes :lol: :lol:
C20NE
Cut
Entuziastas

Standartinė Cut »

nu o tai kuo jsa lygint? 2000 niekas nedros nes svelniai tariant uzsip***. jei patioku neprisidarai kur nereikia trauki 800 tada 1000 prabegi is palengvo ir gali pusti, rieskes tikrai neislenda...
Vytautas88
Veteranas

Standartinė Vytautas88 »

Cut rašė:nu o tai kuo jsa lygint? 2000 niekas nedros nes svelniai tariant uzsip***. jei patioku neprisidarai kur nereikia trauki 800 tada 1000 prabegi is palengvo ir gali pusti, rieskes tikrai neislenda...
Anyway, niekas tokiais bezpredielais neužsiima. Perdažyt visą auto ir viskas. Aš tik tokios nuomonės.
C20NE
Cut
Entuziastas

Standartinė Cut »

retas tokiais biezpridielais uzsiima kaip tu sakei, as tikrai nekisciau bapkiu i MASINA vien del to, kad kokios trys detales atsilupe. geriau jau rubu ar kelione kuklesne isigysiu. :lol:
Vytautas88
Veteranas

Standartinė Vytautas88 »

Cut rašė:retas tokiais biezpridielais uzsiima kaip tu sakei, as tikrai nekisciau bapkiu i MASINA vien del to, kad kokios trys detales atsilupe. geriau jau rubu ar kelione kuklesne isigysiu. :lol:
Arba daryt gerai, arba nieko nedaryt.
O dėl kelionės, tai nežinau, aš mieliau išleisčiau pinigus mašinai, nei kelionei.
C20NE
ramus
Veteranas

Standartinė ramus »

To vytautas 88 : Jei as buciau auksinis avinas ir tukstanciais litu ant kiekvieno kampo shikineciau, tai mano auto seniai butu perdazytas geriausiose meisternese. Bet kadangi noriu tureti tvarkinga auto ir moku pinigus skaiciuoti, o tuo paciu turiu sioki toki supratima apie technika, tai gerai apgalvojes daugeli darbu atlieku pats, bet visa auto perdazyti dar kol kas nesiryzciau, nors atskiru daliu padazymus turetiems auto esu atlikes ir kadangi rezultatai neblogi tai yra teigiamas postumis dirbt ir kaupti patirti.
Paskutinį kartą redagavo ramus 11 Rgp 2008, 14:04. Iš viso redaguota 1 kartą.
Tornado
Klubo Prezidentas
Vietovė: Kaunas
Kontaktinė informacija:

Standartinė Tornado »

pasitersk, pasiseks bus super, nepasiseks - per galva niekas neduos ;)
"Eine Legende Lebt Immer..."
Cut
Entuziastas

Standartinė Cut »

Vytautas88 rašė:
Cut rašė:retas tokiais biezpridielais uzsiima kaip tu sakei, as tikrai nekisciau bapkiu i MASINA vien del to, kad kokios trys detales atsilupe. geriau jau rubu ar kelione kuklesne isigysiu. :lol:
Arba daryt gerai, arba nieko nedaryt.
O dėl kelionės, tai nežinau, aš mieliau išleisčiau pinigus mašinai, nei kelionei.
sneki ir nusisneki, itariu kad ne pats to nejauti. tai jei dbr as nubrauksiu tarkim sparna ir dvejas vienos puses duris (ne apie cali kalba) tai tavo supratimu reikia arba visa masina dazyt, arba visai nk nedaryt? nusneki idomiai skaitau. jau geriau pasidazysiu tas tris detales ir pasidarysiu uzmetimus ant salia esanciu detaliu kad tikrai atspalvis nesiskirtu. visa masina del to dazyt mazu maziausiai kvaila.
soundas
Entuziastas
Vietovė: Kalvarija

Standartinė soundas »

Man asmenishkai geriau atrodo sudauzytos durtys negu belenkaip padarytos. O del to lakavimo, tai tau teisingai sako, nieko ten nepadarysi reik perdazyt, bent tas detales kurios atsilupe, kaip tu galvoji sulygint ta laka nepaliestdamas dazu? O per dazus ushtenka pora kart perbraukt su shkurke, ir ten nieko neliks, cia ne lakas kad gali obliuot iki ranka nukris.
Bet jai jau kashka vistiek daryt bandysi, tai dar galima toke xaltura padaryt. Tose vietose kur atsilupo ushtepk su teptuku maziuku akvareliniu lako, kelis sluoksnius, kuo daugiau tuo geriau, o poto sushveisk su kieta kalade 1500->2000->2500 ir nupoliruok. Nebus kaip nauja, bet bent demiu neturetu matytis, gal kashkoki konturai tik liks.
ramus
Veteranas

Standartinė ramus »

To soundas : Turejau panasia minti pabandyti lakuoti butent ta deme su teptuku ir po to poliruoti, tik kazkaip nenorejau siulyti. Na, bet kuriuo atveju jei nesgaus bent apygeris rezultatas, bus galima perdazyti visa detale, dazu ir lako kainos nera kosmines. Kur kas didesne beda - patalpos, nes garaze nebesutelpu :)
Cut
Entuziastas

Standartinė Cut »

soundas rašė:Man asmenishkai geriau atrodo sudauzytos durtys negu belenkaip padarytos.
gali man paaiskint kuri vieta mano pasakoto metodo yra belenkokio darymo?
Arvis
Entuziastas
Vietovė: Vilnius

Standartinė Arvis »

Darykit kaip sau, o sau belekaip:)
>>>--------->
Negirk dienos be vakaro, o mergos - be ryto.
>>>--------->
Dievas dave jai, o ji visiems.
Atsakyti