problema su akumu
problema su akumu
zmogai,kas per nesamone,kaj palieku masina nakciai issikrauna akumas..kas gali siurbt ta energija is jo??
ieskai mergynos??ieskokis pinigu..mergyna pati tawe suras.. :D
na buwo issikrowes pilnai neseniai,bet pasikrowiau pilnai..o ijungto nieko tikraj nepalikau,tik nebent mazoko tas mygtukas kur mirgsi,bet nemanau,kad gali jis suryt wisa energija is akumo per nakti..jej akumas nedakrautu taj wisaj nekrautu manau...
gali but, kad akume esancios ploksteles jau suire arba elektrolito truksta. gali magas, stiprekas ar signalke iskraut. arba pastriges koks jungiklis, pwz bagazines skyriaus apswietimo ir dega ten lempute sau ramiai wisa para
..(mano draugeliui iskraudinejo el.langu waldymo sistema). reikia nujamt klema ir zuret kiek srowes walgo neuzkurta masina. kazkur postas panasus jau buwo. 
geras pas mane akumas,su elektrolitu ir tom plokstelem wiskas ok,signalkes pa smane nera,stipriaka is suba atjungiu..apswietimo bagazinej nera pas mane,..prikolas tame,kad wasara wiskas ok buwo,o dabar kaj atejo salti orai,taj issikrauna 
-
Vytautas88
- Veteranas
- Vietovė: Panevėžys-Kaunas
Moderatoriaus prašymu nenaudoju citavimo funkcijos, nes dėl kažkokių neaiškių priežasčių ja čia negalima naudotis. Taigi, kad būtų lengviau susiorientuoti -- atsakau tiesiogiai temos autoriui.
Įjunk į grandinę (tarp akumuliatoriaus + gnybto ir pagrindinio maitinimo laido) ampermetrą ir stebėk jo parodymus esant išjungtiems visiems prietaisams, tačiau su įjungta signalizacija ir be jos. Nujaučiu, kad tau akūmą išgeria kažkuris tai centrinio varikliukas.
Edit: kitas dalykas, jei akūmas aptarnaujamas, ar reguliariai patikrini elektrolito lygį?
Įjunk į grandinę (tarp akumuliatoriaus + gnybto ir pagrindinio maitinimo laido) ampermetrą ir stebėk jo parodymus esant išjungtiems visiems prietaisams, tačiau su įjungta signalizacija ir be jos. Nujaučiu, kad tau akūmą išgeria kažkuris tai centrinio varikliukas.
Edit: kitas dalykas, jei akūmas aptarnaujamas, ar reguliariai patikrini elektrolito lygį?
http://blog.lrytas.lt/vytautas88/ -- mano blogas
C20NE
C20NE
-
Vytautas88
- Veteranas
-
Vytautas88
- Veteranas
nu as siandien nuemiau generatoriu,ir ta tablete nuemiau,taj tie dantukai apie pusantro cm issikise..man atrodo,kad nusidroze jie,ir per juos generatorius nedawe krautis akumui..gal kas pirkot nauja ta tablete?kiek cm nauji dantukai issikise?nes jej irgi pusantro cm ar panasiai,taj net newerta man waziuot pirkt nauja ta tablete 
na ryt waziuosiu pirkt nauja ta tablete
na jej taj nepades,reikes tuoliau brautis iki ko nrs..nes warijantu yra labaj daug del ko issikrauna...cia man kaip buwo su peciuku,kaj nesilde...taj termoistatas wieni sake,taj tas taj tas...taj po biski nuo wieno iki kito prasibrowiau,pataisiau,pakeicxiau,ir dabar pucia net ausys uzsiwercia
cia irgi tas pats,tik laiko klausimas 
-
Dainava
- Pradedantysis
- Vietovė: Kaunas
- Kontaktinė informacija:
Nutekejimo reik ieskot sekanciai:
Viska darai prie neijungto degimo.
Atjungi akumo pliusa, ir jungi ampermetra nuosekliai i grandine: akumo pliusas-ampermetras-pliusinis laidas. Normaliai turi buti 2-3 mA. Jei daugiau, problema. Atjungineji paeiliui saugiklius, ir ziuri kuri atjungus nuotekis dingsta. JEi atjungus visus saugiklius, nuotekis lieka, vadinasi nuteka per tuos elementus, kurie neina per saugiklius- generatorius, starteris, uzvedimo spynele (gal dar kas yra, bet nezinau).
Jei nuteka per saugiklius, kniskis elektros irenginiuose uz saugikliu, jei ne per saugiklius, kniskis tuose.
Pranesk tyrimo rezultatus.
Viska darai prie neijungto degimo.
Atjungi akumo pliusa, ir jungi ampermetra nuosekliai i grandine: akumo pliusas-ampermetras-pliusinis laidas. Normaliai turi buti 2-3 mA. Jei daugiau, problema. Atjungineji paeiliui saugiklius, ir ziuri kuri atjungus nuotekis dingsta. JEi atjungus visus saugiklius, nuotekis lieka, vadinasi nuteka per tuos elementus, kurie neina per saugiklius- generatorius, starteris, uzvedimo spynele (gal dar kas yra, bet nezinau).
Jei nuteka per saugiklius, kniskis elektros irenginiuose uz saugikliu, jei ne per saugiklius, kniskis tuose.
Pranesk tyrimo rezultatus.